Cara nak Periuk kuali berkilat

Haii lama sangat tak jenguk blog dah bersawang..Kite paling suka group mahn..semua kreatif kreatif belaka, share petua share resepi pun banyak yg sedap sedap, masing masing tak kedekut ilmu..Sebelum ni kite kalau periuk terhangus sebab overdose masak bubur dak kecik ni, kita panaskan air dalam periuk tu letak soda bikarbonat biar je dulu, nnt sental hilang lah kerak hitam hangus tu.

Sekarang dapat petua baru, thx sis kalai.. nak bagi periuk ke cerek stainless steel yg berkarat tu jadi kilat.  Caranya didihkan air asam keping dekat periuk besar yg boleh masukkn periuk dlm tu.. lepas tu sental..i dah sental sebahagian periuk, kuali kat umh ni sekali sudu, tapis dan sinki tu skali.. kahkah..tengoklah bersih berkilat dah boleh jadi cermin dah haaa...mcm baru bak hang..hahahah

yg gambar sebelum dan selepas kuali ni karat skit sikit je.. gambar periuk berkarat lebam tak sempat ambil gmbr dulu sebab terus sental tak sabar nak tgk hasilnya. Cubalah.. terbaik kuasa lima. πŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ







Mummy anak tiga,
Asue

Omega Guard

Wanita mudah mendapat penyakit lupa betul ke?

Pernah terbaca bahawa wanita yang melahirkan anak akan mengalami masalah kurang daya ingatan. Lebih banyak kelahiran makin tinggi risiko untuk penyakit mudah lupa.
Pada mereka yang biasa amalkan Omega Guard akan tahu kelebihannya pada otak dan daya ingatan serta daya tumpuan even pada anak-anak yang mengamalkannya kita dapat rasa kelebihan dan kecekapan mereka. Sebab tu Doc selalu sarankan wanita makan Omega semasa mengandung kan.







your trust SID
#iloveshaklee#
can wassup me for free consultation

Sue 011 14334324

Phytocol terbaik

Dah nak Raya Haji..Dapat daging korban seminggu masak pun tak habis..Tu daging yg nak bawa balik ke Kl, belum campur masa duduk kat kampung tu mak masak sedap-sedap. 

Buat Sup Daging, Hirup panas-panas..Slurpp

Sedut lak pakai straw kat tulang Sumsum tu, belum yang kenyal-kenyal lembik yang sedap tu..Perghhh

Esoknye lak Goreng tambah cili bagi pedas2..power tu

Esoknye buat Soto..ada Begedil pulak..mmg cara la kan

Esoknya buat Daging salai masak cili api..memang terangkat lah feveret en suami ni

Belum lagi buat Rendang Tok tu..

haih memang heaven makanan kat Malaysia ni. Tambah pulak Mak dengan Mak mertua yang masak memang terbaiklahh!

seb baik ada ‪#‎PHYTOCOL‬

ambil setiap kali nak hadap makanan kan? 80% kolesterol tak diserap

so takde laaa rasa bersalah sangat kannn?

beli sebotol bagi kasi try tengok acaner..

>> Fliphair << kesat hidung sambung makan tak de hal lah


Kasi pm i bagi rege spesel punya nak raya nih...Mari sama2 sekat lemak..buat semak.



‪#‎iloveshaklee‬#
Sue_011 14334324

Migrain.Jangan Pandang Remeh!

Dulu saya kerap migraine. Seriously, memang takut sangat kalau terkena migraine..sebab sakit kepala rasa mcm nak hentuk-hentuk kat dinding..nak buat kerja pun tak boleh nak focus, kepala satu badan memang tak selesa. Macam ni rupanya migraine tu ish ngeri..Sebab ianya berkaitan dengan kepala..takut tersalah makan ubat..ubat streoid yang memang 100% menjadi pilihan offcoss Painkiller..PANADOL..kan,kan..lepas makan rehat tidur bangun balik dah ok..tapi sampai bila? kita sebenarnya ada banyak pilihan lain selain menelan ubatan chemical tu..Jom rasai kehebatan vitamin semulajadi organik, selamat..100% dijamin HALAL.takde pewarna,perasa tiruan.Natural..Amalkan 2 supplement ni bkn saje merawat dan melegakan migraine malah dapat mencegah penyakit lain spt depresi,stroke dll dan byk lg khasiat lain.










wasup me for free consultation
Sue_011 14334324

Promotion minggu ni Set Budget Kurus RM90


 
 
Okay ni set Budget untuk kurus. Set paling laris.!!

