PINETARSOL Daun Semambu Moden

Ha ada orang tanya macam mana rupa Pinetarsol tu..Macam ni botol dia..saya keluarkan mandian tu letak kat botol spray kecik.So mummy kalau anak-anak kene chicken pox ke campak ke boleh beli Pinetarsol ni kat Farmasi..Harga RM29.99 hmm totalkn je la RM30..Ingredient dia ni dari neem leaf gak atau lebih dikenali dengan daun semambu..Daun semambu moden la kirenya ni..tak payah tumbuk tinggal spray je kat badan..ye la tengah-tengah kota kl ni mana nak cari neem leaf tu kan, nak cari kat kuil pun takde masa..hmm takut actually takde org kenal-kenal..hahah..

Mcm mana nak pakai?..Spray je kat seluruh muka dan badan tapi jangan kene mata. Biarkan 10-15min pastu mandi..Saya slalu biarkan lama skit..mandi pun tak payah la lelama..kira mcm bilas je..tak payah sental nak bagi hilang kuning tu..Lepas dah mandi pakaikan Calamine lotion pastu bila dah kering apply Herbal Blend sampai baik..Dalam 2 3 hari tu tengok bekas hitam yang dah kering tu luruh..dah jadi putih tgl nak hilang bekas je..

Boleh ke mandi?..boleh je mandi Doc ckp tapi masa awl 3 hari tu saya tak mandikan sufi lagi..cuma bagi minum air kelapa je bagi chicken pox die keluar semua..Kalau dia tak nak minum saya yang minum banyak-banyak dengan harapan nanti dia breastfeed dapatlah juga air kelapa tu..heheh..Time kene chicken pox ni memang tak pakaikan dia baju..siang malam pakai pampers je..sbb tak nak berpeluh kan.

Jiran depan bagi Daun semambu gak..katanya ada kat guard depan..hari-hari  saya bawa kete tak nampak pung.Memang tak nmpk la sebab pokok tu tinggi..eleh ckp je la ko tak kenal dah rupe pokok tu..kahkah..mana nak ingat dulu saya kene pun ms darjah6...daun semambu tu saya letak kat bwh tempat sufi tido untuk hilang-hilang gatal orang kata..Pakai 2 benda ni Pinetarsol dgn Herbal Blend..Thorbaikk!!



Sekian,Ibu prihatin..(^__~)
Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net