GiveAway Domain From MelRomeo.Com


GIVE AWAY Domain Daripada MELROMEO.COM
Tag 5 Orang Kawan BLOGGERS





MENANG 1 DOMAIN .COM / NET / ORG
GIVEAWAY DARI MELROMEO.COM

1st Happy Annivesary " SWEET LIZAHANUM " Giveaway

Terjah2 blog..terus join GA Lizahanum ni...hadiah pun menarik,siap ade hadiah misteri lagi...best! best!.....


GA ni sampai 5Nov jam 12 tengah malam...
Jom kawan2 JOIN!!!...masih sempat lagi tu..;)


 
 

FolloWer BertuaH GiveAway

Thanks hajar tag me...dah lama xjoin giveaway ni...harap2 bertuahla kali ni...;)

Jom join Follower Bertuah GiveAway dari belog AAiNAA NADiRAH


Syarat2 nak join giveaway ni senang je..KLIK sini k
GA ni bermula dari 1nov-21Nov..JOM jOm Joinn

All DONE


Mommy bertuah yg saya nak TAG

2) Mommy Aish
3) Mommy Husna


dan juga semua mommy di luar sana...let's Join memeriahkan.... 



GuD LucK!!! 

Aktiviti Hujung Minggu

Minggu lepas,aktiviti kami sekeluarga g berenang with our baby boo Aqil...pe lagi g packing2 barang terus serang umah pak long lah...dekat je pun tak jauh...hehe...almaklumlah umah kami tak ade la swimming pool kan, cuma ada taman permainan je dpn umh...=.=!

then..jomm mandiiiii

Our baby's first swimmin lesson
.
.
.
.
.
.
love u mummy
.
.
.
.
love u daddy
 Guru berenang saya...haha

 Gaya kuak lentang...tak suke ddok kat pelampung itik die coz sume kwn2 dlm air kan....weahuuuuu

 
teruja betul die......





Pe lagi ibu2...jomla bawa anak2 mandi manda......
Pasti gembira di hujung minggu..ewahhh




Anak Bujang saya dah 6 Bulan..Alhamdulillah

Diam tak diam, usia si anak dah 6bulan dan still Fully Breastfeeding..Alhamdulillah..

Sudah start memberi solid food..;)..biarlah orang kate aku seorang ibu yg skema,aku tak kisah..6 bulan baru start bagi mkn kan..aku memang tak nak bagi makan awal sebab dalam usia sebelum 6bulan, perut baby belom matang lagi kan...walaupun adakalanya aku kesian gak tengok Aqil mengecip2 mulut time kitaorg mkn...huhu....Now Makan TIME!!!.....hakhak.
Menu santapan anakku buat masa ini Bubur nasi carrot,Bubur nasi kentang+ikan bilis, Puree carrot, Menu minggu ni nak bagi Telur dan Bubur nasi kentang sayur brokoli..;)..Dr sarankan bagi telur untuk tengok baby ada allergic ke idak..phew~

Ibu, saya sayang ibu....Aqil suka makan smpai licin satu mangkuk....kekeke..Bila la Aqil nak merasa nasi daging black pepper lak ye ibu...hihik

first time bagi baby bite...he lurve it!!~

 nmpk je ibu nk snap muke die,trus campk makanan..adeii!!


** Si Ibu yang sedang gigih memenuhi demand pengisian perut si anak...santapan hasil air tangan si ibu yang penuh dgn kasih sayang..Kepelbagaian menu santapan agar tidak jemu tekak anak bujangku ini...^^
Disebabkan tamow bg frozen food..selalulah joget2 kat dapur pepagi ya ibu2..teeehehee

sayang Ayah dan ibu saya..
Comell kan mereka...hahaha






Nong Empire Couture Opening

Salam allss......


Disebabkan aku yg mmg shopaholic....lagi2 shoppin2 yang easy main kelik2 je ni...bisnes online kan..mudah senang,cepat pantas....hehehe, selalu mmg sopink barang2 Aqil online je...pe kate aku lak try bukak bisnes online ni la...mana tau rezeki Aqil kan...Baby2 semua jomla ramai2 bergaya macam Aqil...teeheee...Dengan mendapat sokongan padu 200% dari suami maka makin bersemangat la ibu Aqil ni....sebelum pape kene la prepare platformnye dulu kan..


Kawan2...mari mari folow belog ni pula ~Nong Empire Couture~
...lebih banyak brg2 akn menyusul...marilah berkunjung~;) 
Mekasih.









