Berat oh Berat

Hi Loveliesss,

Stress mak skang nih tau..berat susah betol nak turun second pregnant nih..berat akhir selepas bersalin tuari 68kg..so korang bayangkan berapa berat saya masa mengandung tuari..hakhakhak..memang naik selambak mommy nih..kuang3..

Ni dah setengah bulan berat baru turun 5kg je..haishh..lagi masa baru lepas bersalin tuari perut masih kembung mcm preggy 5bulan..dia tak terus kempis macam first baby dulu..apek cakap perut ma macam ada baby lagi..sentap makk oii..tapi lepas tu dia cakap perut masih bengkak lagi tu..nanti dia kempis la..jangan risau..elehh macam tak tahu nak jaga hati lerr tu..huh.

Now perut dah kempis tinggal nak turun berat je..jari jemari pun masih tembam..tiap kali nak tekan text mesti tertekan alphabet sebelahnya..haizzz..penimbang berat ni buat aku jadi emo sengsorang....hahaha

Menyusu anak memang buat saya makin kuat makan..sama kuatnya dengan time pregnant..time preggy bolehla excuse nak makan apa sajo kan..lepas tu ko pulunla diet masa pantang kan..tapi dalam kes saya sekarang memang pantang tapi selera makan membuak-buak..pantang nampak..lol..lepas tu berat tak turun2 salahkan penimbang kan..tak patut tak patut..
Pernah dengar pepatah "tak pandai menari salahkan Lantai"..err tetiba.

Another 10kg to go tuk dapat berat asal 52kg...adoaaiiii..
Ok saya dah terminum ais..sekian terima kasih..tak sengaja terminum..lupe wehh..

5 para komentar yg gorgeous:

Tengku Fauziana said...

asue berat last sebelum beranak same dgn ana time pregykn aryan dulu..last 68++ arr..
sekrang ana 7bln 68kg tau..de lg 2bln..lg ar..terkejuzz sngt2 ni..
ni pun risau gak mcm de nk bg turun kaw2 ni..huawaa..

Asue said...

Ana- bukan..68kg tu lepas beranak..haha.berat last ms preggy berat lg 7++kg mcm tu..tetttt..berat giler kan..mendadak betul naik kali ni..adushh parah2

Tengku Fauziana said...

ana pun mcm ada potensi nk melepasi 70kg je ni..
dasyat tul kali ni pregy dri aryan..

#if diet mu berhasil..kabar2 kn la cara diet mu itu..hahaha

Wawa Tasliman said...

memang belum ada pengalaman.. tapi based on baca, tengok kakak2 kat office time BF mesti berat akan turun mendadak walaupun makan banyak.. anyway selamat menurunkan berat badan.. :)

Anonymous said...

buy xanax xanax dot drug screen' - white round pill generic xanax

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net