Long Camouflage Pencil Skirt

Assalamualaikum semua,

Kau sehangat Api..hahaha


Long Camouflage Pencil Skirt
Code : Camo 1
Price : RM55
Size : Free Size ( Fit S-XL)
Material : cotton (stretchable) Open for wholesale


Measurement :
Waist : up to 34"
Lenght : 105cm


 Long Camouflage Pencil Skirt
Code : Camo 2
Price : RM55
Size : Free Size ( Fit S-XL)
Material : cotton (stretchable) Open for wholesale


Measurement :
Waist : up to 34"
Lenght : 105cm


Beli 2 RM100 free postage..:)
 
Sesiapa yang nak dapatkan collection Camouflage Pencil skirt ni bolehla order ya..Limited stok..boleh pm at FB Nong Empire Couture.  


tenkiu beary much..love

Bahana IG

Hye uolss, 

Walaupun saya ni berbisnes, saya juga seorang penyopping yang tegar..tolong kawan-kawan katakan ecewah. Ye la mana ada bisnes yang tak ada pembeli kan.cuba cakap?..hehe..Siapa lagi yang ada bisnes sila tinggalkan id nanti kalau saya free saya p ushar cuci mata k.;)

The power of marketing. Viral di Instagram, facebook mahupun blogging. Kalau saya rasa comel dimataku tu terus je la beli..hehe. Eh saya minta izin dulu kat apek la,tapi selalunya saya dah order baru saya cakap,hehe.. Saya cakap pa, bende ni cantik kan bla bla bla bla, actually dia okay je, kata isteri mithali, syurga isteri di bawah tapak kaki suami, duit shopping pun kat poket suami kan b...heheheh.ye la apek mesti kata duit ma simpan..Dia cakap ma belila nanti pa bayarkan..yahooo!!!!..berkepuk-kepuk duit bini dia ni..dah kata soh simpan memanjang..mihmihmih.

Saya rasa barang-barang atau baju bajan yang di jual di alam maya ni lagi murah berbanding yang jual kat luar mahupun butik. Material kualitas semua sama je. Hurmm saya ni tak berapa pentingkan jenama, apa yang saya rasa fashion, cute, cantek,stylish, comfortable,kualiti elok,boleh mix and match tu yang saya beli..;)..Tapi kalau lepas beli handbag ori tu senyaplah..haha, sebab nak kumpul duit lagi kan..mak encik tahan je nafsu nak beli yang lain tu tau tak?..kahkah.

psst psst sudi-sudikanlah klik kat tabung nuffnang saya tu ek..:D

eh lupa nak habaq, i ada beli casing cute like sweet candy ni tau kat insta, dah la shuweet sangat rasa macam nak makan je..hehe, yang paling best dia bole buat ikut budget uolls. Kalau suka pergi la usha kat instagram minicandycraft. :)

Facebook jadikan Blog?


Mana yang mengikuti facebook saya mesti dah tau apa nukilan ku hari ni.ngeh3

Aku yang dulu Bukan yang Sekarang!

Setiap orang di anugerahkan kelebihan dan bakat masing-masing. Ada yang sedar, ada yang tidak. Apa yang perlu bakat tu harus di asah dan di gilap. Contohnya walaupun Mak terror masak tak semestinya anak dia tahu masak. Begitu juga kalau Mak pandai menjahit belum tentu anak dia pun pandai jahit juga. Kebolehan tak boleh di warisi turun temurun, Sama juga kalau atuk nenek moyang islam, anak cucu cicit tak boleh ikut-ikutan nak islam juga. Sebab apa?.Sebab islam bukan keturunan.

Okay berbalik pada asal, nak di jadikan cerita satu ketika dahulu Saya adalah salah seorang pelajar Jurusan fesyen yang tak tahu langsung asas jahitan.. Im Zero. Pegang jarum pun tak pernah, ye la sebelum ni semua mak yang buat. Baju sekolah saya adik beradik semua mak buat. Seluar abah koyak mak jahitkan, Seluar adik koyak mak cantumkan, nak tampal Lencana kat baju tudung sekolah pun mak yang buat. Semua pun Mak Mak Mak..Ye mak saya memang pandai menjahit, macam saya katakan tadi tak semestinya anak dia pandai jahit juga kan. Tak minat orang kata. 

