Kamus 1 Malaysia

Sang suami baru balik dari ngeteh kat mamak..lepas makan kat rumah mesti nak pekena nescafe ais mamak..mesti mamak tu dah bagi mandrem kat nescafe tu..tu yang hari-hari2 mesti mau..haha..kadang-kadang berdua je naik motor ngeteh dengan anak bujang dia tu..hihi..bila balik berplastik-plastik jajan a.k.a cekedis dalam bahasa saintifiknya..Dia kata aqil pau dia jajan..hahaha..balik rumah suruh saya buat nescafe panas pulak...haishh memang nescafe addict la dia ni..hihi..sampai je depan pintu terus hulur buku tu kat Aqil..lepas tu cakap kat saya nanti ma tolong sampul buku tu ek..ya,saya dan suami memang jaga betul kalau buku..semua buku-buku rujukan ke,kitab ke novel ke semua mesti bersampul..ye la baru tahan lama..sampai berapa generasi boleh guna lagi..macam kitab-kitab sekolah agama dulu..saya punya turun temurun sampai ke adik-adik dan juga sedara mara..tapi bila dah sampai generasi kini mau dah nak ranap dah buku dan kitab saya tu..haha..

Ni la rupa Kamus 1 Malaysia tu..murah je harga RM12.

 comel je gambar kartun kanak-kanak ni..

 Ada 5 bahasa..mungkin sebab tu dinamakan 1 Malaysia..:)

Dah namanya kamus,input pembelajaran meluas..ha jangan kata bahasa Arab je, Bahasa mandarin,English, Tamil pun ada sekali..ha amik ko belajar terus 5 bahasa..Bukan hanya bagus untuk anak-anak tapi bagus untuk ibu bapa juga..(:

Antara helaian-helaian di dalamnya..


 Aqil selak-selak first page yng dia buka page Animals...

 The Body Part

Ada banyak..Transport, Shape, Color and many more la..nak senaraikan kat sini panjang berjelar lak nanti..:D

Selain tu ada perkataan berlawan
Muda vs Tua..motip?

 Tiada Motip..hahaha...
Cantik dalam bahasa Arab "Jamilatun"..**mata ke atas..haha

12 bulan dalam 5 bahasa....

Memang bagus lah kamus ni...So Aqil jom belajar sesama..melentur buluh biar dari rebungnya..


:)

0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net