Bayar ASB Thru Online je mudah



Assalamualaikum semua...


Dah lama rasanya jari ni tak menaip entry sensasi cewah. Saya tahu ramai yang nak tahu macam mana saya transfer online ke ASB kan..mudah je main pakai klik klik je. 
Saya pun baru je tahu sebab selama ni dok tunggu turn nak berurusan di kaunter..Terima kasih kat Miera...dia yang buat tuto macam mana nak go thru online..so hari ni meh kita share sesame. Sharing is Helping kan?...walaupun kita tak pernah bersua muka..hanya berdondang sayang kat blog je kamu kamu kamu kamu semua kawan saya yang saya sayang..haha.,**ayat tak boleh blah**.eh betul lah..tak tipu...:)

ok sesiapa yang dah tau tu dok dendiam je la ek..saya nak bagitahu yang belum tahu je..:)

Ni saya tunjukkan cara cemane nak daftar. Ye uolls. Kene daftar dulu baru boleh jalankan sesi transfer bagai. So sila sediakan buku ASB kat sebelah anda untuk memudahkan rujukan. Okeh!!Lets start,


Memula skali login la m2u as usual. www.maybank2u.com.my
 

Langkah Pertama,
Klik ke bahagian Investment dan nampak tak ASNB Unit trust tu.

  
Langkah Kedua,
Then uolss klik button add tepi tu k.

Langkah ke Tiga,
Selected kat Amanah Saham Bumiputera then continue



Langkah ke Empat, 
Baca semua T& C sampai habis then tick kat kotak kecik tu then tekan continue. 






Langkah ke Lima,
Sila isikan kesemua maklumat yang diperlukan ya



Membership no : No ASB anda
Member ID no : No kad pengenalan anda
Members name : Nama anda

Then klik button continue dah tamat register..:)


Nanti uolls check balik la. Status dia akan pending. Usually approval dalam 2 3 hari gitu untuk status bertukar kepada Active.
Bila da dapat status Active, korang klik kat ASNB Payment tu dan buatlah urusan transfer seperti biasa. Sama je macam korang transfer duit hari2 tu :)

Waktu urusan transfer pula hanya pada waktu pejabat bermula jam 8.00 pagi hingga 5.00 petang sahaja. Dia akan proses pada hari yang sama.
 


Okeh done...guyss cepat register..tambah lagi satu keje senang..yay!





0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net