Malam 20April2012

Hari ni memang rasa tak sihat sangat..badan pun rasa lain macam je..kepala pula bila bangun tu rasa macam nak pitam..semua nampak bergoyang je..huhu..Aqil ajak layan dia main sepak bola..hurmm macam biasa la aktiviti anak beranak main bola dalam rumah..gedegang gedegung..hihi..kepala pun bergoyang je tapi layan je la...Pastu Aqil tak bagi duduk pulak..ibu duduk je mula la tarik tangan ibu suruh bangun balik..huhu...dah lepas main bola,ajak tengok movie pula...dia dah pandai..dia buka semua suis, suis lappy,speaker,monitor..lepas tu on lappy sendiri..lepas tu dia tekan password saya..kadang-kadang betul..kadang-kadang dia lupa..haha..lepas tu suruh saya klik movie dia..ha yang klik ni dia belum pandai lagi nak pilih yang mana satu movie dia..k dah lepas buka movie dia barulah saya boleh baring...tapi tu pun rasa tak selesa bangat..tak tau kenapa..baring mengiring ke kiri lepas tu letak bantal then kunun-kunun buat2 tidur dengan selesa..ha baru boleh tidur...kahkah

Malam ntah pukul berapa tak sedar, husband kejut ajak beli pizza..pizza kau memalam nih..ye la dia kalau banyak keje memang banyak makan...tapi badan tak naik-naik gak..badan isteri dia yang naik membuak-buak..haha...saya bangun tengok eh aqil tak tidur lagi...tengah khusyuk tengok cerita The fox and Hound nih...saya pun macam lalok je bangun..tukar tshirt dan pakai tracksuits,then sarung syria je...bila dah masuk kereta ni terus rasa mual yang tahap melampau..rasa macam adoaiii kenapa ni...dalam kereta pun saya diam je seimbangkan badan..ekekeke..Mujur aqil main kat port kegemaran dia kat atas cermin belakang..dia suka landing kat situ..:)

Dalam diam-diam tu..kepala sakit ya amat..saya buka syria terus..sebab telinga rasa macam kedap udara...haha..dalam diam-diam tu muntah keluar jugak...banyak gilerrrrr ko..apa yang saya sempat capai ialah tudung syria saya tadi...kahkah..membuak-buak keluar isi perut...dah la kat dalam kereta tak ada spare plastik...saya dengan sebelah tangan pegang syria yang bersalutkan muntah tadi,yang sebelah tangan lagi cari ada tak plastik terselit kat celah-celah mana..sebab saya tahu muntah nak keluar dengan banyak lagi..adessss..eh mujur ada satu plastik..ishh kau la penyelamat..nak berhentikan kereta kat mana-mana pun memang tak sempat..dah la jammed..demn!

Terus masukkan syria tadi kat dalam plastik..sepanjang perjalanan pergi dan balik saya muntah...plastik tu pun jadi berat dengan muntah..ekekekeke...sampai je rumah saya terus buang plastik tu dengan syria tu sekali..haha...geli dah nak pakai sebab kene muntah..husband kata kan boleh cuci balik..adeii mak geli la nak pakai walau boleh di cuci balik...eeeiiiiiiii geli geli!!..eii muntah sendiri pun geli pehal...hahaha

Mungkinkah sudah Berbadan dua...???...husband ajak g klinik..saya kata dah ok..mungkin saya akan tunggu lagi beberapa minggu..ecececeh...first saya nak beli pregnant test dulu ,baru pergi jumpa doctor dengan muka tersengih-sengih bakal jadi mak buyung lagi...kalau tak,malu je tengok line tu 1 je..):.,walhal berharap supaya line tu bertukar menjadi 2...hihi...ok so tunggu je la k....