Notakecil : Org berbisnes,ko pun nk bisnes gak...err..Rezeki masing2 kan....

EiD FITRI ' 1431H

Salam EiDul FitRi,

Lamenye tak berbeloging...apelah agknye berite terkini ye...diam xdiam dah separuh raya dah...hehe...tak terlambat kan kalau nak ucapkan selamat hari raya buat kawan2 semua...harap2 syawal kali ini memberi seribu makna buat anda semua...ewahhh..>.<
pe nak cite ek...idea pun dah tepu sbb sekian lame terpendam...haishhh..
makanya marilah gambar bercerita sudah...haha
Dipagi syawal tahun ni dirumahku la...walaupun due2 jb..kampung sekentut kate org..tp kne ikut turn tau...barulah Adil...wakakkaka...

 
Syawal 2010- kami bertiga...:)
dak kecittt ni melalak

.

.

.

.

.

.

.
dapat DUIT RAYA!!..terus diam....kecik2 da tau duit..=.=!
clever betul baby2 skg nih...

 tengok dak comel tu happy je kalau duit raye dlm genggamannya....
notacomel : kalau amik gambo off course ibu die lg overrr...teheeeee


 
CAAAKKKKK....>.<




KOPIAH RAYA AQIL

Cantik tak kopiah Aqil???...CANTIK kannnn..
bab2 jahit menjahit leh la kate terror..hahah...tapi bab kait mengait nih failed.....penat mak aku ngajo ngait tali air pun tak lepas2....phew~~

Ngam2 kat kepala Aqil...nice!..kopiah ni dikait dgn name Aqil Iskandar..Terima kasih sgt kat Kak Lina sbb sempat siapkan kopiah Aqil....mcm dh frust sbb Poslaju dh tak buat penghantaran lg sbb nak raya...tp hubby aku kate tak pela kite g amik senirik.....terus aku laju2 msg kak Lina lps sahur tu...ms sahur aku msg,ptg tu kopiah dah siap...fuyohh tabikk spring la!!!..Amik kopiah dari anak Kak Lina(farah)kat Giant13,..aku dah tersengih2...suker giler ko...
Thank you so much kak...jahitan kopiah sgt kemas dan cantekk...Bergaya betul baby saya di pagi Syawal...semua org sukakannya....saya dh promote blog akak...semoga business on9 akak semakin MANTOPPSSS!!!!!..Insyaallah.



Nak baby korang bergaya macam AQIL????.....klik kat sini LINANUAR
korang boleh choose design and warna benang.






SELAMAT HARI RAYA
MAAF ZAHIR DAN BATIN


Marilah MENGUNDI.......VOTE for AQIL

Salam alls...

Jari menaip, si cilik di ribaan ku....pantang aku bangun mula la menjerit.....
Hari ni masuk hari ke 3 aku cuti bekerja....cuti sbb si cilik kesayanganku demam panas...hoho..org kate baby minum susu gantung payah nak terima sakit....tp beginilah kalau hantar anak kat nursery kan...penyakit senang berjangkit2..ni yang buat i risau nih....sob sob..nanti kalau dah bagi solid food lagi i bimbang...mesti derang kan share2 je kan spoon sume...hadoiiii...

k balik pd topik...Bila si ibu ni dah kemaruk join contest anak beginilah jadinya...To all my blogger frenz here jom la ramai2 VOTE my SON...klik UNDI<<<<<----------
Contest ni anjuran Majalah Pa&Ma...undian bayi bulan August ni..kalau korang tak dapat cari, cari sampai dapat ye.....klik next page or previous page..penyertaan amatlah ramai dan memberangsangkan....semua baby comel2 belaka...hohoho....UNDIAN banyak2 amatlah di alu2kan..teeheeee...keputusan di tangan Anda...cewahhhh.....
undi NONG AQIL ISKANDAR BIN AIDIL ISKANDAR...
Thanks semua...


SELAMAT BERAMAL...................errrr tetibe...hiks!!



Nampak gambar Cha Cha**Cyrus Dzulqarnain**Nur Hana Humaira**Cahaya Humaira..Auntie dh VOTE 20X........:)


Majlis Aqiqah AQIL


Assalamualaikum semua...

