Eat Right for your health..Specially formulated for your blood type

Adakah anda sering mengalami masalah-masalah yang berikut????

1) Berat badan tidak dapat di kurangkan dengan cara senaman dan kawalan makanan.
2) Keletihan dan stamina makin berkurangan.
3) Sengal pinggang dan sakit belakang yang tidak di ketahui punca.
4) Paras lemak dalam darah tidak dapat dikurangkan degan apa cara sekalipun.
5) Perut kembung, penghadaman tidak lancar.
6) Rasa sesak nafas.
7) Kerap menghidapi running nose.
8) Hilang kesabaran dan cepat marah.
9) Hidung sensitif.

All the above problems can be solved if you choose the right food according to your blood group. Do you Believe that???

The Secret of Health and Longevity :

Eat the right thing rather than Eat the best thing
Makan dengan betul lebih penting daripada makan dengan baik

Penyelidikan Perubatan menunjukkan bahawa, makanan yang kita makan adalah berkaitan dengan kumpulan darah(gen). Ini bermakna orang yang memiliki kumpulan darah yang berlainan harus mengamalkan tabiat makan yang berlainan. Ini adalah kerana setiap kumpulan darah mempunyai antigen-antigen yang tersendiri, dimana antigen-antigen ini perlu sepadan dengan faktor pembekuan darah (sejenis protein) yang berasal dari tumbuhan. Jika tidak,sel-sel darah merah dan putih,saluran pencernaan dan sistem saraf akan rosak dan seterusnya mengakibatkan barah serta kemunculan penyakit-penyakit lain.

Pakar dalam bidang rawatan semulajadi yang terkenal dari Amerika, Peter J D'Adamo menyatakan bahawa terdapat hubungan di antara kumpulan darah dengan makanan, berat badan dan penyakit. Beliau juga menegaskan bahawa kumpulan darah seseorang menentukan jenis-jenis makanan yang di perlukan oleh tubuh badan mereka. Profesor Dietetik dari Universiti Seattle, Dr Parker Lewe pula menyatakan bahawa badan setiap orang berbeza antara satu sama lain,jadi makanan yang tertentu tidak semestinya sesuai untuk semua orang.

Jenis Kumpulan Darah kita merupakan kunci kepada misteri kesihatan, umur panjang, penyakit, tenaga fizikal dan kekuatan emosi. Jenis darah akan menentukan keupayaan kita untuk mendapat penyakit dan makanan yang harus di makan. Jenis darah merupakan faktor yang menentukan tahap tenaga,kecekapan membakar kalori dan tindak balas terhadap tekanan. Ia merupakan kunci kepada keseluruhan sistem imunisasi tubuh.
Pernahkah anda terfikir mengapa ramai orang mempunyai tahap kesihatan yang rendah atau lemah akibat penuaan ,sementara yang lain kelihatan sihat dan mempunyai kehidupan yang bersemangat walaupun sudah berusia??
Many of these biological differences can now be explained by the science of Blood Type.

Pengaruh Jenis Darah - Jenis darah dapat mempengaruhi setiap aspek fisiologi pada tahap sel tubuh anda. Ianya berkaitan dengan bagaimana anda menghadamkan makanan, keupayaan untuk bertindak balas dengan tekanan, keadaan mental, kecekapan metabolisme badan dan kekuatan sistem imunisasi tubuh.

BLOOD TYPE  O
Makanan yang sesuai - Daging, Protein haiwan daripada sumber makanan laut.
Masalah yg sering di hidapi - Masalah usus dan perut, peredaran darah yang kurang baik, sakit pinggang dan tulang belakang tanpa di ketahui punca, badan yang berasid, kegemukan, paras kolestrol yang tinggi, tekanan darah tinggi, penyakit jantung, pengerasan dinding salur darah jantung, arteriosklerosis, Gout, Penyakit Barah.

 BLOOD TYPE A 
Makanan yang sesuai - Sayur-sayuran dan Buah-Buahan
Masalah yang sering di hidapi - Hilang kesabaran dan cepat marah, rembesan sebum berlebihan, perut selalu kembung, penyakit jantung dan masalah saluran darah, barah, ulser gastrik, kanser perut, kegemukan.

BLOOD TYPE
Makanan yang sesuai - Susu dan produk Tenusu
Masalah yang sering di hidapi - Sistem saraf yang mudah mengalami kerosakan dan menyebabkan  "trigeminal neuralgia", kesukaran tidur lena, sakit kepala, penyakit hati dan saluran hempedu, masalah haid, sakit belakang yang tidak dapat dikenalpasti punca, penyakit jantung dan kegemukan.

BLOOD TYPE AB 
Makanan yang sesuai - Kebanyakan makanan yang sesuai untuk darah jenis A dan B
Masalah yang sering di hidapi - Hilang kesabaran dan cepat marah, perut selalu kembung, penyakit jantung dan saluran darah, barah, masalah usus dan perut, kegemukan, kerosakan sistem saraf yang menyebabkan"trigeminal neuralgia", kesukaran tidur lena, sakit sakit kepala, penyakit hati dan hempedu, masalah haid dan sakit belakang.Ok...stop dulu ye..nanti kite cite pasal character pulak...stay tune!!

0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net