Al kisah Katak

Tiba-tiba saya teringat kisah di zaman bangku sekolah dulu...alkisahnya masa saya form 5 dulu..sekolah dekat jalan kaki je pergi sekolah..dekat tak dekat jugalah..jauh jugalah menapak tapi ikut shorcut kat kedai semua so jadi dekat..hihi..

Terjadilah pada suatu hari tu...saya ni yang memang terkenal dengan sikap tergopoh gapah kalau dah lambat pergi sekolah..main sarung je la kasut sekolah..sampai je kat sekolah saya rasa sebelah kasut saya macam ketat je tau..tapi fikir mungkin kaki besarr tiba-tiba kot...kasut jadi kecik..hahaha..memang tak terfikir langsung benda lain..Lepas tu memang tak de la pula hati nak buka kasut cek ada apa kat dalam kan..Time tu ada class agama,ada hafazan alquran tak silap,kene pergi surau,tapi saya tak pergi sebab piyed...

Sampailah saya balik rumah, sampai dalam pukul 1 lebih...sampai-sampai je kat rumah terus buka kasut macam biasa la kan,memang tak suspect apa-apa lagi ni...lepas tu tengok kat stoking ada kesan darah tau..saya ingat jari kaki saya melecet sampai darah-darah sebab mungkin kasut dah ketat..haha...sejurus saya melangkah masuk ke pintu rumah kan, tiba-tiba saya pusing balik tengok masyaallah ada katak keluar dari kasut......dia keluar tu pun dengan badan lemah gemalai..dah tak melompat macam katak..dah macam nyawa-nyawa ikan..dengan keadaan yang lemah tu dia merangkak rangkak menuju ke grill pintu utama...Bayangkanlah berapa lama dia dalam kasut saya dengan menghidu wanginya bau stoking saya..lemaslah kau katak!..eh lepas tu saya tak tengok lak dia mati ke pe..Ya Allah..berdosanya aku..siapa suruh kau main sorok-sorok dalam kasut aku..kan dah..sila ambil pengajaran ya katak-katak sekalian...jangan suka masuk dalam kasut orang..ekekekee..yang orang pun pakai kasut sila cek dulu,jangan main sarung je macam saya...kahkah

Mak saya bantai gelakkan saya...hahahhaha..mak saya cakap nasib baik katak tu tak gigit kaki saya..eh katak gigit ke?..ntahla..stoking dan kasut terus saya buang sebab geli gelaman punya pasal dengan katak..alahaiii..kalau simpan nanti saya teringat sejarah hitam katak kat kasut aku...tidakkkkkkkkkkk..So beli kasut baru..terus converse all star,beli 2 lagi satu North star..terus pakai kasut murah,kasut mahal sekali sekala je pakai..no more jack purcell sebab nanti nak masuk university..ouch!..
Eh saya masih teringat-ingat sampai sekarang tau....trauma kot..

Lepas tu kan,ha ri ni kisah pasal katak je la ye...wakakkaka..kat rumah mertua saya ada sekor katak hitam..mak panggil Mr john...dia baik je..dia kawan dengan kucing-kucing yang lain..dia duduk kat bawah cabinet sabun tepi mesin basuh..kadang-kadang bila kami anak beranak duduk lepak dia pun sibuk memperkenalkan diri dia kat aku..*perasan*..walhal kucing main-main dengan dia..mak kata dia memang dah lama duduk situ sebelum saya kahwin lagi..eh mak ni kenapa tak bilang awal-awal dah la saya basuh baju selalu kat situ...aduhaiii..ada sekali saya pernah ternampak tapi saya ingat katak lalu rupanya memang dia menetap kat situ...dia baik dengar cakap mak..

Tapi Mr John tu sekarang dah tak de..kucing-kucing yang sama batch dengan dia pun dah tak de..mak kata mungkin kene makan biawak atau orang culik..sebab kucing mak semua montok-montok..mana taknya bedal kepala ayam..hihi..Siapa kata kucing dan katak tak boleh berkawan baik..


kucing pun pengsann kau...




Bila terimbau kembali kenangan lucu mengusik kolbu...

Sekian kisah ku katak..;)


0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net