Mesti u olls ternanti2 en3 terbaru dr ibu Aqil yg rajin sgt menghapdate belognye ni kan...hahahaha..gedik!!.....sebelum nk msk Sahur,hapdate belog dulu.....hiks!Alhamdulillah 31hb july tuari kenduri qeqah Aqil berjalan dgn sempurna....yg pd mulanya mahu buat kenduri Aqiqah ni pd hr ke 7 kelahiran..di sebabkan hal2 yg tak dpt di elakkan,..tangguh bertangguh hinggalah Aqil 3bulan sdh..hehehe..salah satu sbb coz ibu bapanye yg workhaholic ni kan..penuh gan paper2 work biler dh naik keje...kuang3..bkn bermaksud anak ku jatuh no 2..AQIL ttap no 1 hoh...aku keje pun sik ingat die je...kakakaka,cuma mencari waktu yg sesuai coz biler kitaorg free Atuk2 die lak tak free..adehhh

Disebabkan kitaorg dah cukur rambut Aqil awal2..maka tiadalah sessi potong jambul..teeheehe..cuma raup ubun kepala Aqil dgn air zam zam...buat mane yg wajib je..tak buat majlis endoi sebab Aqil memang tak tido buaian...so tak de la buaian pelamin segala plus baby cot Aqil pun kt kl...huhu,plus my mom dan MIL kate membazir pula nk buat mcm pelamin bagai...nasib la anak i lelaki so sempoii!!!!...rasenya kalau anak i gugurl nak juga pelamin kecil pastu byk2 fresh flower mengelillingi baby cot die kan...wakkakaaka 


Malas nk ngomel panjang2...jom layan gambau....zazzzzzz!!~


WATAK UTAMA
 **Qeqah boy with his first Baju Melayu**
ur smile make my day SON...L.O.V.E u


oooo ramai bertanya ttg baju melayu Aqil...custom made by his mother a.k.a aku la tu kan...=.=!....first time jait bj plg tecikk....phew~

Sayang kamu berdua...lebiu so muchhh!!!














cayangg dak chumell ni..


Aqil with Pak ngah.....hehe


L.O.V.E- L.O.V.E..kesayanganku

Posing with bibik......
hero kecik tu tido dah...hikhik


Nong's Family

** Nong Aya Sofea bte Nong Yahaya
** Nong Atta Danial bin Nong Yahaya
**Nong Izz Harith bin Nong Yahaya
** Nong Ean Mikael bin Nong Yahaya
**Nong Sir Adam bin Nong Yahaya
** Nong Aqil Iskandar bin Aidil Iskandar
.

.

.

.

.

.

.

.
at last
us in BLUEs




~Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu~



Selamat Bersahur kwn2...




SALAM RAMADHAN


Assalamualaikum olls....


Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan....

Ramadhan yg dirindui menjelma lagi...Masih ingat lg tahun lepas nye Ramadhan i menggendong khalifah kecil itu**Ramadhan Miracle**...di sahkan mengandung biler aku dok sibok melantak air tebu...hahahaa..hamik ko! cam nak terkeluar isi perut..tajam air tebu ea..ye la tak tahu lak aku gandung masa tu...g cek up..Alhamdulillah memang confirm 2lines..hikhik..

Alhamdulillah tahun lepas dpt  full puasa dimana semua orang bimbang baby di dalam perutku sbb aku puasa kan...tapi mmg betul masa preggy aku mmg tak kuat makan sebab ape yg aku makan semuanya akan keluar balik punye...wink~~Tapi lepas aku bersalin,memang tak dinafikan aku memang kuat makan...kekekeke,ye la orang kate kalo breasfeed mmg kuat makan kan...tak pe aku tak kisah janji anak aku kenyang kan...wahhh kisah tak kisah berat aku naik je tak turun2..kekekeke...orang kate badan nmpk kecik, berat tetek je kot...upss!!kalau tak pump mmg kompem mcm Pamela ..membuak2..haahaa


Oklah...DI KESEMPATAN INI SAYA INGIN MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , yang baik itu dtgnya dr Allah s.w.t. Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. 
'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.


Well, to all Muslims, let's hope for a better fasting month this year, and let us increase our 'ibadah'. (^__~)




May Allah accept our fasting
Amin ya rabbal alaminnnn.....


 
PUASA JANGAN TAK POSE !!!!!!!


Nite loveliessss...zzzzZzzzzz
nak bgn masak sahur nanti..teheeee

Moment with Newborn Baby Contest


Moment- with-Newborn-Baby-Contest
by Alyyani


Loveliesss kan contest ni...terus teruja nak join.
HADIAHNYA PUN BEST!!! 


tarikh tutup penyertaan sampai 31 Ogos 2010- tepat jam 12 tgh mlm
so apelagi jomla ramai2 join.
click HERE




gambar Hero kesayanganku yg di pertaruhkan
.