Saya bukan budak Sekolah Vokasional yang serba serbi dah tahu nak jahit macam-macam. Dulu first jahit pun masa Sekolah Menengah subjek KH kan, yang kene buat tempat letak surat tu kot. Ingat lagi tu pun ikut je la macam mana cikgu kat sekolah tu ajar janji siap kan..Tak kene dengan jiwa langsung. So apa jadi?. Saya kene bermula dari bawah.Saya belajar dari A-Z.

Dari saya tak minat saya jadi MINAT,

Dari saya tak tahu apa-apa, Semuanya saya AMBIL TAHU,

Percaya atau tidak saya yang dulu tak tahu apa-apa tapi mampu jahit Baju Nikah saya sendiri from Head to Toe. Nanti kalau ada masa saya share rupa baju tu ye..hihihi..Sekarang takat jahit mata lalat hujung jari je, boleh jahit baju sendiri, baju anak-anak, baju pelanggan. Bangga tak, siapa tak bangga kot. Okay sengih sendiri. Eh bukan berlagak sekadar berkongsi cerita je. Tak best mana pun cerita ni.

Nowadays kebanyakan semua surirumah ada Diploma, Ijazah, Master tapi ambil keputusan jadi Suri, WAHM bekerjaya. Salah seorangnya saya lah tu..hehehe, Apa tu WAHM?. Saya nak tukar sikitlah “Mummy Vogue work from home lagi Masyuk”.haha. Ni memang Impian semua wanita kot dapat membesarkan  anak sendiri depan mata, makan pakai suami terjaga. Jangan Tipu lah.

At the end of the day, I leave it to Allah. Robbi yassir wala tu’assir

-NEC-


Ok my facebook pun saya dah jadikan macam blog pulak ye..hihi..Viral fesbuking..heheehe sabau je la..:)

jangan lupa like page Nong Empire Couture ya...tenkiyu beary2 much love


 

Puteri Sufi had a damn Fever

Benda yang paling saya risau dan susah hati ialah bila anak-anak saya demam. Ni dah masuk 3 hari.Sebab mereka ni kalau demam susah sangat nak kebah. Kene pergi hospital jumpa doktor barulah ok. Tu kalau ok jika tak ok warderd lagi la saya susah hati. Mak ni biasalah bila susah hati gini memang kuat makan je.. Hahaha. Aku dan makanan memang tak dapat di pisahkan.lol.


Huhu Kesian my princess nih...Get well soon shayang..nak membesar ek..nak dapat kaki nak berlari ye, tapi gusi macam bengkak mungkin nak bergigi lagi ..teeheeee





Cinta Kamikaze

Cerita Kamikaze Gandingan mantop pelakon Zahiril Adzim dan Nadiya Nisaa..Best giler cerita ni, Komedi romantik gitu..adoiii buat saya gelak pecah perut. Sampai apek tanya apasal awak ketawa tersengih-sengih depan tv..hahaha.

Saya malas nak cerita,korang boleh tengok kat www.tonton.com.my k.haha..Derang ni berjiran yang suka bergaduh ala macam cerita P Ramlee tu.
Paling tak boleh blah, Qhal ni chef, dia namakan menu special dia "Pisang Gedebuk", dalam bahasa lainnya (Gedeback)lol, sempena Suci jatuh gedebuk depan rumahnya sebab terpijak kulit pisang. Bahaha..Saya pun tak tahu kenapa boleh tercuit hati ke sebab aku dulu pun pernah gedebuk gitu?....kahkahkah


Qhal & monalisa(kucingnya)...sesuwaiii sangat..cumel!


Ok guyss Keep it up!!..(^___~)

Rare Candy Casing for Ipad mini, Ipad 2, Ipad 3 dan Ipad 4

Salam uolss,

Semoga hari ini lebih baik dan ceria dari semalam.
Uolss suka tak benda-benda rare ni, simple, cute, affordable, sweet like candy..hehe
Harga pun murah je. uols boleh like page Nong Empire Couture for more info k.

Contoh milikan gambarnya seperti ini

                                                    Mr Red in da House..:)



This is how its look a like. Memang kalau anak baling ke campak memang selamatlah..
Kalau anak-anak uolls hyperactive macam anak i memang sesuaiiiii sangat u beli..very worth it!...its can stand and hold it..:)


Ada banyak pilihan color


Memang macam goreng pisang panas, belum sempat sejuk orang dah sambar dah. 
Okay jangan lupe like page ni k...

