Khasiat Ubat Periuk

Selamat awal pagi geng,

Eh pehal pepagi buta mimpi update blog kan..ye la time gini anak-anak tengah di buai mimpi tapi sekejap lagi anak daraku bangun...masak momma..haha..tak tau la anak saya ni siang elok je tido..malam punyalah aktif..buntang je mata..dengan dendangan sore si abang yang syiok tengok movie dia..main game tak tido2..

Okay kali ni nak cerita pasal ubat periuk..ini adalah air kedua azab nak telan waktu pantang...miahahaha...

Ketika dalam pantang memang di galakkan minum ubat periuk ni..Apa dia ubat periuk?Dulu-dulu time mak mak kita akan ambil akar-akar kayu yang di rebus hingga mendidih.Air rebusan tu yang akan di minum..Sekarang dah moden tak payah korang nak cari akar -akar kayu k..beli je la yang bentuk pek atau uncang.saya beli yang peket tinggal rebus je.

Apa khasiat Ubat Periuk Ni??

1) Menambah tenaga dan melancarkan semula perjalanan darah wanita yang baru lepas bersalin.

2) Menaikkan serimuka dan menghindarkan wajah dari lesu dan pucat.

Cara minum- Amalkan 2 gelas waktu pagi dan 2 gelas waktu petang..

Saya cuma minum segelas pagi..segelas tengah hari dan segelas petang..kalau pagi saya minum separuh cawan je..tengahari dan petang je penuh cawan..tu pun seksaa oii nak telan..terasa- rasa kat anak tekak..PAhIT..:D...parah nak telan sampai habis pantang..lol

Okay jangan lupa amalkan untuk nampak berseri-seri selalu...:)mak saya kata dulu time dia pantang kene minum air ubat periuk je..atuk tak bagi minum air masak pun..isk isk

;)

Update secara pantas gune hp je la..Tata..

0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net