.


.


.

.

Nama : Nong Aqil Iskandar bin Aidil Iskandar
Tarikh lahir : 17 April '2010
Berat semasa Lahir : 3.65kg
Masa gambar di ambil : Sejurus selepas melahirkan(fresh from oven) 
Nama Ibu : Pn Suhanizah binti Abdul Hamid
Email : sue3112@yahoo.com
  


Cerita di sebalik gambar :
PRICELESSS MOMENT!!

Sakitnya melahirkan hanya Tuhan yg tahu..ianya satu anugerah Tuhan dan bonus bg seorang wanita dimana dosanya diampunkan di saat melahirkan..mengapa harus takut kan???..tawakal dan berserah kpdNya. InsyaAllah dipermudahkan sglanya..:)
Saat yg tak mampu di lafazkan dengan kata2..Di saat Doc meletakkan my baby dlm dakapanku selepas suamiku memotong sendiri tali pusat baby..terharu sangat..titis2 kaca diamond mengiringi perasaan seorang ibu. Ibu belum pn di jahit masa ni..Memang betul kate orang,hilang semua rasa sakit bila baby dah depan mata...besarNya kuasa Allah kan...Tangisanmu meggetarkan perasaan ibu pertama kalinya. Inilah dia my little khalifah yg aku kendong selama 10bulan lebih..."Nong Aqil Iskandar"amanah Allah kpd kami, buah hati pengarang jantung ibu dan ayah. Semoga anak ibu menjadi anak yg soleh Dunia dan Akhirat...Amin ya rabbal alaminnn...






GudLuck my SON....jika rezeki kamu menang..Alhamdulillah.
kalo jodoh tak kemane kan..errr tiba2....teeehee




 

ELLE - HATTA WEDDING


Hi Darlss......

Oh da lame baru nak post...haishh kebizian..

17hb April' 2010 Selamat bertunang Elle dan Hatta...
see the 'E' Day same wit Aqil burfday....



****pix Engagement ni rampok dari Hatta FB...hikhik



HiS & Hers BIG DAY
24 July'2010

Selamat Pengantin Baru Elle dan Hatta...Semoga berbahagia hingga ke syurga..Aminnnn
waitin for ur baby laks...hehehehe
Shuwittt kan perantin ni....Elle u look very beautiful n gojes in ur BIG day




Posing bersama perantin lama....wink2..




 daaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...........

My Little Hero 3month

Assalamualaikum...

Lame rasenye xpost entry2 baru...walhal banyak mende nak di kongsi bersame...,idea dimanakah engkau IDEA....hahahah..zzzzZZzz
Pejam celik pejam celik,hari ni my little hero tu dh 3bulan dgn berat 6.3kg...td pegi cucuk 3bln..kejap je ek masa berlalu...tiap kali nak pegi cucuk die..ibu die yg takut,..bkn ape bile anak menangis kan,rasa sayu je hati kan...sedih...tapi Alhamdulillah,Aqil setiap kali kne cucuk dr masa baby mmg tak pernah menangis...bak kate doctor strong boy la baby u..gud boy:)....



 Muka control macho...hehe
dah 3bulan anak ibu...sayang dia.

.

.
.

.

.

.

.

.

.

-Love Ma Family-
xOxo


Bam2Note: Kebanyakan baju2 Aqil dah tak muat...SHOPPING TIME!!! 



LOVELYGIFT GIVEAWAY CONTEST

 LOVELYGIFT GA Contest....

Teruja nak join contest ni...(^__~)...jika menang leh la melaram tudung ni ms raya nnt...wink!!




jom join ramai2.....klik SINI.
till 15 July 2010


WISH ME LUCK!!.....

Happy Family 1ST Giveaway by DJF CLoSet

Terjah2 blog, bertemu jodoh dgn contest ni...ni first contest aku join..=.=!!

Let's join DJf Closet 1st Giveaway



Sape2 yang berminat nak join klik je kat pix ni ye...


Closing date on 9th July 2010



WISH ME LUCK!!!!.......DAaaaaaa

Pisau Cukur??


