Marilah MENGUNDI.......VOTE for AQIL

Salam alls...

Jari menaip, si cilik di ribaan ku....pantang aku bangun mula la menjerit.....
Hari ni masuk hari ke 3 aku cuti bekerja....cuti sbb si cilik kesayanganku demam panas...hoho..org kate baby minum susu gantung payah nak terima sakit....tp beginilah kalau hantar anak kat nursery kan...penyakit senang berjangkit2..ni yang buat i risau nih....sob sob..nanti kalau dah bagi solid food lagi i bimbang...mesti derang kan share2 je kan spoon sume...hadoiiii...

k balik pd topik...Bila si ibu ni dah kemaruk join contest anak beginilah jadinya...To all my blogger frenz here jom la ramai2 VOTE my SON...klik UNDI<<<<<----------
Contest ni anjuran Majalah Pa&Ma...undian bayi bulan August ni..kalau korang tak dapat cari, cari sampai dapat ye.....klik next page or previous page..penyertaan amatlah ramai dan memberangsangkan....semua baby comel2 belaka...hohoho....UNDIAN banyak2 amatlah di alu2kan..teeheeee...keputusan di tangan Anda...cewahhhh.....
undi NONG AQIL ISKANDAR BIN AIDIL ISKANDAR...
Thanks semua...


SELAMAT BERAMAL...................errrr tetibe...hiks!!



Nampak gambar Cha Cha**Cyrus Dzulqarnain**Nur Hana Humaira**Cahaya Humaira..Auntie dh VOTE 20X........:)


Majlis Aqiqah AQIL


Assalamualaikum semua...

Mesti u olls ternanti2 en3 terbaru dr ibu Aqil yg rajin sgt menghapdate belognye ni kan...hahahaha..gedik!!.....sebelum nk msk Sahur,hapdate belog dulu.....hiks!Alhamdulillah 31hb july tuari kenduri qeqah Aqil berjalan dgn sempurna....yg pd mulanya mahu buat kenduri Aqiqah ni pd hr ke 7 kelahiran..di sebabkan hal2 yg tak dpt di elakkan,..tangguh bertangguh hinggalah Aqil 3bulan sdh..hehehe..salah satu sbb coz ibu bapanye yg workhaholic ni kan..penuh gan paper2 work biler dh naik keje...kuang3..bkn bermaksud anak ku jatuh no 2..AQIL ttap no 1 hoh...aku keje pun sik ingat die je...kakakaka,cuma mencari waktu yg sesuai coz biler kitaorg free Atuk2 die lak tak free..adehhh

Disebabkan kitaorg dah cukur rambut Aqil awal2..maka tiadalah sessi potong jambul..teeheehe..cuma raup ubun kepala Aqil dgn air zam zam...buat mane yg wajib je..tak buat majlis endoi sebab Aqil memang tak tido buaian...so tak de la buaian pelamin segala plus baby cot Aqil pun kt kl...huhu,plus my mom dan MIL kate membazir pula nk buat mcm pelamin bagai...nasib la anak i lelaki so sempoii!!!!...rasenya kalau anak i gugurl nak juga pelamin kecil pastu byk2 fresh flower mengelillingi baby cot die kan...wakkakaaka 


Malas nk ngomel panjang2...jom layan gambau....zazzzzzz!!~


WATAK UTAMA
 **Qeqah boy with his first Baju Melayu**
ur smile make my day SON...L.O.V.E u


oooo ramai bertanya ttg baju melayu Aqil...custom made by his mother a.k.a aku la tu kan...=.=!....first time jait bj plg tecikk....phew~

Sayang kamu berdua...lebiu so muchhh!!!














cayangg dak chumell ni..


Aqil with Pak ngah.....hehe


L.O.V.E- L.O.V.E..kesayanganku

Posing with bibik......
hero kecik tu tido dah...hikhik


Nong's Family

** Nong Aya Sofea bte Nong Yahaya
** Nong Atta Danial bin Nong Yahaya
**Nong Izz Harith bin Nong Yahaya
** Nong Ean Mikael bin Nong Yahaya
**Nong Sir Adam bin Nong Yahaya
** Nong Aqil Iskandar bin Aidil Iskandar
.

