Yes its G

Assalamualaikum semua...

Memang dah lama belog ku kesepian...dengan saya yang malas hupdate..idea pun dah tepu..hehe..lagi-lagi bila dah bertambah dua nanti..tak tahu la ape nasib kamu wahai belogku sayang...notebook i lak rosak dikerjakan aqil..hukhuk..i pad pun di baling...hahaa..anak oh anak...........

Dah lama tak cerita perihal anak bujangku kan...ada yang rindu ke...ke rindu kat mommy dia je..hehe gataiii..yang pasti anak bujangku tak reti lagi panggil saya ibu..still jugala dengan 'Abu'..eh takkan selama-lamanya dia nak panggil saya Abu ek...aoaiiiii...ibu tunggu saat2 itu sayang....dia lebih senang panggil mama..kadang mom...panggil ayah memang dah terror dari kecik..jelesss ibu tau..dia panggil ayah..tapi bila ayah jauh dia automatic tukar dad..haha

Bila nak ada adik ni manjesss gila dia ni...nak tido pun peluk perut ibu...tapi ikut mood dia gak..kekadang dia hempuk je perut ibu..geramm je..ada yang kata adik dia boy sebab dia sayang je..hehe...tapi kali ni preggy memang perut cepat membesar..berat naik mendadak..mana tak makan je kan...semua pun masuk..hambikk ko kembang setaman...perut kali ni memang lagi besar dari dulu...nak jalan bawa perut time 5 6 bulan tu dah macam perut 8bulan...bayangkan..>.< ..lagilah sekarang ni memang cepat mengah..kekadang nak cakap pun mengah gak..

Insyaallah..Baby dalam kandungan ni GiRL..yes!! its a girl...ok dah sepasang lepas ni boleh honeymoon...kahkah..banyaklah ko sue..kang tup tup lepas je pantang laki kau dah ngendeng...masakk oiii...kenelah pujuk b..hehe..bagila ayang rehat dulu...lol

Now dah 37weeks..bila-bila masa je boleh terberanak..get ready je la..hahhaa..tak tahula saya ni dah ready ke belom..macam belom..hahaha..kali ni pun memang tak de pergi Antenatal class..kata dah terror..wakkakaa..berserah tawakal je la kan..Allah kan ada...member-member yang due bulan 12 pun dah selamat bersalin...semua baby nak keluar awal..seram mak hencikk!!...

Ok my Baby G..sama-samalah berjuang dengan ibu nanti ya....
 

Jellybean Mommy


Jellybean Mommy..masa ni 32 weeks...perut menonjol boolatt...heheee..pandailah sape yang teka gender my baby...:)

Kali ni baby sume nak kasi surprise kat mommy..pergi scan pun tak nampak..dia tak mahu tunjuk muka pun..dengan perut saya yang dah besar nih...dah sempit padat dalam tu...tak pelah tinggal beberapa minggu je nih..dup dap dah mommy...cuma mommy sedih sikit tak de kenangan gambo baby masa dalam peyut macam abg aqil dolu...=.=!...nanti bila dah keluar mesti rindu gila dengan perut ni...:D

Semoga Allah permudahkan segalanya buat kita sekeluarga ya sayang..sayang anak-anak mommy..:)...kat daddy lagilah yayang....teeehheeee..>.<

Doakan saya ye kawan2...:)

 

Buah Delima

               ALhamdulillah akhirnya dapat juga makan Buah Delima dari mekah...thx MiL..


Ada banyak dari pakistan ada,...ada dari mana ntah lagi..mak buyung ni tukang makan je..hehe

Tungku Herba Baby

Posto Posto...

Barang dah sampai..Memang senang duit habis beli barang-barang online ni kan..mommy beli Tungku Herba baby..saja je nak try..lagipun kiyut miut je tengok...hehe..dulu time Aqil saya guna daun sireh je tuam tuam kat perut n bibird dia..tak de guna tungku-tungku ni...

Untuk saya lak dulu saya pakai tungku besi tu..berat rasa macam nak beli tungku letrik je mudah..charge terus tuam je kan senang..hehe memang semua nak mudah je kan...

Murah je RM10

Bahan utama: Habbatus Sauda...
Kegunaan: Amalan tuam bayi dilakukan selepas mandi untuk mengelakkan bayi daripada kembung perut.

Cara Guna

1- Tekapkan tungku pada seterika yang panas. Pastikan tungku tidak terlalu panas.
2- Kemudian, tuam di bahagian perut, belakang badan, tapak kaki bayi selepas mandi.
3- Sebelum simpan di dalam plastik/bekas, pastikan tungku bayi ini benar-benar kering.

* Boleh juga digunakan untuk tuam di bahagian yang telah dicucuk imunisasi untuk mengelakkan bengkak.

CIRI-CIRI

* Mudah diguna dan dibawa kerana bersaiz kecil
* Ukuran/Saiz: 8cm (tinggi) x 6cm (lebar)
* Menggunakan kain 100% cotton flannel
* Kandungan: Habbatus Sauda
* Tahan lama jika dikeringkan sebelum disimpan di dalam bekas

KEGUNAAN KHAS UNTUK BAYI

* Mengelakkan bayi daripada kembung perut
* Mengelakkan bengkak selepas cucuk imunisasi




Ok selamat bertungku......

