6 Weeks 2 day

Malam tadi pergi check, Alhamdulillah kandungan sudah 6 minggu 2 hari..due date insyaallah 20-12-2012...sekejapnya masa berlalu kan..Happy?..mestilah happy kan..tapi kan di sebalik happy tu saya macam rasa sikit sedih..kenapa sedih?..sebab dalam otak saya asik terfikir Aqil..ke memang ibu nak beranak dua ni sering terfikir tentang anak yang pertama walhal normal tak de ape sangat pun..normal kot sebab sayang sangat kat anak..hmmm macam-macam dalam fikiran ni..macam mana saya nak berpisah dengan dia ketika saya bertarung dalam labour room nanti..macam mana kalau dia celik mata ibu dia tak de di sisi..ya allah dahla asik nak berkepit dengan ibu je..saya ni memang sensitif sikit pasal anak..dulu time hantar dia pergi nursery pun selalu nak balik cepat-cepat ambil dia..tak nak tinggalkan dia lama-lama..ni bila dia dah setahun melihat dia membesar depan mata..lagilah susah bila nak berjauhan dengan dia..eh jauh betul fikiran saya melayang kan..

Tiap kali dia hisap nens, saya cakap Aqil dah nak jadi abang ni..eh tetiba rasa sebak tau..macam mana penerimaan dia kalau dah ada adik nanti..saya rasa macam menduakan dia pula nanti..haha..ye la kita masa tu dah bertumpu pada adik dia pula..dahla manja..nanti kalau tiba-tiba dia tengok ibu dia tak de..mesti meraung..nak abu..nak abu..**yes aqil masih call me abu instead of ibu..kahkah..dia lebih senang panggil me mummy or mama..ayah pun kadang-kadang dia tukar bubye daddy...bubye daddy...omputih anak aku nih..wakaka...

Sejak pregnant ni saya lebih gemar buah orange,fresh orange..shower gel,shampoo mandian aqil dan saya punya semua saya dah tukar flavour oren gak..hehe..semua saya nak bau-bau oren..lepas tu saya lebih suka makan yang masam-masam..macam jeruk ke,pelam ke...dulu time aqil saya tak boleh telan yang masam-masam ni..lagi-lagi kalau asam ke jeruk mesti keluar balik..




Mood : Excited...:...masih awal kot nak fikir yang bukan2 kan..nanti bila dah sampai masa hambik ko aku meraung tak nak berpisah dengan anak..sekali tengok anak tu rileks je..hampesss!!haha 

0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net