Notakaki: Nak kene pastikan ada plastik spare dalam kereta dan dalam handbag supaya senang saya nak bluerkkk kat mana-mana...muehahahhaaa


:D


0 para komentar yg gorgeous:

Blog Widget by LinkWithin

About

Newborn - 3.65kg
1 month - 5.0kg

2 month - 5.7kg
3 month - 6.3kg
4 month - 6.5kg
5 month - 7.0kg
6 month - 7.1kg
8 month - 7.7kg
9 month - 8.0kg
10 month - 8.1kg
11 month - 8.2kg
12 month - 8.6kg
18 month - 10kg

Category List

Tutorial (6) Begedil (2) Breastfeeding (2) DiY wedding guestbook (2) #Origami#Sampan#Kertas# (1) 09-09-09.......share tips... (1) 10BulanBergusi (1) 11 tanda orang berbahagia (1) 2nd Applepie (1) 2nd baby (1) 33mgu (1) AbC..perkembangan minda anak (1) Anda adalah apa yang anda MAKAN (1) Anmum in love (1) Aqil 6Month+ Solid Food (1) Aqil fav (1) Aqil ke SALOON (1) Aqil+Car (1) Aqil: Brush your Teeth (1) Aqilanakkesayanganibu (1) BahasaMalaysia+Mandarin+English+Arab+Tamil (1) Barbican (1) Bb...nafas kami.. (1) Birthday (1) Cek up (1) ChapGohMei (1) Character mengikut jenis DARAH (1) Cleverbot I SimSimi (1) Cluster Nestle (1) Dewan Cahaya TnB (1) DiY bunga tissue (1) DiY bunga tisu crepe paper (1) Donut+Pau Sambal+Jiran tetangga (1) EPM DinneR (1) Eat Right For Ur Health (1) GETAS (1) Gas Auto safety controller (1) Gelagat my Little Hero (1) Happy Mothers Day (1) Header 2012 (1) Jaundies (1) Jgn di cium ank ketika tidur (1) KLIA......Putrajaya (1) Kemensah (1) Long Camouflage Pencil skirt (1) LoveAqiLhubby (1) Masih lagi BF..susu meriah mcm ms pantang..AlhamduLillah (1) Masjid Putrajaya (1) Menghitung hari..Anytime will be.. (1) MommyLoveAqil (1) MydearWarehouseSale (1) Nur Jannah Allia (1) PaMa (1) Period lambat if fully BF Normal (1) Petua kulit bersih dan mulus (1) Petua perawatan kulit (1) Remote Astro New Version (1) Saat melahirkan Aqil (1) Selamat Hari Raya Aidilfitri (1) Starhill Golf Country Resort (1) Sultan Johor mangkat..Al Fatihah (1) Syawal 2010 (1) Tips kecantikan (1) Tips sunblock (1) UNDI (1) Unifi (1) Video Of The Year Digi WWWOW Awards (1) Weetameal-Appeton-pelam-orange-nanas-BMI (1) YazidBurgerSpecial (1) ZedZaidi kawen-FB wedd card kretip (1) admitted An Nur (1) akhirnya sigusiku berGIGI (1) anaklesungbatukuranap (1) anniversary present.. (1) aqiliskandar..sufiamani..confinement (1) back to 1998 (1) banana boat (1) bb..happy..syukur..pregnancy..Ramadhan Miracle (1) besday aku...Gudbye 2009..welcome 2010 (1) blurring (1) boraborak Aqil (1) cara nak remove acct shoutmix (1) chicken porridge bersulah Mango (1) cleverbot (1) design by ziemadini (1) egg/rice mould maker kiut (1) fabric starch (1) fasting month (1) happy hour little swimmer (1) iLoVeAPRIL (1) jb (1) kecantikan (1) kromosom XY (1) mengadudomba (1) my second Baby otw (1) myBoy almost 2y (1) newborn contest (1) nikah-sad-happiness (1) nong.aqil.iskandar 1tahun (1) pau+benjo (1) pengisian perut anak di petang hari (1) peyutku 6mth+++ (1) putera kami-Nong Aqil Iskandar (1) register haji (1) sunplay (1) tunang (1) wabak H1N1 menular (1) wim tagged me. (1)
 

Sponsors

ad
ad
ad
ad
Copyright © 09-2012 AsueIskandar |Designed by ChoonlyAsue |Converted to blogger by NongEmpireCouture | Reviewed by SuperbMommy | Asue.Net