TATA

ORIGAMI

Hi uolss,

Ingat tak masa kecik-kecik kat sekolah dulu macam-macam cikgu ajar buat origami ni kan. Ni bila dah anak buatlah untuk mereka pulak. Gembira je abang dengan adik ni. Tapi biasalah Sampan kertas ni asik karam di lautan je. Sampai stress mak,Aqil suruh buat banyak lagi..lagi dan lagi..hahaha..alahaii anak..fengsan mak...

till next entry

Dr Azizan Osman Letak Jawatan Richworks

Mungkin mereka yang telah 'bersama' dengan Dr Azizan Osman telah pun tahu mengenai berita perletakkan jawatan Dr Azizan Osman dalam Richworks Group of Companies. Perletakkan jawatan itu berkuat-kuasa hari ini - 1 Oktober 2013. Satu siaran media telah dikeluarkan di blog Dr. Azizan Osman berkaitan perkara ini. Tahniah buat suami dan abg iparku kerana telah berjaya mengikuti Seminar beliau di PWTC baru-baru ini. Semoga ilmu daripada beliau dapat di manfaatkan buat kita sekeluarga D'Nongs Empire. Apa yang di khabarkan dari suamiku Seminar beliau memang SUPERB!!!!!!...If u want to changes, U must Changes first. M.E.S.T.I 
(Mentor, Ilmu, Sistem, Tindakan, Impian)


Pinjam kata kak Anis. Kata-kata beliau banyak memberi inspirasi kepada saya. Impian saya mudah-mudahan saya akan berjaya dan kaya macam beliau.Aaminn.

Senang saja nak fikir macam orang kaya. Macam ni..

1.Fikirkan dengan kerap dan konsisten perkara yang kita nak. (Fikirkan tentang bisnes yang kita angan-angankan nak buat, berapa sales kita nak buat bulan ni, relationship macamana yang kita nak..orang macamana kita nak jadikan pasangan hidup..etc)

2.Tulis apa yang kita nak.

3.Selalu sebut dan cakap apa yang kita nak.

Kalau selalu praktis, anda akan terkejut, satu hari nanti...semuanya dah di depan mata anda..semuanya dah didalam genggaman anda..

~U will become what you think about most~


Jangan takut untuk bertindak.. Asue Iskandar WAKE UP!!!!!!!!WAKE UP!!!
Semoga impian dan angan-angan menjadi kenyataan suatu hari nanti. 

FASA BERMULA.... Ya Allah semoga aku di kalangan orang-orang yang berjaya dan kaya di Dunia dan Akhirat. Berilah aku jalan dan petunjukmu, Semoga Di permudahkan segalanya, Aamiinn

 

 Dr Azizan Osman Letak Jawatan Richworks Group of Companies

Shah Alam, 1 Okt 2013: Lima tahun membina nama sehingga diiktiraf sebagai Mentor dan Pakar Perunding Pemasaran No.1 Asia, Dr Azizan Osman telah meletakkan jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Richworks Group of Companies berkuatkuasa hari ini. Tindakan ini diambil sebagai salah satu proses penstrukturan semula Richworks Group of Companies. Sehubungan itu, operasi Richworks Group of Companies di Malaysia diambil alih oleh Yasmin Mohd Ramzi sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan, bermula serta-merta.

Yasmin merupakan bekas Pengurus Kewangan Global, Shell. Berkelulusan dalam bidang kewangan dan perakaunan, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. Yasmin merupakan satu-satunya anak Melayu yang dilantik menjadi ahli jawatankuasa pemasaran global (Global Marketing Committee) untuk Chartered Management Account (CIMA) serta ahli Fellow Chartered Management Accountant (FCMA) dan Chartered Global Management Accountant (CGMA). Beliau menyertai Richworks Group of Companies bermula awal September sebelum ini sebagai Pengurus Besar Kumpulan.

Azizan di dalam rangka memperluaskan empayarnya dalam fasa awal meneroka pasaran antarabangsa yang diperkukuhkan di bawah jenama Azizan Osman International. Syarikat berasaskan latihan keusahawanan dan pembangunan manusia bakal pengukuhan struktur Azizan Osman International itu menyaksikan Azizan yang merupakan pengasas dan Pengerusi Eksekutif Richworks Group of Companies kini turut menggalas tanggungjawab sebagai Ketua Serantau.

