Tips nak keraskan shawl or tudung

Teringat zaman sekolah dulu..serabai betullah dengan tudung herot sana sini..lepas tu ada trend letak plastic keras tu kat tudung kan..saya pun terjebak sama..hahaha..tapi kejap je la saya ikut sebab entahla rasa tak kene je dengan muka..plus bila berpeluh berwap-waplah plastik tu..mujur tak terkeluar dari tudung..malu beb...hahaha

Lepas tu pula datang trend letak lilin pula...hahaha..saya pun apalagi letak la lilin kat muncung tudung lepas tu iron..masa mula-mula tu terlebih letak lilin so tudung jadi keras ya amatt..pe lagi jangan harap nak pakai tudung tu dah..beli baru la nampak gayanya...hahaha..saya try letak kat tudung bawal..yey berjaya nampak kemas dan cantik je bila pakai..letak lilin tu sikit je kat tempat muncung tudung tu..barulah cantik je bila pakai..:)perasan..

Sekarang bila dah meningkat kedewasaan ni..trend pakai shawl pulak kan...bila dah jumpa bende ni..no more lilin lagi..hahahaha


Dah lama saya pakai..dah ada yang menanya kenapa tudung or shawl yang saya pakai nampak nice and terletak je kat muka...sharing is loving rite...:)

Cara Penyelesaiannya






















Ta daaaaaa


Gunalah Spray kanji ni..KiWi Kleen fabric Starch untuk mengeraskan shawl dan tudung anda...Yey!!
cara pakai spray je lepas tu iron lah...hihik
Tiada lagi tudung kelepet or herot sana sini...Spray yang berguna dan sama sekali tidak akan merosakkan tudung kesayangan anda...

Ada banyak brand tapi saya suka yang ni sebab bau dia harum...:)


Okey Selamat bergaya dengan shawl dan tudung feberet anda..

tapi kebanyakan shawl saya tak letak sebab saya pakai inner..shawl pakai kat belakang sikit so tak payah spray..kebanyakannya saya letak kat tudung bawal.

Eh rindu pula dengan tudung bawal la...kan sekarang asik dengan shawl dan pashmina je..
rasa nak beli tudung bawal aidijuma ni sebab menjelesss tengok juma pakai cantekk je...hihi

 Cantek la hijau nih...=.=

ohhh jatuh hati dah...ada tak sesiapa nak sponsor me tudung aidijuma ni...hihi..over kauu sue!

tengok keadaan jugak..kalau terlebih nak cepat..saya sarung je syria senang..cepat dan pantas...muka pun nampak shuweeet je..(silamuntah)anak nak tarik-tarik pun tak kisah...hehe



SELAMAT BERGAYA......thanks~

2 para komentar yg gorgeous:

our memories said...

tq for sharing. sbb mmg tgh cari apa jenama nk guna utk keraskan tudung. nk guna kanji, xreti la pulak. tq

Asue said...

:)...hihi samela mane reti nak buat kanji bagai..use tis one harum je baunya..

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net