6 day to go..Dag Dig Dug

Assalamualaikum loveliesss,

Sedar tak sedar..pejam celik pejam tak celik celik..hehe..mak buyung dah sarat dah pun..menghitung hari je nak meneran...macam tak percaya je..wink2..barang-barang pun tak packing lagi...tapi tak de nak bawa ape pun..macam aqil dulu pun cuma bawa baju untuk balik esoknye je..yang lain pihak hospital sediakan..

Now sedang menikmati saat-saat akhir kehamilan puas-puas...nanti rindu..haha..mana tak rindu..mesti ku rindu perut ini.,.dengan melayan anak bujangku sorang ni..memang penat..jalan pun dah selow melow je...peha dah macam drumstik..kaki pun dah bengkak-bengkak manja gitu...hehehe..cakap pun termengah-mengah dah..dengan berat terkini dah menjangkau angka tetttttt...haha..berat baby seminggu lepas dah 3.1kg..fuhh masuk juga angka 3 tu...egegegege

Tadi pegi check up,doc kata kepala baby dah engaged...patutlah mommy nak jalan pun dah terkengkang kengkang...tinggal tunggu sign je..huhu..seram babe..orang kata dah ada pengalaman pertama bersalin tak de la takut mana pun..ye ke?..pada saya dah ada pengalaman lagi menakutkan..hahaha..nak teran ke,signal nak bersalin semua dah lupe...Tawakal je sekarang ni...Sesungguhnya Dia yang maha mengetahui segala yang di rencanakannya..Doc kata baby sihat Alhamdulillah..air ketuban semua cukup..fuhhhh..>.<....di saat-saat akhir ni batuk-batuk pulak,huhu,time batuk memang seksa,bergegar-gegar baby dalam perut.,..tekak dah luka,pedih je..sobs..dah minum madu pun serupa gak..orang kata pembawakan..ye ke..ni sebab banyak melantak rambutan lorrr..padan muka..tsk

Ok nah tatap gambar mak buyung 9bulan yang kembang setaman nih..hahaha..org kata perut dah turun..ye ke?.


  @Christmas tree Mid Valley 14dec2012...Mommy Asue-Abg Aqil and Baby S...:)

Doakan kami ya...xoxo 


0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net