Beliau yang menaungi 24 syarikat dalam pelbagai industri, antaranya syarikat pelaburan hartanah, agensi pengiklanan berakreditasi ini di Malaysia dan Singapura, memulai kempennya dengan meneroka pasaran Indonesia, Filipina dan India dalam usaha melebarkan sayapnya ke pentas global.

Ia juga menyaksikan perlantikan baru Zafrul Rizal bin Mat sebagai Pengarah Serantau bagi melancarkan operasi.


Kredit : Blog Dr Azizan Osman


SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750


Klik banner untuk join!

Jom kawan-kawan join SPECIAL BIRTHDAY GIVEAWAY BERNILAI RM750 by Nabila Medan. Dah lama kot saya tak join giveaway ni, mana tau ada rezeki anak-anak dan mak,sebab besday mak kita pun bulan oktober nih, Mana tau kan ada rezeki menang nanti.,hihi..>Blushing<


Due: 10 Oktober 2013, jam 5 ptg
 
 
ok nak tag
 
semua rakan blogger saya la..Gud luck!
 
 
 


Kuih Getas

Semanis Getas. Kuih feberet sepanjang zaman ni. Lagi kecik suka makan dia tau. Kalau dulu masa duduk dengan mak boleh la request memacam kan. Ni dah berumah tangga kene la buat sendiri..hihi. Rasanya orang jawa je kenal kuih ni. Tapi kuih ni dah agak di kenali ramai la berbanding dulu susah gak nak cari. Tapi macam biasa la, buat sendiri dapat banyak puas hati, rasa pun sedap.

Jom try resepi mudah ni.

Bahan-bahan :-

- 2 cawan tepung pulut
- 1 s/b tepung gandum
-  1 cawan kelapa parut(muda)
- Air suam secukupnya untuk menguli
- garam sikit

Cara-cara:-

1) Gaul tepung pulut, tepung gandum, kelapa parut dan garam.
2) masukkan air suam dan uli hingga jadi doh yang lembut (masukkan air sedikit demi sedikit)
3) Bentukkan lonjong dan leperkan ikut suka
4) Goreng 
5)Sira dengan gula( macam buat kuih keria)

Cara buat gula sira:-

-2 s/b gula pasir
- 1/2 cawan air

Caranya- Didihkan air dan masukkan gula. Tunggu hingga berbuih-buih, bertali macam boleh di tarik tu dan gulanya pekat. Masukkan kuih dan gaul rata. Tutup api bila gula dah mengeras dan rata.

Sedia untuk di hidangkan.








Getas Sedap..Trylah..:)



 

Banana Choc Chip Cracked

Assalamualaikum uols,

Saya memang suka ajak anak saya ni masuk dapur. Saje nak bagi dia buat aktiviti kan. Let him try something new everday..Dia gembira,mummy bahagia. Ibu disisi setiap hari, tentulah happy sokmo kan. Aktiviti ni 4 hari yang lepas,ayah pergi kursus. So mari kita membaking ye nak.

Alah tak susah mana pun,siap-siapkan bahan -bahannya. Kita dah siap-siap potong buah,ceri,coklat chip kita dah sediakan. Lepas tu kita bagitau dia step by step nak buat apa. Dia sukalah,lagi-lagi part letak buah coklat semua. Sebab dia tak sabar nak cake tu siap cepat. Dia cakap bu,cepat dah siap!..haha..lepas tu pat cepat masuk lam ni>msuk oven<..Nak makan.Sedap! Dap!

Aqil ni memang suka makan cake, cookies, kuih,donut,pizza. So bestlah buat-buat benda ni sama-sama dengan anak. So far aqil ni tak lagi sepah-sepah tepung kat dapur, dia memang nak buat apa yang kita buat. Dia perati je, Lepas tu dia suruh kita duduk dia yang buat semua. Suka kan kalau anak rajin, kalau kita tak bagi dia buat,mau dia jerit depan gate tuh..masak kepala i tau.

Tak sabar nak tunggu anak dara i ni besar. Boleh join sesama main tepung...

