Tutorial Disable Right Click

Assalamualaikum semua,

Jom kita sambung pembelajaran semalam ye...kalau kita just buat tutorial yang ni je..tak berkesan sebab orang still boleh copy korang punye gambar...so lebih baik buat kedua-dua tutorial ni k..buat tutorial yang ni dan yang semalam..Klik SINI

Ok jangan buang masa lagi sebab sementara si hero tu tengah tidur ni,kalau dia dah bangun kompem dia ambikk tempat cikgu ni..hikhik..

Buat bende ni di mana korang tak nak orang menyalahgunakan gambar or entry di blog korang..Tutorial yang ni mudah je..Nak disable right click ni ada 2 cara yang saya tahu:-


Cara pertama
- Masih boleh copy, cuma disable rightclick saja.. sama macam page saya. Kira masih tak kedekut la nak kasik korang copy..(Ctrl C sudah) sebab tak bole nak right click kan..haha


Macam mana nak buat?
Pergi kat Layout - edit html-tick expand widget template
Pastu carik code
< Body >dah jumpa.. code < Body > tu korang tukarkan kepada  code bawah ni


 


Cara kedua : konon nak cool sikit page ada pop out window yang keluar..mcm page saya ni kan...haha





Boleh tukar " Yes Dear :) " tu kepada " Ha!mau copy paste blog aku kah"
..ikut suka korang la nak letak ape.

Mana code ni nak di pastekan?
Design--Page Elements--Add a gadget--Html/Javascript

SAVE!!!

Done.


Sekian terima kasih.. So ikut korang la nak choose yang mana satu.



Bye...
;)

2 para komentar yg gorgeous:

Anonymous said...

valium online alternative to valium for anxiety - cheap valium for sale uk

Anonymous said...

order alprazolam no prescription order xanax online with mastercard - diazepam vs xanax dosage

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net