SIAPA BERTUAH DAPAT HADIAH BAJU HARI RAYA DARI Art Z'Zone


Ber GA lagi....kali ni i di tag oleh hajar..thanks babe..

Mane tau bertuah kan...hehehe..jom la kawan2 semua join memeriahkan

Klik je kat banner tu k...Tarikh tutup 20 July 2011


Yang kene tag :-
2) Yaya
3)  Miera
4) Dayu
6) Fashya
7) Ana




## Wordless Wednesday

Kemas2 barang...terjumpa balik kenangan zaman cintan cintun dulu.....kelakar bila baca balik...(^___~)

 

3 jam Terkunci

Hi peeps,

Ni nak story tragedi yang menimpa aku seminggu yang lalu...aoaiiiii..di satu keheningan pagi, ala mata sedar tak sedar lagi, angkat anak yang masih tidur turun ke bawah, lalu ku pergi dapur,masuk ke toilet,selesai sudah..tiba-tiba.........................................................

alomakkkk pintu toilet tak boleh buka...aku terkunci di bilik air..huwarghhhh,ko bayangkan macam mana perasaan aku tika itu...suami dah pegi keje dah..ayoyaiiiii...aku tendang-tendang pintu bilik air..tak lut,...memang ketat..aku pening,jenuh aku godeh-godeh tombol toilet..aku ketuk-ketuk sampai tanggal..huh...lalu aku nekad panjat kat jamban duduk tu,aku pecahkan tingkap..tak tahu kenapa aku pecahkan guna tangan...entah kenapa otak tak boleh nak berfikir lebih waras lagi..hahaha, pelagi berdarah la kat tapak tangan,..pedihhh..):tak pe lah....janji aku dapat keluar dari situ..lalu ku teriak memanggil jiran ku di belakang...kelakar tak kelakar lah kan..mula-mula tu aku fikir nak jerit mintak tolong ke nak beri salam ni..hahaha,tak kira aku jerit jugak nama akak belakang tu,aku nak mintak tolong suruh telefonkan suami aku...tapi tak juga muncul-muncul weiii....aku gabra dah..takut si hero kecik tu bangun..masak..masak.....entah berapa kali aku istighfar dalam tu..aku doa agar anak aku tak bangun lagi,sementara aku fikir jalan keluar ni..biarlah dia lena di buai mimpi lagi walaupun masa tu memang waktu die bangkit dari tidur....

Aku panggil- panggil lagi jiran aku nih..memang tak dengar weii..mujur la jiran sebelah ku yang dengar sebab die dengar tingkap aku pecah..pastu die tau suara aku...keluar-keluar tengok muka aku tercongok kat tingkap tu kan..aku mintak dia tolong callkan suami aku....emergency..lalu suami aku berdesuppp balik sejurus mendapat panggilan kecemasan akak tu kan...nasibla kat cyberjaya je dekat la sikit balik rumah...aku dah dengar anak aku merengek- rengek dah nak bangun...adoiiii..dalam hati aku tidur dulu la aqil sayang...ibu terkunci ni dalam toilet....huhu,pastu aku dengar senyap...tidur balik agaknye anak aku ni.....
Pastu borak-borak dulu dengan akak tu,...akak tu cakap kalau sue panggil akak belakang ni..sampai esok pagi pun belum tentu die keluar...mak aiiii..camno tu...akak tu pun jerit-jerit panggil name akak belakang tu,lame tu baru keluar...tak dengar katenya...
Tak lama kemudian, aku dengar sore suami aku dah balik...time tu jugaklah anak aku bangun lalu meraung2 menangis....jiran aku dukong lagi la kuat die teriak...kunci toilet entah hilang kemana,..try buka guna card..huh tak boleh gak...last-last suami aku tendang je pintu toilet tu...senang,..hahahahah..yey!!! AlhamduLillah aku dah boleh keluar....
3jam jugakla aku terkunci...terus rasa trauma nak masuk bilik air...walhal aku tak tekan pun punat kunci pintu toilet tu....hmm bende dah nak jadi kan..mujur kat toilet bawah..kalau kene kat toilet atas memang naya..memang tak boleh nak panjat la gamaknya...jauh dari tingkap..lepas kejadian terus rasa nak pasang telepon dalam toilet....hahahaha






sue...sue...
Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net