Tutorial Button Follow & Dashboard kat page

Salam Jumaat my friend cekebam cikebumm...:)


Uols nampak tak pembaharuan yang kecik cenonet kat page i bahagian kanan atas tu. Dalam template asal blogger memang dah di letakkan widget untuk follower dan juga dashboard kan..Tapi anda boleh buat sedikit pengubahsuaian. Kenapa nak buat?..ala sesaje nak cantikkan page blog.di samping memudahkan korang nak tekan button follow di situ..teheeee...hmm page blog kemungkinan berat sebab saya ajar tutorial yang macam-macam korang sumbat kat blog memasing..tapi depends la kalau uolss suka bolehla ikut..kalau tak mahu pun tak pe...saya tegaskan sekali lagi tiada paksaan keras di sini ya..saya tak mahu kene saman dek umpama sumbat korang  makan obat antibiotik overdost..haha..terlebih sudey..hiks

Nampak tak button tu macam ni..

 ha dah nampak tu tak reti-reti nak follow ke..hakhak..jangan marah ha..


Tutorial yang ni adalah seperti berikut :- oii ayat skema bukan main ko sue..haha..biasalah pemegang takhta 1A in Bahasa..gagah tau saya balik dari university semata-mata nak amik pingat best student spm tu..lol..masa tu dengan salina dan dalila..sama-sama naik stage..:)eh rindu lak zaman SPM dulu..bila tengok adik-adik di luar sana yang g amik result SPM terimbau kembali kenangan lalu..memang seronok waktu sekolah, ye la masa tu masih sweet 17..lol..eii apesal banyak nah cekadak ko ni sue..tutorial cepat sikit...eh sabar la sikit..kan sabar separuh daripada iman..(:

okey bukak mata besar2..macam biasa korang copy coding laju2 k..

1. Dari dashboard > design > add a gadget > HTML/javascript

2. Copy dan paste kod di bawah ke dalam ruangan HTML/javascript




Note: Image dibawah yang saya highlight" ID BLOG ANDA "...Masukkan id blog uolss k.



Macam mana nak dapatkan iD Blog??
Korang klik pada 'new post' dari dashboard, dan akan appear seperti gambar di bawah. Yang saya highlight tu adalah ID BLOG.
3. Setelah selesai korang letakkan id blog, save dan lihat hasilnya.:)
SELAMAT MAJU JAYA.....





 





Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net