Salam Lalinksss

Keje melambak di ofis mengakibatkan belogku sedikit terabai...hmm..blk2 umah melakukan kerja harian spt biasa...ulit2 anak pun dah malam..masa mcm tak cukup je..hukhuk.
Tajuk en3 kali mestilah havoc kan...hiks!!..owhh jgn salah fahammm...ni bukan pisau cukur habiskan sume rete orang tu tau...Pisau cukur ni terbabit sekali sebab nak cukur rambut anak i...ehehehe....terjadinya kejadian cukur mencukur ni pada Father's Day hari tu....berbagai2 aksi la 3 beranak ni dalam sessi kejadian cukur ni.....hahahha,satu hari masa di habiskan untuk cukur rambutnya...tak kan nak tinggal kan separuh kt belakang je kan...dah mcm wong fei hong lak nnt...=.=!

Ok dh selesai...
Time to bath sayangggg...
Aqil paling suke time mandi...suka betul dia..nnt dh beso skit kita g swimming ek syg..:)




notacomel: sila abaikan tgn ibu die yg keding kt belakang tu ye..hahaha~~

Dua budak Sholin
Dad Vs Son

Sama kan????......Like FATHER like SON....teeheee~~



.

.

.

.

.

.

.

.

.

V
V
V 


zzZZZzzZZzzzzzzz
MOm don't wake me up..I will wake U up...haha
wajah keletihan terus tido lpas mandi...hehehe...comellkan Aqil tanpa rambut...wallla~
tgk peha kfc dak bam bam ni, geram...egerrrge gigit dia...hiks!
Semoga aku dapat mendidik anakku dengan baik...Semoga Allah s.w.t permudahkan sgla urusanku..Aminnnnnnnn




k bye darl......



Keringat Ibu


Salam Semua.....
 
Alhamdulillah setakat ni i masih lg breastfeed my little hero tu...sebenarnya dari awl2 lagi aku dah pasang niat untuk breastfeed my baby...orang kata kalau niat baik insyaAllah berhasil..:)... Sebaik shj my little hero tu dilahirkan, trus breasfeed die buat pertama kalinya...sgt tersentuh ok...pandainya si cilik tu cari nipple ibunya...:)
Biarlah aku yg jadi kilang susu utk anakku...ada aku kisah??haha....kalau boleh biarlah anakku menyusu badan hingga usianya 2 tahun...mampukah??,,tu belakang kira,yg penting niat +usaha..Usaha tu Doa..usaha tangga kejayaan...:)amat berharap susu ibunya ini melimpah ruah, mana tau rezeki anak kan...mudah2han..aminnnn.


Susu aku produce masa hari ke3..masa hari pertama dan ke2 tu aku rasa mcm sikit je susu yang keluar...aku dah mula risau tapi aku redha je la..kalau stress lagila susu tak mau keluar kan...anak dah menangis menjerit2 meminta susu,tak cukupkah susuku??...tp bsr mane je kan perut baby..besar guli je..huhu,menangis yang tak de volume langsung...terus je lantang bunyinya...mak aku dah bising suruh aku bg je susu formula..ye la hati mana yg tak tersentuh mendengar tangisan bayi tak henti2 kan...patut ke aku bagi susu formula di kala itu..tapi aku biar je dulu..aku tetap susukan baby seperti biasa,tak kisahla susu tu ada banyak ke tak lagi...sokongan dari suami menaikkan semangatku...nasibla die faham...Alhamdulillah masa hari ke3 tu melimpah ruah susu yang keluar...mencurah2 susu keluar, laju je melencunkan bajuku...bersyukur sgt.


Lama kelamaan kita kan tahu anak kita tu menangis sebab lapar ke, nappy time ke,perut kembung ke,,etc...sebab masa ni lah kite boleh kenal dan belajar macam mane anak kite membesar...walaupun pada mulanya aku tak tahu langsung bab2 ni semua...dan aku jugalah yg memandikannya dari first time die balik ke rumah hinggalah sekarang...mak memang membantah,katenya aku tak boleh gerak2 sgt, tak boleh main2 air plus tak bole angkat berat2...ye la ank aku kan berat..upss semangat..haha..tapi aku berdegil tetap mahu melakukannya sendiri...hehe,sbb badan baby pun semangat so tak de lah takut sgt memegangnya..**satu markah di stu.. teeeheee


