Facebook jadikan Blog?


Mana yang mengikuti facebook saya mesti dah tau apa nukilan ku hari ni.ngeh3

Aku yang dulu Bukan yang Sekarang!

Setiap orang di anugerahkan kelebihan dan bakat masing-masing. Ada yang sedar, ada yang tidak. Apa yang perlu bakat tu harus di asah dan di gilap. Contohnya walaupun Mak terror masak tak semestinya anak dia tahu masak. Begitu juga kalau Mak pandai menjahit belum tentu anak dia pun pandai jahit juga. Kebolehan tak boleh di warisi turun temurun, Sama juga kalau atuk nenek moyang islam, anak cucu cicit tak boleh ikut-ikutan nak islam juga. Sebab apa?.Sebab islam bukan keturunan.

Okay berbalik pada asal, nak di jadikan cerita satu ketika dahulu Saya adalah salah seorang pelajar Jurusan fesyen yang tak tahu langsung asas jahitan.. Im Zero. Pegang jarum pun tak pernah, ye la sebelum ni semua mak yang buat. Baju sekolah saya adik beradik semua mak buat. Seluar abah koyak mak jahitkan, Seluar adik koyak mak cantumkan, nak tampal Lencana kat baju tudung sekolah pun mak yang buat. Semua pun Mak Mak Mak..Ye mak saya memang pandai menjahit, macam saya katakan tadi tak semestinya anak dia pandai jahit juga kan. Tak minat orang kata. 

Saya bukan budak Sekolah Vokasional yang serba serbi dah tahu nak jahit macam-macam. Dulu first jahit pun masa Sekolah Menengah subjek KH kan, yang kene buat tempat letak surat tu kot. Ingat lagi tu pun ikut je la macam mana cikgu kat sekolah tu ajar janji siap kan..Tak kene dengan jiwa langsung. So apa jadi?. Saya kene bermula dari bawah.Saya belajar dari A-Z.

Dari saya tak minat saya jadi MINAT,

Dari saya tak tahu apa-apa, Semuanya saya AMBIL TAHU,

Percaya atau tidak saya yang dulu tak tahu apa-apa tapi mampu jahit Baju Nikah saya sendiri from Head to Toe. Nanti kalau ada masa saya share rupa baju tu ye..hihihi..Sekarang takat jahit mata lalat hujung jari je, boleh jahit baju sendiri, baju anak-anak, baju pelanggan. Bangga tak, siapa tak bangga kot. Okay sengih sendiri. Eh bukan berlagak sekadar berkongsi cerita je. Tak best mana pun cerita ni.

Nowadays kebanyakan semua surirumah ada Diploma, Ijazah, Master tapi ambil keputusan jadi Suri, WAHM bekerjaya. Salah seorangnya saya lah tu..hehehe, Apa tu WAHM?. Saya nak tukar sikitlah “Mummy Vogue work from home lagi Masyuk”.haha. Ni memang Impian semua wanita kot dapat membesarkan  anak sendiri depan mata, makan pakai suami terjaga. Jangan Tipu lah.

At the end of the day, I leave it to Allah. Robbi yassir wala tu’assir

-NEC-


Ok my facebook pun saya dah jadikan macam blog pulak ye..hihi..Viral fesbuking..heheehe sabau je la..:)

jangan lupa like page Nong Empire Couture ya...tenkiyu beary2 much love


 

0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net