Ceritera The Sabtu

Hari ini cek up shedule aku...huhu..dh kene cek 2mgu skali..pas ni smgu skali lak..
mcm biasa pagi2 sdh bersiap cuma kelewatan sedikit akibat hujan di pagi hari menyebabkan kami enak dibuai mimpi..lol...lalalala~~

Yang pelik kan..setiap kali mahu jumpe doktor..mesti baby di dlm peyut ini baik saja..tak banyak ragam...pergerakan pun tak aktif macam slalu...dok diam saje..^^
menyebabkan soklan yang aku beriya2 mahu tanya doc semuanya lupe oke...haha..
Scan hari ni..baby elok je siap hisap2 die punye jari...kemudian jelir2 lidahnya ke doctor...alahaaiii comeiii sungguh...hahaha,nakal ek baby.....err
Ayahnye dah tergelak2 kt belakang doc...Sayang kamu berdua...muahhh

Berat baby sudah 2.4kg..naik 600gram dlm ms 2mgu....
Ada orang cakap my bb kecik..tapi doc kate oke..hmm...tapelah yang penting baby ibu membesar dengan sihat...baby tak payah besar2 pun tape..senang kita nak push same2 kan nanti baby??....hikhik..Mudah2han dipermudahkan masa bersalin nanti..Aminnn..
itu semua harapan ibu2...kite hanya berdoa dan tawakal kepadaNya..Lain orang lain bahagiannya...yang penting semuanya selamat...

Di sebabkan aku dah tak boleh telan obimin..maka doc bagi ubat lain kat aku...adusss malasnya mau makan ubat..oh ubattt oh ubat..bercintaaa nak telan...sabo je la..

Habis cek up...terus pegi Birthday party anak boss my hubby kt JM Briyani,Bangi...
Besday Boy Irfan berusia 4tahun...


**ouchh cake yg sgt comell.**




Ada makeup artist juga ya....have Fun!!



Taraaaaa...comell kan saya??...




owh saya juga mahu Art macam ni di perut lah..tapi suami saya bising...hahaha
tapi ibu n baby mahu la ayahh....hakhak..
suami saya kata biar dia saja yang lukis...egegge^^



Last but not least....kami la:)
sila jgn muntah darah...mataku sembab...muka hidung saya sudah kembang..***ala2 Alex raja lawak..hakhak!!





****Pix di culik at jojet fb...hehe

Happy Besday Irfan..semoga menjadi anak yg baik ya..
Thanks kak Nizan 4 inviting us...dapat makan sukeeee..ngeh3



Pada sebelah malam pula...kami bergegas pergi ke kemensah..malam ini tiada class mcm selalu..tapi mlm ni program Maulidur Rasul..
Terserempak dengan zila bakarin..owhh cantiknyee beliau wit anak perempuannya yg sgt comell..geramm...putih melepak.
Owh ramainyaa orang & makanan...tak snap pix pun sebab saya dah duduk n susah nak bangun sudah...hehehe..

Balik2 dh pukul 3am punnn...terus ZZzzzzzz..

oke byeee~~




4 para komentar yg gorgeous:

ms. lili@ said...

puan jasmeen tay tuh best kan dia punye session? :)

all the best to you k nanti masa labor! tak lame lagi dah tu...

Asue said...

ya lorr..beshh sgt..hilang gantukk jap...haha

thanks lily...salam kenal ya

ms. lili@ said...

you've said hi first in my blog before.. i'm from alive and kicking :)

anyway, selamat collect ilmu labor as much as you can.. but be prepared that the real deal is on the day itself.. huhu.. so just doa banyak2 semoga your labor process dipermudahkan k.. insyaAllah.. =)

Asue said...

yup..lili br igt:)

Baby khayr dh beso..jap je ms..:)
sue bc entry u ms u nk deliver...
huhu..lps ni turn sue lak..>.<

Doa & tawakal je ni moga drpmudahkn..Insyaallah.

nebes+seram sume ade...:D

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net