Nak buat Promo utk minggu ni

Dapatkan set berkembar Herbalax + Lecithin dgn harga RM90

Dulu 3G
Gebu
Gemok
Gedempol

Sekarang meh tukar ke 3B
Bakar
Buang
Bina

Nak tambah Alfafa/ESP/Cinch harga best saya boleh bagi..jangan malu jgn segan wasup je.

your trust SID
Sue_011 14334324

Betul ke Kolagen shaklee bau ikan?




Betul ke Kolagen shaklee bau ikan?

Of course lah ada bau ikan adik sayangg. Sebab ianya diperbuat dari sisik ikan merah Kalau bau benda lain, dah macam tak PURE je kannn..tak kan bau ayam pulak kan. Eh ada ke kolagen bau ayam..hehehe.
Nak cantik kalau ada duit lebih cuba try makan Kolagen powder Shaklee dan Vivix..
Tapi ikut uolss nak yang laju tahap Roket atau yang macam mana. Pilihan masing2.
Kepada yg bakal melangsungkan perkahwinan boleh grab peluang ni..untung masa bersanding muka berseri2 gitu..

Sekarang pulak tengah PROMO.. UNTUNG siapa beli kolagen bulan ni


your trust SID
sue_011 14334324

PINETARSOL Daun Semambu Moden

Ha ada orang tanya macam mana rupa Pinetarsol tu..Macam ni botol dia..saya keluarkan mandian tu letak kat botol spray kecik.So mummy kalau anak-anak kene chicken pox ke campak ke boleh beli Pinetarsol ni kat Farmasi..Harga RM29.99 hmm totalkn je la RM30..Ingredient dia ni dari neem leaf gak atau lebih dikenali dengan daun semambu..Daun semambu moden la kirenya ni..tak payah tumbuk tinggal spray je kat badan..ye la tengah-tengah kota kl ni mana nak cari neem leaf tu kan, nak cari kat kuil pun takde masa..hmm takut actually takde org kenal-kenal..hahah..

Mcm mana nak pakai?..Spray je kat seluruh muka dan badan tapi jangan kene mata. Biarkan 10-15min pastu mandi..Saya slalu biarkan lama skit..mandi pun tak payah la lelama..kira mcm bilas je..tak payah sental nak bagi hilang kuning tu..Lepas dah mandi pakaikan Calamine lotion pastu bila dah kering apply Herbal Blend sampai baik..Dalam 2 3 hari tu tengok bekas hitam yang dah kering tu luruh..dah jadi putih tgl nak hilang bekas je..

Boleh ke mandi?..boleh je mandi Doc ckp tapi masa awl 3 hari tu saya tak mandikan sufi lagi..cuma bagi minum air kelapa je bagi chicken pox die keluar semua..Kalau dia tak nak minum saya yang minum banyak-banyak dengan harapan nanti dia breastfeed dapatlah juga air kelapa tu..heheh..Time kene chicken pox ni memang tak pakaikan dia baju..siang malam pakai pampers je..sbb tak nak berpeluh kan.

Jiran depan bagi Daun semambu gak..katanya ada kat guard depan..hari-hari  saya bawa kete tak nampak pung.Memang tak nmpk la sebab pokok tu tinggi..eleh ckp je la ko tak kenal dah rupe pokok tu..kahkah..mana nak ingat dulu saya kene pun ms darjah6...daun semambu tu saya letak kat bwh tempat sufi tido untuk hilang-hilang gatal orang kata..Pakai 2 benda ni Pinetarsol dgn Herbal Blend..Thorbaikk!!



Sekian,Ibu prihatin..(^__~)

Herbal Blend memang Luarbiasa




Ni gambar kaki aqil masa dia kene ekzos raya hari tu..yang lagi sebelah tu gambar die tadi..heheh..maklumlah anak-anak dalam fasa sel-sel tengah berhubung ni memang susah nak kawal tak reti dudok diam kan..masa kene ekzos tu terus letak minyak gamat..sebab herbal blend habis stok..hahah..cantik je bentuk bulat kan kalo kene ekzos ni..masa tengah kembung tu dia main lari-lari terseret kat karpet pulak..hmm makin parah la luka tu kan..bayangkan la..menangis la apalagi..ibu pun dah pening nak pengsan sebab nmpak darah terseret pstu nmpk isi dalam kan,..adoii dalam hati habislaa anak aku ada parut nih sampai tua..haha..Alhamdulillah hari-hari ibu sapu herbal blend ni..tengok makin oklah..mujurlah ada krim ajaib ni..Herbal Blend memang luarbiasa..kini ku percaya..ecewahh

for fast respon wassup je k

Sue_011 14334324

September Promotion-Shaklee-


ISTIMEWA BULAN SEPTEMBER'14
Semua dok kata nak kulit cantek gebus gebas kan. Inilah masanya.
 ~ COLLAGEN POWDER - BUY 6 FREE 1
untuk ANAK?
~ MEALSHAKES - BUY 3 FREE 1





 PROMO BEST!!! COMBO IBU DAN ANAK.

