Egg sandwic bersalad mak sinchan mabelesss

Hi loveliesss,

HOho ni bukan entry mak sinchan...haha..saje saya bagi weird nama egg sandwic ni...sebab bila sekali tengok macam ogre yang kiut..hahahaha..ok stop..tak kelakar okey....:D
Sementara si kecik tu duduk tengok cerita mickey dia tu..so ibu dia prepare sandwic untuk dia..bolela dia duduk sambil makan-makan...

Taraaaaaaaaaa....camner..nampak tak ogre kiut saya...ohh tidakkkk rambut salad tu je yang keriting,rambut saya sama sekali tidak...kahkah...guna roti gardenia je,dalam sandwic ni saya letak telur hancur campur dorina sikit dengan hirisan cheese,kepingan buah epal hijau dan mayonis dan letak salad..letak hirisan tomato dan buah anggur sebagai pencuci mulut....ececeh...aqil memang suka makan telur..so ibu tambah lagi telur sejibik kat bawah tu k...nampak tak bentuk apa telur tu...kiut kan..kanak-kanak mesti tertarik la bila makanan mereka di designkan seperti ini....phewiittt~


Jap eh..saya closeup sikit......

Ha nampak dah tak....tak nampak sangat lah sebab saya dah letak tomato dengan anggur kat tayar dia...biasalah saya kan budget kretip..hahaha...sebenarnya dia bentuk kereta..just nice..comel je..,saya beli egg/rice mould maker...sekarang nasi dia pun saya mould kan siap-siap..bila dia nampak dia cakap car..fishh..sebab lagi satu design fish...mak budak pun tertarik lagila budak-budak kan...ayah geleng kepala je..sebab setiap kali ada je abang poslaju hantar barang....teeheeee~


Ha ni mould dia...nice kan...suka..suka..suka...Rm10 pack of 2-(car/fish)



Dia ada Hello Kitty tau...
 Ha comel kan...nanissss tengok tau...nak beli time ada anak perempuan la nanti..biler tu??.haha.....



Bila dia dah habis makan..dia akan cakap finss sambil renjis-renjis tangan dia...(means finished)....semua habis dia makan cuma tinggal tomato sehiris,,telur kuning sikit..anggur feveret dia licin..telur memang kompem2 habis...salad,epal habis..roti pun habis...bagus2..(^__~)



Ibu mana tak gigih kan..bluerk....k dah habis bebel...;)

Nak link dia tak???...nak link kene like dulu..tak nak like tak nak bagi boleh?..kejam tak,kejam tak...lol..saya beli mould kiut tu kat HappyGift Corner...ada banyak lagi yang kiut miut tau kat situ...g la usharr..rambang mata..geram je...;)




bye...;)



10 para komentar yg gorgeous:

NoEn said...

waa...bestnya sandwich tu..rajin ibu hias2 mcm tu kn..emm rice mould tu beli kat daiso ke?

nway salam kenal ;)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

ibu MZW @ farah idayu said...

salam perkenalan...sedap sgguh tgk sandwich tu..kat mana beli mould tu yer? lama dah saya cari..nak wat makanan anak2..tapi tak jumpa..boleh share link dia? tq.

Asue said...

salam perkenalan jg ya..tq ayu..anak pun seronok makan..sure boleh..sy beli kt FB HappyGift Corner..ad byk lg tau bende2 kiut..rambang mate je..nnt sy hupdate link dia siap2 ek...:)

Bitt (double IS) said...

hi..salam singgah

comel sungguh roti tuh :)

Asue said...

Hye Bitt..thx singgah ya..

Haha bitt..malu sy..:)

qemaishak said...

Salam kenal...wah mesti sikecil suka ni..mau tiap kali makan nak hias gini, naya gak nih hehe

Asue said...

Salam kenal qema..

si kecik suka,ibu naya...hihi..xpe janji dia mkn,sbb kalo dtg angin main,main je xnak makan tau..jenuh kita nak suapp..lari satu rumah..fenin u..

;)

Asue said...

Noen- Hye..salam kenal jg ya..eh u punye komen msuk dlm spam..sy xpasan..sori ye..

haha..ibu aqil kdg2 terover rajinnya..hihi..sy beli on9 je mould tu..kt fb happygift corner.

rDnA said...

nak beli gak la mould tu..sekarng ni my son memang x memilih klu bab makan tapi kalau design2 camni confirm lagi suka dia makan kan..

nak order gak la

Asue said...

hye rdna..order jgn xorder..hihi

yup betul tu anak2 suka mknn mereka bentuk2 mcm tu..agknya baru selera nak makan kot.

cer try tgk ada byk tau mould2 kt stu..sume menarik..:)

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net