Kisah Kepala dan Tiub GAS



Assalamualaikum loveliess,

Pernah tak korang terfikir pasal kepala gas kat rumah yang selalu kita guna tu...percaya atau tidak atau perasan atau tidak kita mesti tak terfikir atau lebih tepat kita tak arif pun pasal benda ni kan..selagi tak bau gas atau tak meletup mesti kita kata ok dan selamat..sebab kita rasa dah secure bila kita balik kampong tutup dan cabut kepala gas tu kan.

Ni sebenarnya nak cite pasal petang tadi, ada la hamba Allah salesman ni die ketuk pintu nak check gas kat dapur rumah kan..kebetulan tengah bersiap-siap nak keluar rumah..so keluar rumah lambat ler..bila dia dok checkup tu berbau la satu rumah gas..rupanya kepala gas rumah i bocor ko..huhu..baru je tukar kepala dan tiub baru tu,sebab saya memang prihatin la katakana tak sampai setahun ambil inisiatif sendiri untuk tukar untuk keselamatan kita juga kan..tapi ni baru je tukar tapi kepala gas yang bocor..patut la saya ada bau gas time memasak..tapi tak terfikir sebab kan baru tukar mungkin dapur baru nak absorb benda baru..haha..mula-mula tu terfikir eh pehal tengah-tengah nak guna duit ni ada je benda yang nak keluarkan duit..hehee..tapi Allah tu sayangkan hamba-hambanya kan..lalu dia hantarla salesman tu kat rumah saya..:)..kalau tak korang fikirlah ape terjadi...

So salesman tu pun buat la demonstrasi kat kitaorang pasal tiub gas,kepala gas segala..rupanya tiub getah gas kita yang biasa tu dia macam plastic ntah apa ntah namanya..so dia bakar kat api tiub tu..terbakar oiii..patutla kita selalu dengar bila rumah meletup sebab gas kan..api memang cepat terbakar bila tiub pun macam tu..eh kenapa derang tak design betul-betul tiub gas untuk keselamatan semua orang kan..kalau dah tau plastic ke hape kenapa still lulus jualan..yang bagusnya kepala gas ni dia auto tutup..so bila bocor dia akan auto secure..kira dia stop kan..bila api tengah hidup kita tercabut tiub pun tak pe..api terus mati je dia tak meletup..lagi satu kita boleh tahu jika tong gas kita full,middle atau gas dah habis..so time kita beli gas tu kita tahula kalau orang tu nak menipu kan..sebab kadang-kadang kita beli gas cepat je habis walhal baru beli..tiub yang baru ni dia ada silicon ke pe ntah namanya..ye la saya mana ingat semua namanya kan..kalau dia cakap pun..macam sekali lalu je ingat...hahaha..tiub baru ni dia bakar dengan api pun tak terbakar..:)

Ok bagus-bagus..so kalau benda-benda secure ni memang susah nak tolak..makanya terbang la RM377...hehehe..tak pela untuk keselamatan bersama..Malang tak berbau kan...” Hargailah nyawa Anda” Ada warranty kepala gas-7 tahun..Tiub gas-5 Tahun..juga ada guarantee 3 tahun...setiap setahun 3 kali service dengan syarat katanya tak leh hilang resit..hapedaaa...lepas tu saya cakap kalau hilang takkan uolss tak de copy kat system...lepas tu baru la cakap ada dekat system..puan call bagi nama nanti kami check system..Cuma kalau boleh jangan hilangkan resit..mungkin ada resit no tu kot..hurmm.

Eh lupa nak snap gambar kepala gas saya yang bocor tu dengan tiub yang dah di bakar tadi..hahaha..lepas siap tu saya terus buang..kahkah..ni sebab nak keluar la tadi kan..
Ok ni dia kepala gas dan tiub baru kami yang secure sikalang...hahhaha

Ha uolss kalau berminat nak tukar leh pm saya ya..eh gua dapat komisyen ke?..tak de dapat komisyen pun..Sharing is caring..kengkadang kene privasi sikit baru uolss kenalkan diri kan..kalau tak memanjang baca belog i senyap-senyap eh...hahaa nakal tak mak buyung...wakakkaa..gelikk aku!!

Balik jalan jammed gila sebab masing-masing nak g stadium tengok Bola...hukhuk,...

k nak rest dulu...ciauuu


1 para komentar yg gorgeous:

Hanis Auni said...

Wayar gas rumah saya terbakar... tapi api dah dipadamkan.. saya cuma risau sama ada tong gas selamat digunakan atau tidak? Harap dapat bantu saya... tq

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net