ART #2

Pabila Aqil mendrawing Lori ciptaannya....:)



Lebiu Son...keep it up!!

Art budak kecik usia 2 tahun

Mom proud of u baby....< Hug ketat-ketat >


 

Berita terkini mak buyung

Assalamualaikum semua,...

Senyap je mak buyung ni sepi tanpa berita..memang tak ada nafsu nak update belog sekarang ni..haha..ada yang rindukan saya ke..teehee..Alhamdulillah kandungan sekarang dah 32weeks..dah tak lama lagi oh..tak sabar tunggu saat itu..hihihi..

Jangan kata badan yang kembang..segala-galanya cepat mengembang kali ni..7 bulan kandungan dah macam 9bulan..lol..hidung muka semuanya kembang kembung sudah...berat naik mendadak je kali ni.,.semput mak nak bawa badan..memang tak larat..bila jalan memang dah macam mak penguin..hehe...sampai apek kata baby kali ni cepat membesar ek..sajoo la tu nak jaga hati mak..walhal nak cakap aku gumuksss la tu...huh!!
Berat baby naik macam biasa je..berat mak dia yang melampau...semua lemak pergi ke mak dia..mana tak nye..wakakaka..masak oii nak turun berat lepas bersalin nanti..pasrah!~

Ya memang saya akui mengandung kali ni jarang alahan macam Aqil dulu..kali ni pantang nampak..pantang sua..semua pun boleh telan..jarang muntah..Feveret sekarang ni mesti nak makan kuih seri muka setiap pagi, kalau boleh memang nak makan satu loyang..hahaha..nak buat sendiri belum habis nuntut dengan mak...seri muka tak de seri kaki ada la..haha...saya nak makan kuih seri muka makcik kat depan petronas bawah tu..apek dah siap-siap order kat makcik tu..hehehe..tiap-tiap pagila mak buyung ni breakfast mesti ada kuih seri muka..seronok makan pulut...+__+..tiap-tiap minggu lak mesti nak Big Apple..:D

Macam mana gelagat si abang pulak ye...Si abang ni memang agak manja la sekarang ni..dalam erti kata lain ngengada lebih..haha..kalau boleh nak ibu depan mata dia je..apa-apa semua ibu..ha abang ni pun masih BF lagi..secara teknikalnya memang dah macam-macam la cara nak wean off dia ni tapi semua pun tak jalan..doktor pulak bagi galakan kata tak pe boleh lagi BF ni..tapi saya tengah bayangkan kalau adik dia dah ada nanti..mesti jeles lebih sebab saya pegang baby lain pun dia sepak je baby tu..sabau je la anak uii..tak penyayang sungguh abang ni...hihi..harap-harap dah ada adik nanti abang aqil jadi abang yang penyayang..jaga adik..pandai berdikari..:)

Papepun...ibu sayang anak-anak ibu..semoga anak ibu sihat sempurna akal dan sifatnya..Insyaallah..owh kali ni baby main cak-cak..besar kemungkinan baby girl la doctor cakap..tak pe la nak bagi surprise kat ibu la tu...kebanyakan yang tengok perut semua kate baby girl..sebab memang besar gila oh perut ni..owh kali ni tak de persiapan sangat sebab semua guna pakai yang abang punya je..eh kalau girl..tak pela belasah je pakai abang punya lagipun baby lagi..hahaha sempoiii je mak ko ni..

k cau loveliessss...doakan saya n baby baik2 ya..:)

 
Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net