Ok meh layan gambar, Lastly,Presenting, salah satu alternatif lain nak bagi anak bujang tu makan pisang, Hancurkan cornflakes atasnya,tabur choc cip. hurmm kalau tambah Hershey syrup dengan aiskrim lagi mantopp!!!..I named it "Banana Choc Chip Cracked"

yummiesss....Lemak bertengkek-tengkek lah duduk rumah ni.haha

Lala Masak Pedas Simple tapi Sedap

Masakan Air tangan ibu memang sedap.Aqil tiap kali makan mesti cakap.hurmm sedap.sedap bu. Lala masak pedas ni simple je tapi sedap. Terangkat wa cakap lu. Bahan-bahan pun simple..


Bahan-bahan :

-1/2 kilo lala (dibersihkan)
-1 sudu besar cili giling
-5-8 biji cili api (diketuk) kalau nk pedas tambah lg k
- 3 ulas bawang putih (diketuk)
- 1 cm halia (diketuk)
- 1 batang serai (diketuk)
- 1 sudu besar sos tiram
- 2 sudu besar sos cili
- 3 helai daun limau purut
- sedikit sos tomato
- sedikit sos cili
- sedikit kicap manis
- sedikit daun bawang / daun sup(dihiris)
- sedikit garam
- minyak untuk menumis



Cara-cara :

1. Tumis bawang putih, halia dan cili giling hingga terbit bau.
2. Masukkan sos cili, sos tiram, sos tomato, kicap manis, cili api dan daun limau purut. Kacau sebati.
3. Masukkan lala dan sedikit air.
4. Akhir sekali masukkan daun bawang dan masukkan garam.
5. Hidangkan setelah masak.




Yummy..siapa kata ibu bekerjaya tak bole masak..cubalah..;)


Tips BerCERAI PAMPERS

Salam loveliess,,...

Haha...boleh pulak tajuk pun nak cerai gak...ekekeke,
Okay berpegang kepada ayat ini.
" Anak tak akan buat apa yang kita suruh, Tapi Anak akan ikut apa yang kita buat"

kau cakaplah sepuloh juta kali kencing dalam toilet. Mula-mula je dia akan ikut, kita pun as a reminder asik nak selalu ingatkan. Abang bila nak kencing bagitau ibu, kencing dalam toilet k. Dia faham tapi budak-budak ni dia tak akan kekal macam tu. Misalan dia tengah syok-syok main kan lari sana sini, lepas tu dia pun tak de masa nak panggil kita or terus pergi toilet. Di sebabkan rasa kekucilan yang melampau tu dia hilang fokus kot toilet tu kat mana. lalu dia pancut je la kencing merata-rata. Apalagass si ibu-ibu pun jadi Hulk serta merta kan. Betul tak??..Kalau tak jadi hulk pun uols mesti marah sikit then cakap kat dia kenapa kencing kat sini?. What do u expect dari budak umur 2/3 tahun ?Ko berbebel pun belum tentu dia faham dan memang tak faham pun. 

Ok sampai bila kita nak berada dalam situasi macam ni je kan. Pada mulanya saya selalu cakap kat dia, abang nak kencing panggil ibu k. Dalam satu hari tu banyak kali kot saya tanya dia nak kencing ke tidak?. Saya rasa kalau dia dah faham tentu boring sebab ibu asik tanya je kan..hahahahaha. Bila dah bawa ke toilet saya suruh dia cangkung ok boleh pula dia kencing, so saya fikir mesti dia ni tahan kencing. 

Pada mulanya saya belikan dia potty trainer yang cute-cute tu dengan harapan dia nak guna la bila dalam toilet. Tapi harapan tinggal Harapan..haha. Mula-mula tu kita ajar dia suruh kencing dan berak kat situ. Tapi dia cuma gunakan mendealah tu bila kencing je. Ok dia memang dah tak kencing merata-rata, sebab saya suka ajak dia pergi toilet. Jika saya nak pergi toilet mesti ajak dia, lepas tu suruh dia kencing atau tanya dia samaada dia nak berak ke tak. Saya nak suruh dia faham yang kencing dengan berak ni hanya di TOILET, tak boleh sepah-sepah tak elok. Budak-budak ni fast learner, dia dah faham. bila dia nak kencing dia akan cakap kat saya "bu,nak encing"bu,nak yak".

