Aqil: Brush your Teeth

Sejak dua menjak ni hangin monsun timur laut Aqil datang...dia namow gosok gigi..parah parah..jenuhla ibu dia nak suruh dia buka mulut nak gosok gigi tu...bila kita kata where ur teeths?...dia sengih dan cakap sambil tunjuk nihh giigiii...nampak je tootbrushe yang saya pegang terus katup balik mulut dia...grrr..kalau bagi dia pegang sendiri, dia lebih rela makan ubat gigi tu..dah habis ubat gigi dia mintak lagi..nak..nak...hahaha

Kebetulan saya terbuka video ni

Baguslah video ni...Aqil teruja je tengok ok..berulang-ulang kali soh ulang...hehehe.


Walaupun saya dah dedahkan gosok gigi ni dari aqil seawal 5 bulan..tapi jenuh gak la nak berkejar-kejar dalam toilet tu time hangin dia datang....hikhik
its works for Aqil...okay problem solved, Aqil dah suka gosok gigi..yay~
tapi tiap kali nak gosok gigi dia saya kene nyanyi macam tu...hahaha..tak pe la sayang janji hari-hari gosok gigi ok......terima kasih sayang sebab hadir dalam hidup ibu...ibu sayang banget sama kamu...xoxo



:)


8 para komentar yg gorgeous:

Eima Ari said...

hahhahaa..humaira pun kena nyanyi2 baru nk brush..dia pun dh hafal lagu dh..

hisap2 ubat gigi tu mmg bese beb...tapi aku jumpe dentist dia kata ok jek..but make sure toothpaste tu no fluoride..pureen ok sbb ada xylitol skali..

tapi toothbrush kena sll tukar takut dia kembang n lukakn gusi dia..tu yg kdg2 dia xmo gsk gg...

ღnFashyaღ said...

ala, lagu ape ni? tak leh tengokla..
Husna pun payah jugak nak gosok gigi. Lately je nak bukak mulut.

Asue said...

Eima- hahahaha..tu la gosok gigi nak kne nyanyi2 br syiokk kot..:D

owh ye ke..mmg sik nak mkn ubat gigi je kejenye..pureen aqil xsuke..kodomo pun ok sbb ad xylitol tuk early formation cavities..

yup mmg berus gigi die aku slalu tukar2..hihi..tp bile dtg hangin die blk,jenuh gak kejar2 dlm toilet..skg dh ok tiap kali msuk toilet berus gigi dgn ubat gigi capai dlu...:)

Asue said...

Fasya- ni video sesame street : Healthy Teeth..cer try bg husna tgk..bdk2 suke tgk kot sbb happy je time mmberus gigi...:)

xsure lak np fasya xleh view video tu..:(
sue tgk kt youtube je.

zulhilmi tempoyak said...

me yg dah tua ni pon berus guna ubt gigi kanak2 lg... sedap klu tertelan.. heee... tp kne gosok byk kli la..

heee..

Asue said...

zulhilmi- hahaha..really?...sy try gak mkn ubat gigi tu..betulla sedappp...:D

ღnFashyaღ said...

yeay, dah boleh tgk video ni, dah download bagi husna tengok. Dia suke sangat dengan lagu ni! dan suka berus gigi jugak! thanks sue

Asue said...

Fashya- yey~..beshkan video tu..bdk2 tgk terus suka gosok gigi..:)

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net