Banana Choc Chip Cracked

Assalamualaikum uols,

Saya memang suka ajak anak saya ni masuk dapur. Saje nak bagi dia buat aktiviti kan. Let him try something new everday..Dia gembira,mummy bahagia. Ibu disisi setiap hari, tentulah happy sokmo kan. Aktiviti ni 4 hari yang lepas,ayah pergi kursus. So mari kita membaking ye nak.

Alah tak susah mana pun,siap-siapkan bahan -bahannya. Kita dah siap-siap potong buah,ceri,coklat chip kita dah sediakan. Lepas tu kita bagitau dia step by step nak buat apa. Dia sukalah,lagi-lagi part letak buah coklat semua. Sebab dia tak sabar nak cake tu siap cepat. Dia cakap bu,cepat dah siap!..haha..lepas tu pat cepat masuk lam ni>msuk oven<..Nak makan.Sedap! Dap!

Aqil ni memang suka makan cake, cookies, kuih,donut,pizza. So bestlah buat-buat benda ni sama-sama dengan anak. So far aqil ni tak lagi sepah-sepah tepung kat dapur, dia memang nak buat apa yang kita buat. Dia perati je, Lepas tu dia suruh kita duduk dia yang buat semua. Suka kan kalau anak rajin, kalau kita tak bagi dia buat,mau dia jerit depan gate tuh..masak kepala i tau.

Tak sabar nak tunggu anak dara i ni besar. Boleh join sesama main tepung...

Ok meh layan gambar, Lastly,Presenting, salah satu alternatif lain nak bagi anak bujang tu makan pisang, Hancurkan cornflakes atasnya,tabur choc cip. hurmm kalau tambah Hershey syrup dengan aiskrim lagi mantopp!!!..I named it "Banana Choc Chip Cracked"

yummiesss....Lemak bertengkek-tengkek lah duduk rumah ni.haha

1 para komentar yg gorgeous:

Tengku Fauziana said...

wah..wah..sedap..sedap..

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net