Contest datang lagi : My Sleeping Angel Contest

nak join klik kat BANNER ye
tarikh tutup : 14 Mac 2011

nak tengok hadiahnyaa???..
1.Tempat pertama akan memenangi sebuah bakul lipat serbaguna yang amat kiut.
2. Tempat kedua & ketiga akan menenangi sebuah kerusi lipat untuk kanak2 yang amat comel
3. Ader 3 hadiah saguhati akan diberikan kepada peserta yang bertuah, berupa sticker dinding pelbagai corak yang amat cantik dan sesuai untuk hiasan dinding bilik tidur, ruang tamu atau bilik tidur sendiri.
dan gambar yang di pertaruhkan  
.

.

.

.

.
Ni namanya tido asal boleh..hehe,anak bujangku yang kepenatan menolong ibunya sidai kain baju..tengok tuh hanger baju pun tak lepas dari tangannya..T__T...rajin betul anak ibu..:)


Time to tag


sesiapa yang tak kene tag pun jom la join memeriahkan....

Remote ASTRO New Version

Hi Peeps,

Bagi sesiapa yang belom dapatkan lagi Remote New Version nih..cepat2 dapatkannya ye...cepat cepat sebelum kehabisan...hihi
Ni la New Model tu...tekan 03 for Shaolin Channel...sesuai bagi baby2 macam saya..hihi
Sape tak kenal anak aku,jaguh mengemam remote..asal nampak je remote mesti la masuk mulottt..tekan2 then baling...phew~setelah Astro remote kat rumah dah tak berfungsi akibat di penuhi air2 liur Aqil, maka aku dapatkan Remote Astro Version baru ni khas untuk dia..(^__^)

woahhhh betul lah ibu, sejibik macam remote betul..boleh tukar2 channel la**(padahal ibu dia dok tekan2 remote tukar channel tv..huhu)ko tengok terujanya anak aku kan..biasalah bende baru..:)...remote ni ada banyak music, boleh belajar mengira + siap ada lampu lagi..(;
Aqil- Ibu,this is not the real one isn't?...haha kantoiiii dah
hape lagi selamatt jugaklah masuk ke mulotttt...hehe
Tengok tu berkerut2 dahi kemam remote..

 Adoaiiii anak manja ibu...sayang kamu laju laju...muahh2.

Shaolin SALOON Opening

Hello darlings.,,,,

Gempak tak tajuk hari ni...ni bersempena the first time Aqil ke saloon...sessi membotakkan kepala sekali lagi sebab rambutnya dah panjang,(panjang tak panjang la sebab jarang2 kan)hehe...ok lets enjoy the pixxa......

Dudok je kat sit saloon, Aqil dah kene selubong..hehe...Diam je Aqil..gud boy..
Aqil - tempat ape ni ibu???
Ibu - Hair Saloon sayang..nak potong rambut aqil.
Aqil - Dah macam artis la ibu..ramai orang senyum2 kat Aqil ni...:)
Ibu- *pengsan*T__T
 kepala die tak nak dudok diam..kan i cakap die geli u...ekekeke

 Aqil - Ishh ape ni....tanak style ni la...lol

Redha



Hasilnyaaaaaa
.

.

.

.

.

Halussssssssss!!!!! hak hak


***nampaknya ibu kene beli cut hair mashine la..senang ibu potong sendiri je kan.....:)

Chap Goh Mei Celebration

CHAP GOH MEI CELEBRATION @ Company

Tahun ni venue pembalingan limau akan di lakukan di Amcorp Mall..:)..mengikut kepercayaan mereka, limau mandarin masing2 akan di tulis nama dan juga phone number sebelum membalingnya ke sungai bagi mendapat jodoh masing2..;)
So bg meraikan Hari Valentine ke2 mereka,pada petang ni setiap department diberikan 5biji buah limau mandarin dan di kehendaki menggubahnya mengikut kreativiti masing2 selama 10 minit....hanya boleh mengunakan tangan untuk gubahan..tak boleh menggunakan gunting or sbgnya..huwarghhh aku tetiba memang lost idea..tibe2 kekreatifan aku hilang seketika..disebabkan department aku hanya 3orang..aku kene lead lah..:)


maka Hasilnyaaaa
.

