Buah kesukaan masa ini

Hari tu saya pergi JJ..masa hari kejadian Aqil jatuh tu kan..sebelum tu saya sempat pergi timbang berat, tak tahula kalau jarum penimbang berat tu rosak ke pe..eh berat saya dah cecah 60kg..eiiii memang nak jadi musuh ketat saya la penimbang ni..haha...kunun-kunun budget penimbang tu rosak makanya saya timbang guna penimbang lagi satu..eh betullah jarum tu benti takat tu gak..takkan semua penimbang rosak kan..tak snap pix sebab rasa macam mimpi ngeri...kahkah..masa tu cepat-cepat panggil my husband..pa,tengok nih berat ma dah 60kg..arghhh..husband i kata ma dah gemok..tak kan naik mendadak sampai 8kg oii..muka saya masih blur2 lagi...haha..rasa macam tak percaya je..kalau tengok luaran tak de la gemok mana..hihi perasan..tak tahula mana yang berat..berat sebelum ni 52kg..nak turun naik pun cuma lari sikit je dalam 46kg ke 52kg la..berat yang paling naik pun masa pregnant je dulu..

Masa anak dara standard la berat 45kg je..kurus kan..berat badan idaman semua perempuan tapi tak sesuai BMI dengan ketinggian saya..sebab macam kurus sangat..dah nak kahwin baru berat ikut BMI...senang hati kot nak kahwin..hahaha..so dapatla maintain 50kg-52kg..dulu saya tak suka sebab orang kata saya kurus sangat..so macam mana saya nak gemok?..saya pun minum Appeton...hehehe..dulu masa saya kat UitM saya minum Appeton..hehee..its work!!..saya memang banyak makan..kahkah..dulu makan-makan badan tak gemok..lepas minum Appeton makan-makan badan cepat je gemok..kihkih..saya minum 3 tin besar Appeton coklat..lepas tu saya stop..sebab dah dapat berat badan idaman macam sekarang...hahaha..sila muntah ..Setiap kali lepas minum susu tu memang rasa nak makan je..so saya memang dah standby Milo dan biskut Weetameal ni..pendek kate bekalan makanan memang sentiasa ada..(^__~)v


Okey saya perasan sekarang tiap kali keluar saya akan beli buah-buah ni..




image dari sumber google..;)


Ha ni la buah-buah yang saya suka makan sekarang..suka sangat tiap kali habis saya akan restock semula...hahaha..saya pelik tapi buat tak tahu je..

And now husband i dah warning jangan makan buah-buah ni lagi!!!erkk...dia kata kalau ada baby nanti tak jadi asik makan tajam-tajam je...saya diam je..tapi kadang-kadang saya curik-curik beli gak..lalu tepi kedai buah, rembat berplastik2..hihi..belikan Aqil papaya dengan jambu,kadang2 mamat tu mintak honey dew..ibu dia yang lebih-lebih..hihi...tapi tunggu je la kalau ada rezeki adalah kan..tak nak mengharap sebab selalu tak jadi..hampa suami mak!!..teeheee

Masih teringat-ingat jarum penimbang tu,.....huhu..arghh malas fikir..makan, mkan,..makan...hihi


0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net