.

.

.

.

.

.

.
at last
us in BLUEs




~Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa rahmatMu~



Selamat Bersahur kwn2...




SALAM RAMADHAN


Assalamualaikum olls....


Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan....

Ramadhan yg dirindui menjelma lagi...Masih ingat lg tahun lepas nye Ramadhan i menggendong khalifah kecil itu**Ramadhan Miracle**...di sahkan mengandung biler aku dok sibok melantak air tebu...hahahaa..hamik ko! cam nak terkeluar isi perut..tajam air tebu ea..ye la tak tahu lak aku gandung masa tu...g cek up..Alhamdulillah memang confirm 2lines..hikhik..

Alhamdulillah tahun lepas dpt  full puasa dimana semua orang bimbang baby di dalam perutku sbb aku puasa kan...tapi mmg betul masa preggy aku mmg tak kuat makan sebab ape yg aku makan semuanya akan keluar balik punye...wink~~Tapi lepas aku bersalin,memang tak dinafikan aku memang kuat makan...kekekeke,ye la orang kate kalo breasfeed mmg kuat makan kan...tak pe aku tak kisah janji anak aku kenyang kan...wahhh kisah tak kisah berat aku naik je tak turun2..kekekeke...orang kate badan nmpk kecik, berat tetek je kot...upss!!kalau tak pump mmg kompem mcm Pamela ..membuak2..haahaa


Oklah...DI KESEMPATAN INI SAYA INGIN MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja , yang baik itu dtgnya dr Allah s.w.t. Semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan sempurna, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. 
'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.


Well, to all Muslims, let's hope for a better fasting month this year, and let us increase our 'ibadah'. (^__~)




May Allah accept our fasting
Amin ya rabbal alaminnnn.....


 
PUASA JANGAN TAK POSE !!!!!!!


Nite loveliessss...zzzzZzzzzz
nak bgn masak sahur nanti..teheeee

Moment with Newborn Baby Contest


Moment- with-Newborn-Baby-Contest
by Alyyani


Loveliesss kan contest ni...terus teruja nak join.
HADIAHNYA PUN BEST!!! 


tarikh tutup penyertaan sampai 31 Ogos 2010- tepat jam 12 tgh mlm
so apelagi jomla ramai2 join.
click HERE




gambar Hero kesayanganku yg di pertaruhkan
.


.


.


.

.

Nama : Nong Aqil Iskandar bin Aidil Iskandar
Tarikh lahir : 17 April '2010
Berat semasa Lahir : 3.65kg
Masa gambar di ambil : Sejurus selepas melahirkan(fresh from oven) 
Nama Ibu : Pn Suhanizah binti Abdul Hamid
Email : sue3112@yahoo.com
  


Cerita di sebalik gambar :
PRICELESSS MOMENT!!

Sakitnya melahirkan hanya Tuhan yg tahu..ianya satu anugerah Tuhan dan bonus bg seorang wanita dimana dosanya diampunkan di saat melahirkan..mengapa harus takut kan???..tawakal dan berserah kpdNya. InsyaAllah dipermudahkan sglanya..:)
Saat yg tak mampu di lafazkan dengan kata2..Di saat Doc meletakkan my baby dlm dakapanku selepas suamiku memotong sendiri tali pusat baby..terharu sangat..titis2 kaca diamond mengiringi perasaan seorang ibu. Ibu belum pn di jahit masa ni..Memang betul kate orang,hilang semua rasa sakit bila baby dah depan mata...besarNya kuasa Allah kan...Tangisanmu meggetarkan perasaan ibu pertama kalinya. Inilah dia my little khalifah yg aku kendong selama 10bulan lebih..."Nong Aqil Iskandar"amanah Allah kpd kami, buah hati pengarang jantung ibu dan ayah. Semoga anak ibu menjadi anak yg soleh Dunia dan Akhirat...Amin ya rabbal alaminnn...






GudLuck my SON....jika rezeki kamu menang..Alhamdulillah.
kalo jodoh tak kemane kan..errr tiba2....teeehee




 
Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net