Anmum


Ellopss...Al-kisahh.......

Ha ni la susu anmum tu...setakat ni leh telan lg susu ni..tp coklat flavo lah..kalo vanilla flavo mmg kompem aku xleh telan..haha..
fenin carikk susu ni sbb aku xkenal pn camner rupe susu ni....yg aku tau anmum je..pastu berbagai2 jenis anmum aku jumpe..dr lngkah1,lgkah 2,4 breasfeeding,anmum essential n aku xpasan lak susu utk ibu mengandung...jenuh aku nk igt iklan sharifah shaheera psl susu anmum ni tp mmg xleh nk igtlah...


At last mmberku Aja sent pix susu ni...(ank die comeii sgt..i loikee) so dh tau la rupe susu ni camner..sng je nk cari..hehe..sbb dikala ini mmg xleh jln n diri lame2..nk tumbang je rsnye..huhu...thx a lot ja..lap u!!
yeahhh trus je serbu beli susu ni...suami kate beli kotak je dlu tgk i leh telan x susu ni...
murah je regenye..rm20.40


susu ni bgs utk pekembangan otak baby kite semasa dlm kandungan...
Semasa dlm kandungan,otak bayi mule trbentuk seawal hr ke 27 kehamilan, Pd ms ni pertumbuhan & perkembangan otak berlaku dgn cepat,di mane sel-sel otak akn berkembang pd kadar 250,000 sel per minit...sel-sel otak memerlukan pemakanan dan rangsangan yg betul utk memastikan perkembangan otak yg optimum..
Folat penting untuk pertumbuhan dan pembahagian sel dlm tubuh ibu dan bayi.
Kajian trkini didapati bhw wanita2 di malaysia mmpunyai tahap pengambilan folat yg rendah.
so bakal ibu di syorkan supaya mengambil "2 gelas anmum Materna" sehari utk memenuhi keperluan Folat harian kita.



so bakal2 ibu semua...jommm minumm susu...(^__~)





8 para komentar yg gorgeous:

yayafrdz said...

yaya pon ade beli susu ni dulu...tp, even choc flava pon tetap xleh telan..ehhehe...xtau la nape..hihi...maybe baby xsuke susu kot. heee....

NURUL said...

asue...kalu nurul lah nurul tak leh minum annum berperisa coklat rasa mcm biskut mary coklat tu jer. nurul lebih suka rasa susu biasa. sekali jer try minum susu perisa coklat pastu dah tak mahu try sbb tak bape suka.

bykkan mkn buah2han juga ye, kurma dan kismis.

Asue said...

yaya- beshnye cmtu..baby yaya tgu susu mummy die tu.^_~.sue ni pn xtau la..susu leh telan lg..tp xde selera nk mkn lak...adusss bau mknn je da bluerkk kuar..huhuuu

Asue said...

Nurul- susu oh susuuuu..owh nurul suke yg biasa ek..tu r sue xleh telan lak yg biasa..

Mam buah2han,kurma gan kismis bgs kan...tq Nurul..:)

Dayu said...

what?? 2 glass a day??
nak telan segelas pun mcm berjam baru habis, siap kena paksa
nak suruh minum 2 glass
huhuhuhu..
harapkan acid folic je lah
susu ni tambahan bila tekak lalu

Asue said...

Dayu-owh tekak dayu mual2 tu..baby xmow susu ni..dayu mnum yg vanilla ke choc ek?..try la mnum yg choc then bancuh panas2..sedap

sue skg lgsung xleh nk telan nasi..mam je muntah2..skg mam sume fruits,kismis,susu je =.=

mom kate ni simptom2 dlm wktu2 1-3mth..tp tgk org jg,de yg 8-9mth br muntah2 sgla..

mas said...

yey!! clap2 for sue....
tq for updating...mas pon tgh xsabo nk minum air kelapa ni....
daging rusa manissss....tp panas...nk amik blh,tp jgn byk,nnt sembelit... ;)

Asue said...

owh tq mas...sue dh mam dgg rusa...hik hik

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net