 

Pureen Warehouse Sale

Salam Alls,




Pagi ni mak buyung  pergi gak Pureen Warehouse Sale ni,..hehehe..sebab ape?..sebab dah tangguh checkup g minggu depan..lol..lagi satu sebab mak buyung ni belom beli lagi barang-barang untuk second baby ni..hehe..yang simple dimple je sebab memang kebanyakan guna pakai barang aqil je...sampai sana tapi tak dela pagi bebenor...sebab dah tahu dah mesti ramai gila orang tunggu gate bukak..lagipun pagi ni kan hujan syiokkla tido...hehe, sampai-sampai dalam pukul 11 lebih..jammed and packed...parking pun dalam bangunan sebelah,..senang sikit dapat parking..sebab kat luar full gila..Masuk-masuk je makk aii penuh dengan lautan manusia...memang padat..huh

Fikir banyak kali gak nak masuk...Aqil tido lagi...letak dalam stroller..tapi nak masuk stroller pun tak muat..haha..memang perut bertemu perut..perut bertemu bontot segala...hahaha..memang penuhla mak2 buyung dalam tu kan..Saya soh apek tunggu luar dulu jaga aqil..masuk kang nanti die panas...eh memang ramai orang bawa baby....masing-masing nangis..sempit kepanasan kan dalam tu..

Mak buyung pun tanpa membuang masa ambil je la barang yang nak kan..sementara kaki laju je lagi bawa perut ni...dah 36weeks ni memang kekadang kaki terus cramp trus ke perut..dah sibuk ambil barang itu ini..homakkk berat lak pulok barang-barang ni....hahaha..dengan sempit lagi..macam tak gerak langsung...berhimpit-himpit...huhu....mujur apek masuk dalam dah..Aqil dah bangun..cari saya la tu tak jumpa..teehee

Bila dah penat kat luar tu..tak ingat langsung nak beli baju kat dalam..sebab dah penat gila..panas..pening segala..tapi apek kate jomla masuk dalam dah alang-alang datang kan...masuk-masuk dalam baju-baju semua dah berteraburan sana sini..dah tak banyak pilihan...nak pilih pun kat luar-luar...sebab semua orang serbu beli baju..murah kan RM1-RM3..mak buyuing tak nampak pun yang rm1..dapat pun rm3 tu pun sikit..yang lain rm10..sebab memang tak larat oii nak duduk pilih..hehehe..sambar je la ape pun..tu belum masuk que nak bayar,memang panjang berjela...suami la yang dok beratur..siann b..tak nak dia kesorangan i temankanlah sekali...hehe..ye la dah belikan aqil aiskrim nampak pulokk ayah dia...ayah ayah..

Ni je la yang mak buyung sempat sambar..ada lagi 2 botol  pureen detergent tu aqil gah dok main..beli buat stok..senang sikit..angkut barang ni je dah berat..pfffttttt


Pampers tu tak pernah pakai pun..saja beli nak try size S..hehe..ayah kata yang NB beli drypers je..sebab takut tak sesuai kang rashes lak..macam aqil dulu memang guna drypers je..dah besar sikit baru tukar Pet pet sebab pet pet panjang sikit..so senang la bibird dia bernafas kan...eh apa ni lucah la ko..lol..


Bersama dengan sebahagian dari baju bajan.. 

pegi pun sekejap je..panas tak tahan..tak larat dah nak bawa perut...aqil lak nak berdukung je ngan ibu..huhu..macam nak terberanak oii kali ni shopping..kahkah..kalaulah masih kuat lagi mesti banyak mak buyung sambar..pe sal la pureen buat lewat sale kali ni...teeheeee


ok la daaaa...


 

Pre Order Peplum Kurung Saloma

Salam All,

Trend masa kini la Peplum ni kan..memang menawan hati menjerat jantung...hahaa...mak buyung tak boleh pakai la buat masa sekarang ni kan...sesiapa yang berkenan boleh la order Peplum Kurung Saloma ni di FB Nong Empire Couture.

Baju  ni pre order..di sebabkan permintaan tinggi, 2 or 3 minggu baju di jangka siap..color-color terbaru akan keluar tak lama lagi...apa lagi jomla order jangan terlepas peluang untuk memiliki baju yang super gojess nih..ngeh3

Harga masih lagi dalam promosi akhir tahun RM185 Free Postage..next year harga dah naik..homaiii

Peplum Kurung Saloma 
RM185 Free Postage
Material : Moss Crepe (lembut, tidak jarang 'washable' & mudah digosok)
Ada size dr S-XXL

 Hot Color Emerald Green


 Electric Blue




Color terbaru

1. Red
2. Black
3. Turquise
4. Dark grey
5. Pink belacan
6. Striking pink

7. Fushia Pink




Size measure boleh refer sini k...




Sila add FB Nong Empire Couture ye sayang...i jarang buka blog skg..:D







:)




Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net