Sultan Johor Mangkat- Al Fatihah


Sultan Johor Mangkat


Al Fatihah buat DYMM Sultan Johor Sultan Iskandar Ibni Alhmarhum Sultan Ismail yg mangkat pada jam 7.0o malam jumaat (21/1/2010). Sebagai anak jati johor marilah same2 kita berkabung walau tidak berada di bumi Johor Darul Takzim skrg..:(

6month+++

Kandunganku 6month+++ pd 18jan'10...hehehe
Lagi 5 hari masuk 28weeks=7bulan


Kat ofis ,mata aku semakin hari makin layu je ngadap pc...haha..terbit rase mengantuk tetiba..huhu...org kate stndardlah orang preggy mmg sentiasa ngantuk...huhu
Baby lak mmg aktif bergerak2 tendang2 segala...takpe aku suka!!seronok sgt perasaan tu..
ayah die pun same..hari2 kalo boleh nak tengok je peyut aku..pegang je peyut mommy n suka sangat time baby gerak2....

kadang2 en suami cakap dengan baby.."jgn tendang kuat2 ye baby..jgn nakal2 dlm tu..sian ibu"ayah tak sabar nk jumpe baby..cepatlah keluar...nanti kite bole main same2..haha..aduhaiii suamiku...sabar ye..lagi 3bln je..adehhh aku yang seram..hehe


dan sah die suruh baby gelarkan aku ibu n die ayah...:D
Takutt tp tak sabarnya ibu nak cium2..gomol2 pipi baby...ishhh2

18hb jan jg g check up..
Alhamdulillah sekarang selera aku makin bertambah...asik nak mengunyah je kejenya..
mornin sickness dh tak de..kadang2 sekali sekala muntah juga tu kalau baby betul2 tak leh terima makanan tu kot...

Disebabkan selera luar kawalan maka berat aku naik 9kg ko...hahahaa
doc pun terkezzut..aku lagi terkejut..kekeke patutlah aku rasa macam berat je bdn aku..
en suami ketawakan aku...hikhik!!
Doc ingat baby yg besar tp biler scan baby mmbesar oke ikut graph die...yg selebihnya tu mom die yg gumukkkkkkkkkk..kakaka..doc cakap mom die yg gemuk..dh selera ye skrang..haha
Kalau aku check up kt gov kompem kene telan air gula... >.<

Hari ni juga aku kene inject kancing gigi...hehe..lps kne inject tangan kebas je..



inilah wajah perempuan yg buat en suami jatuh cinta hari2..lg2 dah bertudung ni..asik tengok muke aku je.....malu iiii,, luv u pa


peyutku 6month+++..comeii je kan..hikhik!! tak habis2 la ibu ni perasan..

Selamat Maju Jaya perutku....

6month

Sejak bulan ke-4 lbh aku dah boleh rase baby gerak...ade orang kate sbb perut aku nipis kot tu yang bole rase...mule2 rase macam geli2 je ada mende gerak2 dalam perut..rase macam butterfly terbang...:)

Masuk minggu ke 24 ni..si kecik ni makin aktif gerak2...dah pandai keras2 kan badan die...perut jadi senget sebelah..kdg2 sakit senak perut..tapi tak pe..mommy suke sangat...
Baby suka guling2 agknya dalam perut ni..kadang2 rase tak selesa..
tapi kalau baby tak bergerak risau aku dibuatnya..macam2 soalan ditujukan pada en suami...hehehe..

nak tido pun serba serbi tak kene..panas je aku rasa.
ngiring ke kanan tak selesa...pusing ke kiri pun tak selesa...
baby tendang2 je..aku hempap die ke...hehee..

nak berjalan pun aku dah mengah2 mcm tak cukup nafas..pinggang rs sakit je belah kiri mybbkan aku jalan mcm tak betul...aku rase perut penuh je belah kanan..baby tendang pun byk di bhgn kanan...maybe baby aku suka ddok belah kanan kot..macam2 aku ni kalo imagine bkn2...hehe


Now aku gile makan pau kacang n benjo...setiap hari aku tapau 4 biji pau..n balik keje aku makan benjo lak..hari2 macam tu...wallaaaa
kalau aku makan makann lain pun..pau dan benjo tu pun aku makan gak..kire wajib la kunun..kalo tak aku macam tak kenyang je...hakhak!!





Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net