Macam tadi saya cakap yang dia guna potty trainer tu untuk kencing je kan. So berak macam mana pulak?. Bila berak dia berak bersepah dalam toilet..hahaha, lepas tu dia jerit eiii eiii eiii..kahkah, apa yang saya buat mulanya letak potty train yang bentuk macam tempat duduk yang kecik sikit atas mangkuk jamban tu kan, lepas tu suruh dia duduk atasnya, hurm bertahun ibu tunggu tak nak keluar juga hasil. ye ye je ibu cakap uk uk uk uk dia lagi suka sebab dapat main air kan.

So saya nampak dia ni jenis perati je apa yang kita buat. Masa dia berak bersepah dalam toilet tu, kau rasa aku buat ape?..mestilah saya kutip cuci kan najis tu, pakkal la najis anak oii..kahkah..dia lak boleh cakap eiii usyukk eiii usyukk busyuk..tau pulak kau busuk ye.
Okay so lepas tu apa yang saya buat, tiap kali pergi toilet saya akan duduk kat jamban tu, motif?. nak suruh dia tahu yang ibu dia tiap kali berak kat situ. Lepas tu cakap kat dia Abang kalau nak berak macam ni tau, duduk sini macam ibu buat. Lepas tu saya tengok dia ambil potty train dia tu dia pun duduk situ sambil mulut dia ukk ukk ukk. Boleh pulak dia tanya saya ibu dah dah..

Bila dia dah selalu tengok kita duduk kat mangkuk jamban tu kan, mestilah tarik minat dia kan. budak-budak memang macam ni, apa yang kita buat semua dia nak buat. So tiap kali dia nak berak dia akan duduk kat jamban dah. Bagus..BERHASIL!!

Nows Abang aqil dah 9 bulan tak pakai pampers. Kencing Berak semua dah pandai masuk toilet cuma part cebok tu dia pancut juga air tapi macam mandilah basah satu badan, then dia akan jerit ma, ma bu ibuuuuuu...dah finish.haha. Cuma kadang-kadang kalau keluar berjalan tu saya pakaikan juga pampers sebab pernah satu kali tu jalan tengah jammed, dia boleh kata nak berak!..hahahaha.

Pernah sekali tu kan, masa kat umah saya tak faham apa yang dia maksudkan, dia nak kencing tapi dia cakap apetah tak ingat, saya pun tanya aqil kenapa, nak ape?..dia boleh pulak menari-nari,lepas tu terkepit-kepit berpusing-pusing, rupanya sampai sekarang saya noticed yang dia suka menari bila nak kencing. Dia buka seluar terus lari masuk toilet.Mungkin skill tahan kencing sebelum sampai toilet kot..haha

Lagi satu tragedi masa tengah shopping baju bajan, kan ada fitting room banyak-banyak tu kan, dia cakap nak berak lepas tu dia terus pergi dalam fitting room..hahahha..mencicit cicit saya suruh ayah dia bawa pergi toilet. Dia ingat fitting room tu macam toilet sebab toilet public kan berderet panjang..lawak betul!

Okay make sure sebelum tidur tu dia kencing dulu, kalau tak menangis lah korang nak p jemur tilam tebai oii..i tak bersedia u, mau kene bebel sejuta kali..lol

Okay uolls Get what i means, U all buat apepun confirm dia akan ikut..Inshaallah. ingat tau bukan menyuruh ,budak-budak ni dia bukan macam orang tua faham bila di suruh..Kalau faham pun 2 ke 3jam je dia akan ingat,paling lama 2 ke 3 hari lepas tu buat balik.Yang penting jangan marah. Don't said No' Jangan. Nanti uolss juga yang penat bila membebel tu kan..:D

Next year dah nak 4 tahun, dah besar nak pergi School dah anak ibu..:)

................................

BerCERAI susu

Assalamualaikum,


Kedua-dua anak saya memang saya bagi exclusive breastfeeding. Memang tak de campur dengan susu formula, cuma tentang penyediaan je yang berbeza sebab masa anak pertama dulu saya masih bekerja, so lebih praktikal, kene prepare stok susu bebanyak. Satu peti ais penuh susu je. Tapi tu semua bukan bebanan okay, Anak kedua lebih mudah sebab saya bagi direct feeding je sebab dah duduk rumah kan. Lapar je sua je nenss tu, senyaplah dia..hehehe.. Tips nak susu banyak ni uolls jangan stress mesti rasa happy je sentiasa. Milk Booster secara semula jadi..:). Mudah-mudahan dapat juga menyusukan anak kedua ni hingga 2/3 tahun. Aaminn.

