Hari ke 25 Berpantang


Salam subuh uolss....

uit apa ni subuh2 dok hupdate belog....ye la bila dah beranak dua ni masa tak menentu nak hupdate belog..pung pang pung pang semua masa untuk anak je..time derang tidur baru mommy ada masa untuk diri sendiri...tu pun kalau ada masa nak belai diri..kalau dah penat baik masa tu kita amik tuk rehatkan badan..tidur..zzzzZZ..bunyi macam anak ramai je kan,baru 2 dah macam ni punya penat..macam mana la orang yang anak ramai..memang salute lah!..Si abang masih dalam proses membiasakan diri lagi..dia seakan-akan tak boleh terima lagi kehadiran si adik..sabau je la...

Masih belum beranikan diri tidurkan derang sebelah menyebelah..sebab si abang belum boleh behave lagi..ni dah masuk 3 kali tidur tertendang-tendang si adik...ganas betul,walhal mummy baru je bangun...kalau tak memang mommy kat tengah2..adik kanan,abang kiri..

Hari ni masuk hari ke 25 saya berpantang, masih belum berani lagi nak timbang berat...kalau turun boleh la sengih sokmo..tapi kalau berat naik berkilos kilos..mau pengsan mak....hahaha...tapi tak tahulah nak kata sebab diri sendiri pun conpius ni berpantang ke pantang nampak..kan dah kata saya ni pencinta makanan..hahahah..bila mak bagi greenlite boleh makan tu makan ni...wahhh saya apa lagi...best best..sayang mak!..kihkih...tapi tak boleh blah bila mak suruh saya rasa seulas dua durian tapi saya bantai makan 2 biji durian..teheheee..anak pun ok, tak de la tercirit ke pe..Alhamdulillah..mungkin si adik penggemar durian macam ibunya..tapi si abang bukan peminat durian macam ayahnya gak..dia geli dengan durian tu sebab lembik..huhu..bila bagi dia try..dia cakap eeeeiii eeiiii sambil buat muka...huh

Hari ni ada kenduri kahwin cucu jiran sebelah..makan nasi minyak..yey!!..

Alhamdulillah masih breastfeed baby...susu melimpah ruah..syukur sangat...cuma time pantang ni lupa pulok nak bawa set pumping balik..dah berat besar je depan ni.macam Pamela malaysia....upsss sensord ke..hikhik..mujur abang ada jadi bomba...lol....

k lah sufi dah merengek minta susu..abg aqil masih lena di buai mimpi...

TaTa  


7 para komentar yg gorgeous:

mama ila said...

salam kenal...comel beby.. =) follow sini

Anonymous said...

best special effects for videos software http://buyoem.co.uk/de/product-36845/Odin-HDD-Encryption-6-5 palm pilot free nursing handbase software [url=http://buyoem.co.uk/product-17711/Speed-Download-4-1-Mac]genealogy software mac ged[/url] site software survey wireless 20
[url=http://buyoem.co.uk/information-8/Refund-Policy]Refund Policy - Software Store[/url] wolfpac accounting software
[url=http://buyoem.co.uk/product-10108/Flaming-Pear-Tesselation-1-35-for-Adobe-Photoshop][img]http://buyoem.co.uk/image/2.gif[/img][/url]

Anonymous said...

tax software online http://buysoftwareonline.co.uk/es/product-36682/DBF-Reanimator-1-0 windows mobile journal software [url=http://buysoftwareonline.co.uk/de/product-35296/4Media-DVD-Copy-1-5-MacOSX]blutooth software for lg mobile phone[/url] telecor voice server software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/product-37242/Photo-Album-Creator-2-0]Photo Album Creator 2.0 - Software Store[/url] world atlas software
[url=http://buysoftwareonline.co.uk/fr/product-14239/Synchronize-Pro-X-5-0-Mac][img]http://buyoem.co.uk/image/5.gif[/img][/url]

Anonymous said...

[url=http://redbrickstore.co.uk/categories/skin-care.htm][img]http://onlinemedistore.com/5.jpg[/img][/url]
university of maryland medical center hospital pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/kamagra-oral-jelly.htm rice pharmacy east st louis [url=http://redbrickstore.co.uk/products/astelin.htm]great west healthcare pharmacy[/url]
woodbury inc pharmacy http://redbrickstore.co.uk/products/diflucan.htm goodfeel pill pharmacy reviews [url=http://redbrickstore.co.uk/products/generic-imitrex.htm]generic imitrex[/url]
purchasen frontier pharmacy pain medications with prescription http://redbrickstore.co.uk/products/ed-discount-pack-1.htm salina pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/alavert.htm]sample resume for pharmacy tech[/url]
tramadol pharmacy order http://redbrickstore.co.uk/products/betnovate.htm ny board of pharmacy [url=http://redbrickstore.co.uk/products/nimotop.htm]nimotop[/url]

Anonymous said...

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/atarax.htm][img]http://onlinemedistore.com/5.jpg[/img][/url]
amitripttyline mexican pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/lopid.htm mamc pharmacy hours [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/prinivil.htm]pharmacy international[/url]
independent community pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/hangoff-helper.htm pharmacy choice [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/epivir.htm]epivir[/url]
walmart on line pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/products/frozen--energy-and-libido-enhancer-.htm dod mail order pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/norvasc.htm]pharmacy universities[/url]
iola pharmacy iola ks http://certifiedpharmacy.co.uk/products/micardis.htm idaho pharmacy board [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/kamagra.htm]kamagra[/url]

Anonymous said...

[url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/trental.htm][img]http://onlinemedistore.com/3.jpg[/img][/url]
pharmacy source http://certifiedpharmacy.co.uk/products/naprosyn.htm rite aid pharmacy usa [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/acai.htm]clap your hands and say yeah pharmacy[/url]
medical alternatives infusion pharmacy services http://certifiedpharmacy.co.uk/products/fludac.htm pharmacy tecnician salary [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/categories/hypnotherapy.htm]hypnotherapy[/url]
mallinckrodt pharmacy jars http://certifiedpharmacy.co.uk/products/compazine.htm chinese pharmacy phuket [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/]ritzmans pharmacy[/url]
hilton family pharmacy http://certifiedpharmacy.co.uk/categories/pain-relief.htm us discount pharmacy [url=http://certifiedpharmacy.co.uk/products/proscar.htm]proscar[/url]

Anonymous said...

natural selection dating new york [url=http://freeinternetdating.info/meet/meet-and-fuck-lavindor-kingdom]meet and fuck lavindor kingdom[/url] guidelines for christian dating
dating group team http://freeinternetdating.info/personals/sygate-personals-firewall online dating is it safe
patrick stewart dating whoopi goldberg [url=http://freeinternetdating.info/personals/swingers-personals-redfield-south-dakota]japanese dating service[/url] female dating female

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net