Tau Fu Fa panas menjadi kegilaan si cilik

Morning peepss.....

Korang noticed tak sejak saya ada anak ni..entry kebanyakan about my little hero tu kan...hehe..ala korang selalu jenguk belog i ni pun sebab si tecik tu kan..ha cepat ngaku...haha..tak pe saya suka...okey berbalik kepada title di atas..memang saya perasan sejak dia umur 7 bulan..tiap kali saya makan tau fu fa..saya adala bagi dia rasa sikit- sikit makanan kan.....tapi semakin hari dia makin suka tau..walhal dulu masa saya preganat saya tak suka makan tau fu fa sangat..yang berasaskan soya ni saya kurang sikit..ye mungkin mengikut jejak ibu dia la kan yang semestinya gila tau fu fa..kalau pergi ke pasar malam je mesti  6 bekas saya beli..tu untuk saya sorang je tau..kalau suami nak makan pun dia cuma makan sebekas je..tapi dah ada anak ni saya mesti beli 10 bekas lak...hahahaa...tak taula anak beranak ni kaki lantak ke pe...so tiap kali kalau saya makan tau fu fa ni dah macam acara beregu tau..anak saya mesti nak cepat-cepat habiskan semangkuk yang dia punye lepas tu kecek sikit ibu dia punye..kadang-kadang dia ambil terus bekas saya terus tak bagi saya balik..sabar je la...nak tak nak ibu kene la beralah ambil yang baru..wakakaka....saya kalau beli tau fu fa ni yang gula putih..kalau gula merah saya tak minat sangat..

ni belum mandi lagi ni..bangun pagi je dia terus buka petiais ambil tau fu fa ni..
muka pun macam belum sedar dari mimpi ni...blur blur je lagi.

tengok dia menikmati kesedapan tau fu fa tu....syiokk betul..

 Guna 2 sudu la cepat sikit...teeeheee..kadang-kadang tu dia tonggak je terus dengan bekas tu..huhu


Alahai anak ibu ni...peluk dia ketat ketat...geram..



till then loveliessss...
daaaaaaaaaaaa



0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net