Menghitung Hari....Anytime will be......

Hoho hari ni sudah masuk April!!!
Hari ni sy cuti...owh belum bersalin lagi...counting day..pagi td badan panas,..tak larat..suami kata cuti je...rehat kat umah..:)

Thicker kat tepi menunjukan lg 15 day to go....tapi tak tau kalau baby nk lihat dunia awl ke??.....
Due date 16/04/2010

Sudah cukup bulan ni semua org risau tgk sy..tapi rutin tetap berjalan spt biasa lagi..
bangun pagi pegi keje,walaupun mmg rasa dah malas banget mahu pegi keje,..kat ofis selesaikan ape2 yang patut sblum sy bercuti panjang tanpa ada sebarang gangguan...hehe
semua orang tertanya2 "Strt cuti bila??...."Ha ko tak cuti lagi??....hmm perlu ke cuti awl ek....hmm saya harap tanda2 kelahiran berlaku di rumah..sbb malas nk nyusahkan kengkwn mau hntar ke hospital...tapi kalau dah emergency di ofis terpaksalah susahkan korang...hahaha,..
Plan mahu kiraan cuti dikira selepas sy melahirkan memandangkan sy bersalin di sni..seminggu sy di sini sblum berpantang blk ke jb..so form dah tulis siap2 sign sume submit kat boss..date je lom tulis..:)


Owh sdh hampir dgn waktu sy bersalin...sy di serang batuk..setiap kali batuk sy pegang ehemm dan perutku oke!!...baru rasa elok..kalau tak, makkk aii perut bergegar macam nak jatuh je...Minum air byk2, air perahan limau nipis,madu,ubat batuk pun aku telan gak..hehe,strepsil jgn kata mmg dlm mulut je..sume sdh ku telan tapi still d same...
owhh no...dugaan~dugaan...sabar je la...
org2 kata lps baby keluar baiklah nanti..tapi camner time bersalin nnt???...lepas bersalin??
mak kata kalo lepas salin pun batukk seksa wooooo....sob sob


Baby bergerak bukan main aktif lagi..tak tahu la menari ke pe..hehe..selesa ya dduk di alam sana:)...sy rasa dah dekat2 ni baby macam tak tido la....baby ibu susun strategi ke??...tak nak susahkan ibu ya...nanti kite berusaha sama2 ya..push!!pusH!! dgn senang hati..hahaha>.< minggu lepas check up..baby sdg hipcup...hikhik..kalau kat luar boleh la ibu bagi mnm gripe water ke..letak towel basah ke kt dahi..tapi baby kat dalam ibu cuma dpt tengok je syg... Doc kate kepala baby dah kt bawah..dalam erti kata lain kepala baby dah engaged.... makanya ibu kene bersedialah kan?....beg dah prepare dalam kereta.....


Tunggu antara tanda2 yg 3 ni...
1) Construction...(need to check construction timing)
2) Pecah water bag
3) Pecah darah



Suami sangat teruja plus gelabah oke...dia lak yang tak sabar2...**saya pun sama**tapi ada rasa sikit nebes+seramm weiii..Suami asik tanya je ma oke ke?..dah ada rasa nak terberanak ke?..kalau ada cepat2 call pa ok!!.....
***baik sayang..muaxhh..xoxo




will update soon... pray 4 me evrybody...

1 para komentar yg gorgeous:

episodkasih.blogspot.com said...

moga selamat ibu n anak....
ingat allah banyak2...

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net