Tutorial kau tak boleh copy gambar aku

Kebelakangan ni ramai yang sesukahati main curik gambar hak milik orang lain...ada yang curik gambar kita dan claim tu gambar dia...paling dasyatt bila ada yang curik gambar anak kita lepas tu mengaku tu anak dia..paling teruk lagi bila curik gambar suami kita dan mengaku tu suami dia...hahaha...kalau jumpa memang rasa nak pangg je...melampau betul..ni saya baca kat entry shazz..ada betul gak sebab saya tak pernah fikir pulak macam tu..tapi malangnya memang ada orang macam tu...sedihh!!...eiii mood wa nak berbeloging letak gambar banyak2 pun hilang woooo..Haish~

Ada gak orang yang dengki melihat kesenangan orang lain...sibuk yang curik gambar kerja orang lain tapi kate tu work dia..kalau pun uols nak bisnes tak payah nak curik hasil titik peluh kerja orang lain kan...kalau nak tiru design boleh tapi jangan sampai nak copy gambar habis-habis bulat kan..kalau lu mau bisnes lu untung bukan itu macam...dah kira macam penjenayah alam maya..aiseymen..macam-macam holang hado la sikalang..macam yang terjadi kat Anil owner RB ...sabar je la beb..Dugaan bisnes macam ni la kan..:(

Hari ni meh cikgu nak ajar Tutorial orang tak boleh copy gambar kat blog kita..
sambil sinsing lengan. korang bukak mata luas-luas..hari ni cikgu garang sebab demam..haha


Jom belajar..

Firstly korang upload gambar korang macam biasa
okey lepas tu click kat edit HTML sebelah compose tu macam contoh bawah ni
So bila dah klik kat edit HTML tu dia akan keluar coding macam ni..yang mana saya highlight tu korang buang ok...
DONE!!!...
Hasilnya.......
  
Hasilnya cubalah klik gambar tu..tak boleh kan...Saje kecikkan image...hihi
tapi kalau orang tu memang dah power gila..pandai hackers bagai..letak watermark pun derang boleh crop je kan...tak pe at least tak semua keje se easy macam makan kacang cap tangan kan...hahaha


So setiap kali korang upload gambar kene buang coding tu k..leceh jugalah sebab setiap kali kene edit kan..faham tak ni?...tak faham lagi..meh cikgu jentik hidung..haha..ke korang ada cara yang lebih mudah dan praktikal dari ni..kalau ada mehla share ye..tQ


SELAMAT MENCUBA...:)


untuk tutorial for disable right click image macam saya tu nanti ya...chill~






6 para komentar yg gorgeous:

misha.w said...

wahhhh! tips berguna! thanks sue! :)

Ini Mashi said...

Ho yeah.. dah tau! thanks! :D

Asue said...

Shazz- ilmu berguna dkongsi bersama...(^__~)

IniMashi- Hye..salam kenal ya..no hal dear..:)

Erwan H Luckane said...

boleh copy la...ngn cara tarik gambar 2 kew desktop.

Asue said...

Erwan- owh ye ke..so ad cr yg lbh efektif ke..share la..:)

Anonymous said...

valium no prescription online valium for sale in china - valium cost street

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net