Anakku memang lambat berGIGI

 



Apa perbezaan antara dua gambar di atas?...hehehe
Kedua-duanya anak saya. 
Yang atas si abang masa umur 10 bulan,
Yang bawah si adik kini umur 9bulan. 
OOhh Teee Dee la kengkononnya....Abang dan adik pakai baju dan seluar yang sama..Off course lah baju dan jeans si abang dulu..guna pakai sajo..janji ROWK!,..:)

** Ibunya tu tetap satu, ye la sama ibu kan..kahkah, rasanya gambar dulu tu pipi i macam tembun sikit lepas tu mata pun nampak besar sikit, sekarang macam kecik sikit, pesal ek?..Kau nak kata sekarang kau lagi cun ke hape?..hahahha..bolehla di kategorikan seperti itu, eh aku tak kata la orang yang kata...Alhamdulillah. lagipun semua ni pinjaman dunia je. Biar kita cantik di dunia dan di akhirat.Ni semua gara-gara Ferwhite dan Aurawhite. Pergi salahkan mereka sebab buat aku cantik. lol> Sila Muntah Kahak Hijau <

Nak cantik di dunia- Makan la ape pun janji kulit mulus gebus. (psst: Kalau nak beli Ferwhite or Aurawhite bole roger kita sebab kita jual) lalalala~

Nak cantik di Akhirat- Tambahkan Iman, Bila Hati kita bersih Automatik muka kita nampak Cantik..Setuju?. sejuk je mata memandang

Ok berbalik kepada tajuk di atas, bukan nak ngomel banyak pun kan..sok sek sok sek pun dah buang masa. Kedua-dua anak saya ni memang lambat tumbuh gigi, Member-member dia yang lain semua dah 4/ 5 batang gigi. Baru saya perasan si abang umur 10 bulan pun masih bergusi, adik kira cepat sebulan je dari abang. 9 bulan tu pun baru tumbuh satu gigi bawah. Tapi dah berdiri, berjalan tapi pegang-pegang tepi, dah panjat grill, dah laju naik tangga. So betul lah orang kata ya kalau cepat berjalan lambat tumbuh gigi. Jika cepat tumbuh giginya lambat dapat kaki. Wallahualam.




Throwback gambar abang ..10 bulan dah pandai bawa kereta kau..



Selamat Hari sabtu...:)


0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net