JOM REMBAT SEKARANG.. 

 wasup sue_011 14334324

Herbal Blend nampak biasa tapi kesan LUARBIASA

Assalamualaikum..

Ting tong..loceng rumah bunyi...abang posmen dah sampai dah..stok herbal blend dah sampai...hehehe..




banyak kan..separuh tu dah bertuan..tinggal sikit je kalau nak wasup ye...Stok herbal ni memang cepat habis..Sejak sufi kene chicken pox masa nak raya tuhari, bekas parut lubang-lubang langsung tak de dah kat muka dan badan dia..tu yang semua orang dok tanya..sebab mana yang nampak sufi masa tu taula keadaan dia macam mana..biasalah chicken pox gatal kan..lagi dia baby gatal je mula garu siap kopek lagi..krim ni dah jadi besfren aku.mesti ada dia kat rumah, spare satu dalam handbag lagi,..kemana-mana mesti bawa dia..Mula-mula tak percaya orang cakap krim ni bagus. Lepas dah guna baru tahu..memang ajaib pada aku,cepat je kesannya. combo ibu dan anak boleh pakai..heheh..






 Ada banyak lagi kelebihan herbal blend ni.


Antara Kegunaan Herbal Blend® Multi-Purpose Cream:

☆ Membantu mengurangkan ekzema
☆ Melembutkan kulit kasar dan tumit pecah
☆ Menghilangkan parut termasuk campak
☆ Merawat luka melecur
☆ Memberi kelegaan semasa ketidakselesaan ketika demam
☆ Mengatasi lemak berlebihan
☆ Mengurangkan ruam panas dan ruam lampin pada baby
☆ Mengurangkan ruam susu
☆ Merawat gigitan nyamuk atau serangga
☆ Merawat kulit gatal
☆ Sebagai losyen untuk kegunaan harian

Keistimewaan Herbal Blend :
☆ Terasa dingin pada kulit
☆ Diekstrak dari herba semulajadi
☆ Tidak berminyak
☆ Mudah diserap
☆ Aroma yang amat menenangkan
☆ Mudah digunakan dan mudah di bawa
☆ Sesuai untuk semua golongan
☆ Dijamin berkesanHalal
☆ Tanpa Steroid 


Terima kasih

Sue_011 14334324
SID 1161877

Just Do It!#SHAKLEE#..Ruginya tak join dari dulu

Assalamualaikum semua,




Allahuakbar dah bersarang blog i ni..Just for sharing.
Setelah hampir 4 tahun nak ke fasa 5 tahun consume Shaklee Set breastfeeding dari anak pertama dan kini anak kedua, dengan ini saya mengambil keputusan untuk menjadi ahli keluarga Magic Shaklee. Inshaallah Magic.

Raya dah berkunjung tiba. Makanan meriah Lemak bertambah..ngerii oii..Jika anda seorang yang mementingkan kecantikan dan kesihatan luaran dan dalaman tentunya anda memilih Shaklee. Jangan malu jangan segan untuk order atau bertanya. Inshaallah saya akan berkongsi pengalaman semasa consume produk ini.


Sejak dulu saya beli produk shaklee ni untuk makan sendiri je tak terfikir pula nak jadi ahli. Bila dah tahu rasa ruginya tak join ahli dari dulu kan. Apa yang best join shaklee ni selain kita makan sendiri produk-produk nya barang dapat, sihat dapat, cantik dapat Point pun dapat. Kalaulah saya join shaklee ni dari dulu mesti dah belambak point saya sekarang..hahah

Sesiapa yang nak beli barang-barang Shaklee dengan harga ahli boleh pakai id saya 1161877. Bagi yang berminat untuk berkongsi kebaikan Shaklee bersama keluarga, Sanak saudara mahupun rakan taulan dan ingin  mencari pendapatan sampingan boleh wassup saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut.

Suhanizah I SID: 1161877
Whatsapp/sms : 011-14334324

Dulu saya ada buat entry pasal set breastfeeding ni. Mana dah lupa boleh rujuk SINI
Pada saya Set Breastfeeding shaklee ni memang magic. Bagi ibu-ibu yang mempunyai impian untuk menyusukan anak paling kurang hingga 2 tahun saya memang suggest Set Breastfeeding Shaklee ni. Thorbaik!!!!

Ok jangan fikir apa-apa..Just Do it!!..



  
 
Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net