Anak Bujang saya dah 6 Bulan..Alhamdulillah

Diam tak diam, usia si anak dah 6bulan dan still Fully Breastfeeding..Alhamdulillah..

Sudah start memberi solid food..;)..biarlah orang kate aku seorang ibu yg skema,aku tak kisah..6 bulan baru start bagi mkn kan..aku memang tak nak bagi makan awal sebab dalam usia sebelum 6bulan, perut baby belom matang lagi kan...walaupun adakalanya aku kesian gak tengok Aqil mengecip2 mulut time kitaorg mkn...huhu....Now Makan TIME!!!.....hakhak.
Menu santapan anakku buat masa ini Bubur nasi carrot,Bubur nasi kentang+ikan bilis, Puree carrot, Menu minggu ni nak bagi Telur dan Bubur nasi kentang sayur brokoli..;)..Dr sarankan bagi telur untuk tengok baby ada allergic ke idak..phew~

Ibu, saya sayang ibu....Aqil suka makan smpai licin satu mangkuk....kekeke..Bila la Aqil nak merasa nasi daging black pepper lak ye ibu...hihik

first time bagi baby bite...he lurve it!!~

 nmpk je ibu nk snap muke die,trus campk makanan..adeii!!


** Si Ibu yang sedang gigih memenuhi demand pengisian perut si anak...santapan hasil air tangan si ibu yang penuh dgn kasih sayang..Kepelbagaian menu santapan agar tidak jemu tekak anak bujangku ini...^^
Disebabkan tamow bg frozen food..selalulah joget2 kat dapur pepagi ya ibu2..teeehehee

sayang Ayah dan ibu saya..
Comell kan mereka...hahaha






3 para komentar yg gorgeous:

NURUL said...

asue kamu sudah ada anak. serius nurul tak tahu. nurul dah lama tak jenguk sini. hari tu kan asue menyepi lama kan dr dunie blogging. tggu2 entri asue. tup2 dah 6 bln ur baby. comellah.

Asue said...

Yeah Nurul..hehe xpe,tu la sue jrg menhapdate belog..hukhuk..cpt sgh ms berlalu kan,dak kicikk bolat tu dh pun 6bln..rs mcm br smlm lahirkan die..teeheeee

Ank dara nurul semakin bijak..wit cute hairband..santekkk!~i loikee lah

Dayu said...

asue..
nanti sama2 share resipi yg sue bagi kat aqil ehh
berat aqil skrg sama ngan Cha
dah 5,6 bulan ni, skit je naik berat derang kan

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net