Chicken porridge bersulah Mango

Assalamualaikum geng,

Hari ni saya masak awal...so pepagi lagi anak saya sarapan nasi berlaukkan ayam masak pedas,telur dadar dan sayur goreng carrot campur kacang buncis,tapi sayur ni dia banyak tolak tepi,dia makan carrot je..nak kene fikir inisiatif lain nak bagi dia suka sayur la nampaknya...dia suka carrot so selalu saya blend je carrot jadi juice..favourite dia memang asam pedas..tak kisah la ikan ke ayam..mesti nak pedas..kalau tak pedas dia akan ceduk sendiri..kadang-kadang tu sampai merah menyala pinggan dia, selambe je dia hirup kuah pedas tu..kita yang ngeri tengok budak kecik ni...dalam hati tak pedas ke?..dia siap cakap dap dap sambil angguk kepala..(means sedap sedap)alahaiii comel je..kalau makan soto pun nak juga sambal kicap tu..dia tengok color kuah kat mangkuk dia tak sama dengan kita..tekak pandai rasa ko...memang sahla anak johor cuma lahir je kat selangor(^__~).

Memandangkan dia makan awal tadi so dia lupa kot dia dah breakfast...haha...pagi tadi bangun-bangun terus minta nashikk nashikk..sebab dia nampak saya kat dapur...tu yang terus makan...dalam pukul 11,dia dah lapar balik..saya masakkan dia chicken porridge...saya tumis macam biasa campur ginger dan kentang blend terus..masukkan rempah sup dan isi ayam..masukkan lada sulah sikit..garam sikit...aqil ni memilih..kalau porridge kosong je dia tak nak..kalau kosong saya selalu buat ada lawannya seperti sup ikan atau ayam...

Sebab Aqil suka makan..ibu bagi i love u lah mango......sayang anak ibu...:)

habis dia makan 2 mangkuk...lepas dah habis tu..boleh minta telur lagi...aoaiiiiii..dia cakap elooo telooo nak nak..kelakar je...


***Paling tak tahan bila aqil makan siput sedut...beria2 dia sedut..kelakar tau...bila kita tanya what is this?...dia kata siiiiiiputt!..haha..kelakar tau bunyinye..bunyi Si die panjang time Put tu sejengkal je...adeii...bolehlah anak...pelan-pelan kayuh ye cakap....






bubye....:)




0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net