Quality time : Family

Salam semua....

Eiiii geram betul la..saje tau internet ni seminggu lembabness macam kura-kura menyebabkan mood berbeloging saya ke laut semula...grrrr..k la tak nak marah-marah lagi nanti lekas tua..hihi..siapa yang tak mahu luangkan masa dengan family kan..sibuk mana pun kita mesti kan curik-curik masa gak untuk anak kan...main golek-golek dekat rumah dengan dia pun dah happy...tak payah jauh-jauh,dekat-dekat pun ok pe..anak-anak ni dia memang nak di layan setiap masa..ada je aktiviti yang dia nak buat..main sampai all out,tak kenal erti penat..macam aqil kan,kalau kita tak layan,..mak oiii suara dia je dengar satu taman ni...bergegar gegendang telinga ibu dia ni..haha...kat mall lak, kalau kita tak layan,siap baring golek-golek kat lantai ko...aoaiiii anak..tepuk dada sabar je la..huhu

Setiap petang minggu saya bawa aqil jenjalan dan lepak-lepak di taman komuniti,cyber ni. Selain ramai kawan, di sebabkan taman permainan ni besar dengan slide super extreme..tu yang aqil lagi suka..budak tak kenal erti takut lagi ni..fuh~lagipun pergi sini free tak payah bayar rm10 macam reca zone kan...uppss!..sambil boleh menghirup kedamaian hijau di petang hari..adakalanya terserempak dengan pasangan pengantin yang sedang berphotoshoot di petang-petang hari..chumell sungguh terus teringat zaman kahwin dulu...poyo je kan..hihi.

Pose dulu dengan kereta kesayangan dia...lol
kasi dia warming up dulu...aqil dah tak sabar dah tu..keluar kete pun lompat sebelah kaki je.
muka girang je kan
tengoklah tu siap merangkak naik balik..tinggi tau ni..kita cuma takut dia tersangkut kat tengah2 tu je..dia malas nak ikut luar balik..shortcut je la ibu..hihi

 seronok bukan main....sayang dia..churp!churp!!
Ayah pun shortcut gak naikkan aqil..lalu tepi je..aqil pandaila masuk dalam lubang tu..lagi la ramai kawan..berlumba-lumba dia masuk ko...kita seram je,sebab yang lain tu budak2 besar..die tecik cenonet je..budak tu tolak,aqil tolak balik tau..haha
yeahuuuu..laju giler slide nih ok..dah la pusing2..betul tak tipu sebab ibu aqil dah pernah naik...lalala~
Ibu dah penat..Ayah lak takeover kejar-kejar aqil k...ibu duduk sambil menikmati aiskrim roti..yummy yummy...hihi
Ayah balas dendam naik jugak...haha..aqil geli,dia tak suka kene pegang.

Budak ni dah pandai tekan pedal sendiri cuma tak reti lagi control kiri kanan..dia main redah je langgar semua...kahkah

Okey..kita pusing-pusing dulu sebelum pulang.....




daaaaa...........




0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net