Okay ni nak cerita anak sulung saya, Abang aqil memang tak nak minum susu lain selain susu gantung mak dia ni. Lebih 3 tahun lah. Even saya mengandung anak yang kedua pun dia masih menyusu. Doktor kata tiada masalah dan terus bagi sokongan. Hingga saya dah bersalin pun dia masih menyusu, adik puting kanan, abang belah kiri..Saya cakap kat dia, Abang dah handsome tak pakai pampers dah tapi masih nak (ashue)susu lagi. Malu ah, (ashue)susu adik punya, nanti dia cakap No No, kadang-kadang tu dia tolak adik tak bagi adik hisap nens.Ngengada sangat si abang ni tau. Saya dah macam beranak kembar pulak..haha..Bonding antara mak dengan anak memang kuat bila BF ni. Manjers sangat dia ni.

Tapi lepas dia demam kan. Ha lagi satu anak bujang ni susah sangat nak makan ubat. Memang tak jalan la kau pujuk macam mana sekalipun. Dia boleh tutup rapat-rapat mulut tu, ketap gigi then buang balik ubat tu..Huh. Ha siaplah kau bila mak dah jadi Raksasa Hijau kan..Memang ku buka mulut dia kene sumbat gak ubat kalau tak demam dia memang susah nak kebah. Lagi kau menangis lagi mudah keje mak kau ni...hahahha, ye la mulut dah ternganga luas kan.

Bukan tak berusaha ceraikan,tapi memang tak jalan kau letak lah kunyit ke segala bapak kunyit, dia boleh slamber je hisap lagi.lol.Mungkin dia stop sebab dia takut kene makan OBAT!!..hahaha...yurp tiap kali dia nak susu je saya mesti cakap okay, abang kalau nak susu makan ubat dulu k. Mesti dia kata tak nak. Sedih pula rasanya bila dah berpisah ni, kadang-kadang kelakar tengok peel dia, die boleh nak cium je nens tu,lepas tu mesti nak tidur bawah tangan saya selagi dia boleh dekat dengan nens tu. Nanti dia cakap kat saya, nak yum je (cium).lol

Sekarang ni dia minum susu Fernleaf Coklat, bab susu formula ni nanti saya cerita kat entry lain k.

Ha barulah Handsome anak ibu. Tak pakai pampers lagi+ Tak hisap nens lagi..Good Boylah. Sayang dia.


Kedai Lampu Perhiasan paling MURAH, Puchong


Saya rasa kalau korang google nama Kedai Lampu ni sure Rating paling tinggi, Sebab Ape?..Memang murah murah lampu kat sini, Design cantik-cantik, harga memang tip top. Servis terbaik, jurujual friendly je semua.Saya dah survey kot seluruh Puchong, memang kat sini yang paling murah. Kalau bab survey dan buat perbandingan harga ni memang serah kat perempuan, kalau ikut suami memang main pakai beli je..hihi. Takkan nak main pakai beli je, kita nak beli banyak bukan satu ye dok. Kedai-kedai Lampu yang lain memang mahal, kalau tulis SALES pun macam tak de sale je..Mahal ya rabbi.


Sabar! Sabar!


Okay ni nama Kedai Lampu ni “ HOUSE OF LIGHTING” kat Puchong. Kalau tak tahu boleh Google ye. Kedai dia dibuka setiap hari hari. Hari SELASA hingga AHAD pukul 10.30am hingga 8pm. Hari ISNIN off day. Weekend macam biasa la ramai bersesak-sesak dalam tu. Masuk je kedai ni sure leher kepala tegang je, mana taknya asik pandang atas je kan, lampu pula lawa-lawa..hadoii memang rambang mata. Dahla dengan menggendong anak dara ni. Anak bujang jangan cakaplah berlari-lari main-main suis lampu buat macam rumah sendiri kan..hahahaha..Lampu, Kipas tuk bilik anak-anak pun cantik. Saya ada minat satu kipas tu, dia bentuk ladybird, colourful sesuai letak kat bilik anak-anak. Harga boleh tahan, tapi tak jadi beli sebab boleh dapat 2 biji kipas biasa..hahahaha, ye la dah ada aircond letak kipas cantik-cantik macam buang duit je. Letak kipas biasa sudah.janji boleh pakai.