.

.

.

.
hentam keromo punye pasal,skali tgk sekksi rabbit i..T__T
tak sangka dapat 3rd prize wehhh...hihi


di antara kekretifan department lain :-


ni je la yang sempat i snap...tak tunggu pun sampai habis majlis...lepas dapat hadiah terus cabutt balikkk amik anak...hikhik

Akhirnyaaaaaaaaaaaaaaa

Tanggal 10Bulan 3hari
Alhamdu Lillah akhirnyaaaaaaa sigusiku berGIGI hari ni..yey!!~

menghupdate secara pantass....hahaha

Contest Anak & Si Ayah Serasi Bersama

Blogwalking & terus join contest dari belog shila ni..date line malam nih okey..20 february 2011-8:49pm (tarikh kelahiran danish)...;)
Oh aku gila contest..jangan marah..haha

.
Picca yang di pertaruhkan 
jeng jeng jeng
.

.

.

.
 Di sebabkan Tuan penganjur tak ada mention kene letak berape picca makanya aku letak lagi satu gambar...di waktu dan tempat yang sewaktu dengannya...hikhik
.

.
Aku suka bila dua beranak ini bergambo bersama..cukup membahagiakan..serasii kan??
2MeN in BLACK..T_T

Nama Anak- Nong Aqil Iskandar Bin Aidil Iskandar
Tarikh lahir - 17 April '2010
Nama Ibu - Suhanizah Binti Abdul Hamid 



ok tag 5 kawan sekarang juga

cepatt2 join ye..KLIK SINI 



HAPPY BURFDAY DANISH!!!...
Semoga Menjadi anak yang Soleh ya...muahhhh

10 Bulan Bergusi

Hi peeps,

Lame gilerrr wehh belogku tak hupdate..akibatnya aku terlepas 2 kali mommy blogger gath..haha..nangesss!!...
Alhamdu lillah,today my little munchkin genap 10bulan- masih fully Breastfeed-makin banyak akal dan masih lagi bergusi walaupun dah nak berlari...hehe, benarkah jika berjalan dulu,gigi lambat tumbuh??..dah ada gigi nanti jangan gigettt ibu tau...aaaaaaaaa, how time flies ya..Aqil dah makin lasak,pantang lepa die dah naik tangga sampai atas...huhu,nampaknya wajibku pasang pagar sekarang juga...haha....sayang dia~ 
.




.


.


.


.


.
.


.


.
jangan tiru pemandu professional...dashatttt!!!
hahaha



Are u ready for second baby??....
;)

I BelieVe I Can Change!!

Rentetan Company Annual Dinner tahun 2011
Kronologi : Crowne Plaza Hotel
Date          : 29 Jan'2011
Theme      : I Believe I can Change!!

Jom layanzz gambar,walaupun aku larik dari theme sebab aku main ikut suka aku je pakai baju kurung okehh...hahaha,sebab aku bawa Aqil sekali so malas nak beriye bagai...senang selak je bagi susu direct,lol....makeup pun laju2..(^__~)..baik anak ibu ni,behave je...lebiu son~
bajuku kaler orange makNgah..T_T
Aqil with lengLoi Domie
Anak aku memang suka posing kan...hihi

Aqil with Dave
suka betol die sana sini ada baloon...
 tweeetttt...........

zaida-erica-emily-jolene
Majesty Of China....Franchise Dept
Account Dept
HR Dept
Sec/EDP Dept
P2U Dept
The Origin Food(TOF)
IBG Dept
Corporate Dept


Di antara persembahan2 yang sempat aku capture..


owh baru teringat..banyak2 gambo nih aku tak capture pun gambo makanan kan...ekekeke
oh tahun ni aku tak menang lucky draw pun...naseb2..keciwa...aaaaaaaaaaaaa..haha

****penatt tol upload guna internet selow melow nih..haishh!!

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net