Dikala aku busy menguruskan my baby...sangat berterima kasih to my hubby kerana sanggup menguruskan diriku pula...wink! meletakkan ubat di luka jahitanku,salinkan padku sblum tugasnya beralih kpd mak ku...aku pn tak boleh menonggeng apatah lagi nak letak ubat kan..aku sendiri tak berani nak tengok..berani sungguh suamiku:):D..bab2 makan ni semua serah kt mak...tapi my mom n MIL mmg baik..masak semua yang sedap2 je ms pantang...semua ok bila aku tya leh mkn ke x?...haha,tak ke koboi tu...masa time menyusu lak,Aqil sikit nye pantang kalau aku pakai param gan pilis...punyelah menjerit2 tak keruan..sikit nye tak suke dengan bau2 bauan tu...so aku 44 hari xpakai pun param & pilis...phew~~Aku cuma pakai losyen mustajab sapu kt perut pastu mak pakaikan bengkung..dh mcm kepompong terkemut2 nak jalan...hehehehe....eh macam dah larikk tajuk je...:D


Masa berpantang aku belum lagi membeli breastpump..tapi bila di fikir2 balik ruginye aku tak beli awal2...sebab ketika pantang susu banyak..so boleh la buat stok for my baby awal2 kan....Aku start buat stok ketika lusanya aku naik kerja...hehe..alhamdulillah dapat 42oz dimana aku seperate setiap botol 3oz..supaya senang aku nak manage tuk anakku nanti..lantas aku train Aqil untuk minum pakai botol...takut die meragam tak nak puting botol ke pe kan,...alhamdulillah Aqil senang terima botol...Aqil guna botol Avent.



 SpeCtra 3
Ni lah Mrs.Woot rakan kongsi ibu yg bekerjasama memerah keringat utk kamu anakku.


Spectra 3**recommended....pump susu pun tak sakit disamping machinenya yg senyap...boleh la woot woot dgn senang hati di ofisss...hip hip hooreyy!!
sue beli spectra3 di sini.....setelah try semua breastpump di situ dgn bayaran hanya RM20 je...u olls boleh try brand Medela,Spectra,Ameda..sori Avent tak de..
Kalau u olls jadi beli breastpump kt situ,rm20 tu die deduct dari bayaran...kalau tak jadi beli rm20 tu as voucher la...boleh redeem kalau datang nak beli breastpump di lain hari,tapi mesti kat kedai tu juga..huhu

Best kan boleh try semua breastpump,..senang untuk kite choose yang mane comfortable n sesuai untuk kita...berbaloii baloii kan dgn rm20 je....ok lagi satu keistimewaannya spectra3 n bole jd double ok..so bolehla woot WOot due2 belah...SONOK??mestilah seronok kan...aku beli complete set kt susuibu.com tu...malas nak fikir panjang lagi dah.



Tengok dr jarak dekat rupe die mcm ni lorr...slim type=====>>>>double.
Senang je nak jadikan die double.....u olls beli spectra breast shield set + spectra filter..
lps tu potong sikit tube yg set baru td..pasangkan ke filter yg lg satu dan sambungkan tube tu ke button lg satu kt mesin tu...ok x??

nak beli on9 pun boleh...litllewhiz gah wat sale...klik Breastshield set + Spectra filter.


Marilah kawan2 jadi geng bag hitam dgn membeli spectra3...RACUN2..hehe~~
Bag hitam ni la yg aku usung ke ofis..tambah 2 lg bag aku,bag notbook gan handbag...wahh byknyee bag aku pikul...muahahaa


Notakaki:
**Me makan longan kering+horlick+madu+oat..lobak putih jika mak yg msk je..(^_~) 
**Belah malam,..Little hero tu kan bergayut je gan ibunya...ye la siang dpt puting lain kan..siann die..huhu
**Me dapat 10oz setiap kali pump it...so satu hari dpt 40oz..kdg2 tgk kerajinan i lak...kalau rajin,dpt lebih lg..yg penting mind set...kene happy2 slalu...baru susu kan kuar dgn MERIAH!!
**Baby boy mmg kuat menyusu...Aqil minum 20oz sehari, kdg2 18oz..so setiap hari i bekalkan 8botol..spare sebotol if susu xcukupkan..GIGIH!! GIGIH woot2 utkmu anakku.:)



Me lurve to breastfeed my son..breastfeed is da best way to show our LOVE to our baby..breastfeed n feel it..so wonderfull moment..Ayuh mama2 semua Letsss SUPPORT BREASTFEEDING~~~Woot! WOOTT!!


 LOVE U Mom.... u'r Awesome...SUSU IBU TERBAIK!!!!


notacomel: tiada unsur riak di sini just to MOTIVATE myself utk menjadi pembekal susu terbaik utk my lovely SON~baru susu kan produce lebih MERIAH kan!!



ok nak p woot woot!!....daaaa




Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net