Jaundies a.k.a kuning

Uik da kenape dgn anak ibu ni...dah macam cyclopes je...hehe..siannn anak ibu...



Malam pertama- semoga kamu tabah ya anakku....
Aqil selesa menonggeng gitu lak....yang dia tak selesa pabila sarung itu menutup matanya...habis kulit2 die terkopek2....huhu..panas tau bwh Uv ni...


Hari ke 4...Aqil kene jaundies..tapi die tak demam...tu pun i perasan masa dekat umah...dah 3 hari baby ddok umah...i tengah dok belek2 anak,..macam nampak kat sekeliling mata die kaler kuning...kalau tengok lagi jauh macam biasa je...tapi biasalah kan baby sekarang ni awl2 mst kene jaundies.....Masa ni memang belum balik jb lagi sbb keesokan harinya pergi check up Aqil....
Lepas je amik darah masa ni...bacaannya tinggi 15.6 dan kene admitted d'bwh satu lampu Uv biru....bacaan jaundies baby sepatutnya bawah 10...so 15(1 lampu),dan 17 ke ats(2 lampu)...
So kene admitted 2 hari....so aku pun dengan berkain batik,berstokin keluar masuk hospital kan...dgn jln mcm minah jepun..kne slow2...berpantang la aku dlm hospital.



Malam ke-2 Gudboy la anak ibu...moga cepat sembuh ye syg...



Graph bacaan Aqil naik lpas tu turun..turun sikit je..Masih ade kuning,,tambah lagi satu hari ddok kt spital....Kat hospital ni je dah 4 kali kaki aqil kene cucuk...die pun macam dah lali je...masa frst time je nangis....sedih ibu tengok nurse tu cucuk kaki Aqil..be strong ya...


Esoknya kuning Aqil tak tinggi sangat dan boleh discharge but kene follow up kat Hospital Jb..



owh ibu...bahagianya tanpa sarung mata itu..lalala~MySpace



br hr ke 4 baby dah pandai pose dpn camera....like ur mother la son....ngeh3
Ayah Ibu...jomm balikkk..Aqil dah sihat...hehehe




semua care dah buat tuk kuning ni....last try minum susu kambing....nk bg baby minum kne bagi ibu die la yg minum kan...bb bF kan...huhu tak pernah aku mnm susu kmbing...wuwuwu



.............................dan skrang aku lak yang ketagih minum susu kambing tu ha...kakaka


p/s: Followed @ KPJ Johor Speacilist..bacaan normal 8,Alhamdulillah....




2 para komentar yg gorgeous:

Aizura said...

hi sue, baby mcm muka ayah sejibik.. mata sepet..

naper akak x leh nmpk entry 'Saat Melahirkan' sue tu? nk baca gak.. huhu..

Asue said...

Hye k.zura...hehehe bb photostat muke ayahnye..:)
eh ye ke,xleh nmpk ek...adehh pe sdh jd ni.

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net