Memang MURAH!! MURAHHHH sesangat, Berbaloi Baloi. 

Yang mana tengah nak mencari Lampu, Chandilier, Kipas, segala jenis macam lampu dan kipas ada, bolehlah pergi sini ya, pasti tak menyesal. Keluar je kedai tu pasti sengih je sebab dapat barang idaman hati..cewahhh..Hubby i siap pergi balik kedai tu sebab apa? dia nak tukar suis yang color2 tu..So tiada lagi Lampu Kalimantang..eh betul ke eja macam tu..hihi. Kalau korang nak beli lampu LED tu pun murah baru RM29 paling murah, simple tapi terang, tak pakai banyak Karen sangat..saya pakai lampu LED je letak kat dapur.Design banyak ada petak, bulat, bunga, nak lampu kuning,nak lampu putih,lampu color2 semua ada..:)


Punyalah banyak jenis lampu, uols pilih je nak macam disko semua ada..haha, lampu perhiasan yang letak tepi tembok pun ada murah-murah lak tu, nak berjurai-jurai, yang elegan semua ada..geram rasa macam nak borong semua.tapi saya tak beli banyak pun rasa macam buat sempit rumah je. Saya suka simple-simple je. Kipas pun murah sangat 5 blade ada remote baru RM125. yang biasa murah je RM99 3 blade, yang 5 blade 110-120 macam tu, masih kira murah ok..kedai lain tak dapat harga tu. Color boleh choose Black, Cooper, Silver, white. tapi Kipas ni cepat habis. ye la murah ramai orang beli banyak.

Ok meh tengok lampu, saya amik mana yang sempat je la ek..Pergi dan tengok sendiri baru puas hati.




Best kan.....:)

Pix yang bawah ni saya nampak kat Google, cuma nak bagitau uols harga dia RM99 je tau, tapi suami i tak suka design topi-topi macam nih..haha



Babai

Anakku memang lambat berGIGI

 



Apa perbezaan antara dua gambar di atas?...hehehe
Kedua-duanya anak saya. 
Yang atas si abang masa umur 10 bulan,
Yang bawah si adik kini umur 9bulan. 
OOhh Teee Dee la kengkononnya....Abang dan adik pakai baju dan seluar yang sama..Off course lah baju dan jeans si abang dulu..guna pakai sajo..janji ROWK!,..:)

** Ibunya tu tetap satu, ye la sama ibu kan..kahkah, rasanya gambar dulu tu pipi i macam tembun sikit lepas tu mata pun nampak besar sikit, sekarang macam kecik sikit, pesal ek?..Kau nak kata sekarang kau lagi cun ke hape?..hahahha..bolehla di kategorikan seperti itu, eh aku tak kata la orang yang kata...Alhamdulillah. lagipun semua ni pinjaman dunia je. Biar kita cantik di dunia dan di akhirat.Ni semua gara-gara Ferwhite dan Aurawhite. Pergi salahkan mereka sebab buat aku cantik. lol> Sila Muntah Kahak Hijau <

Nak cantik di dunia- Makan la ape pun janji kulit mulus gebus. (psst: Kalau nak beli Ferwhite or Aurawhite bole roger kita sebab kita jual) lalalala~

Nak cantik di Akhirat- Tambahkan Iman, Bila Hati kita bersih Automatik muka kita nampak Cantik..Setuju?. sejuk je mata memandang

Ok berbalik kepada tajuk di atas, bukan nak ngomel banyak pun kan..sok sek sok sek pun dah buang masa. Kedua-dua anak saya ni memang lambat tumbuh gigi, Member-member dia yang lain semua dah 4/ 5 batang gigi. Baru saya perasan si abang umur 10 bulan pun masih bergusi, adik kira cepat sebulan je dari abang. 9 bulan tu pun baru tumbuh satu gigi bawah. Tapi dah berdiri, berjalan tapi pegang-pegang tepi, dah panjat grill, dah laju naik tangga. So betul lah orang kata ya kalau cepat berjalan lambat tumbuh gigi. Jika cepat tumbuh giginya lambat dapat kaki. Wallahualam.




Throwback gambar abang ..10 bulan dah pandai bawa kereta kau..



Selamat Hari sabtu...:)


Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net