Pureen Warehouse Sale

Salam Alls,




Pagi ni mak buyung  pergi gak Pureen Warehouse Sale ni,..hehehe..sebab ape?..sebab dah tangguh checkup g minggu depan..lol..lagi satu sebab mak buyung ni belom beli lagi barang-barang untuk second baby ni..hehe..yang simple dimple je sebab memang kebanyakan guna pakai barang aqil je...sampai sana tapi tak dela pagi bebenor...sebab dah tahu dah mesti ramai gila orang tunggu gate bukak..lagipun pagi ni kan hujan syiokkla tido...hehe, sampai-sampai dalam pukul 11 lebih..jammed and packed...parking pun dalam bangunan sebelah,..senang sikit dapat parking..sebab kat luar full gila..Masuk-masuk je makk aii penuh dengan lautan manusia...memang padat..huh

Fikir banyak kali gak nak masuk...Aqil tido lagi...letak dalam stroller..tapi nak masuk stroller pun tak muat..haha..memang perut bertemu perut..perut bertemu bontot segala...hahaha..memang penuhla mak2 buyung dalam tu kan..Saya soh apek tunggu luar dulu jaga aqil..masuk kang nanti die panas...eh memang ramai orang bawa baby....masing-masing nangis..sempit kepanasan kan dalam tu..

Mak buyung pun tanpa membuang masa ambil je la barang yang nak kan..sementara kaki laju je lagi bawa perut ni...dah 36weeks ni memang kekadang kaki terus cramp trus ke perut..dah sibuk ambil barang itu ini..homakkk berat lak pulok barang-barang ni....hahaha..dengan sempit lagi..macam tak gerak langsung...berhimpit-himpit...huhu....mujur apek masuk dalam dah..Aqil dah bangun..cari saya la tu tak jumpa..teehee

Bila dah penat kat luar tu..tak ingat langsung nak beli baju kat dalam..sebab dah penat gila..panas..pening segala..tapi apek kate jomla masuk dalam dah alang-alang datang kan...masuk-masuk dalam baju-baju semua dah berteraburan sana sini..dah tak banyak pilihan...nak pilih pun kat luar-luar...sebab semua orang serbu beli baju..murah kan RM1-RM3..mak buyuing tak nampak pun yang rm1..dapat pun rm3 tu pun sikit..yang lain rm10..sebab memang tak larat oii nak duduk pilih..hehehe..sambar je la ape pun..tu belum masuk que nak bayar,memang panjang berjela...suami la yang dok beratur..siann b..tak nak dia kesorangan i temankanlah sekali...hehe..ye la dah belikan aqil aiskrim nampak pulokk ayah dia...ayah ayah..

Ni je la yang mak buyung sempat sambar..ada lagi 2 botol  pureen detergent tu aqil gah dok main..beli buat stok..senang sikit..angkut barang ni je dah berat..pfffttttt


Pampers tu tak pernah pakai pun..saja beli nak try size S..hehe..ayah kata yang NB beli drypers je..sebab takut tak sesuai kang rashes lak..macam aqil dulu memang guna drypers je..dah besar sikit baru tukar Pet pet sebab pet pet panjang sikit..so senang la bibird dia bernafas kan...eh apa ni lucah la ko..lol..


Bersama dengan sebahagian dari baju bajan.. 

pegi pun sekejap je..panas tak tahan..tak larat dah nak bawa perut...aqil lak nak berdukung je ngan ibu..huhu..macam nak terberanak oii kali ni shopping..kahkah..kalaulah masih kuat lagi mesti banyak mak buyung sambar..pe sal la pureen buat lewat sale kali ni...teeheeee


ok la daaaa...


 

0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net